de Elena-Alina Constantinescu 07 Oct 2016
Tags:
Merele constituie o gustare excelenta intre mesele principale. Nutritionistii ca recomanda sa le spalam bine si sa le consumam cu coaja, pentru a beneficia de toate substantele nutritive. Cojile de mere contin acid ursolic, substanta care distruge depozitele de grasime.
Sunt sarace in calorii si foarte bogate in fibre alimentare, care au rolul de a reduce colesterolul si glucoza din sange. Acest fruct are actiune benefica si asupra colonului. Fibrele protejeaza colonul de substantele toxice din alimentele procesate care favorizeaza aparitia cancerului. Un alt beneficiu este combaterea problemelor intestinale.
Potrivit unui studiu aparut in "British Journal of Nutrition", sucul de mere are capacitatea de a preveni formarea pietrelor la rinichi.
Merele sunt bogate in quercitina, un flavonoid ce protejeaza inima de aparitia bolilor cardiovasculare.
Mai mult, contin si potasiu, care joaca un rol crucial in mentinerea sanatatii inimii: previne aparitia infarctului, regleaza tensiunea arteriala si activitatea cardiaca. In plus, asigura cantitatea de apa necesara fiecarei celule din organism, pentru a functiona normal.
Merele mai contin si bor, un mineral important pentru sanatatea oaselor si a bunei functionari a creierului. Ne protejeaza de bolile neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer si Parkinson.
Scad riscul de diabet. Femeile care consuma cel putin un mar pe zi prezinta un risc mai mic cu 30% de a dezvolta diabet de tip 2 decat cele care nu le includ in dieta.
Mai mult, studiile au aratat ca persoanele care le consuma mai des se imbolnavesc mai greu de raceala, gripa si afectiuni ale tractului respirator superior. Imbunatatesc functiile pulmonare, asadar este indicat sa le consumam zilnic.
Foto: pixabay.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]