de Laura Voica 04 Iul 2019
Tags:

Nucile sunt o gustare populara si un ingredient folosit atat in deserturi cat si in feluri de mancare principale. Daca va place sa manancati nuci, fisticul este una dintre optiunile cele mai sanatoase. Acesta este bogat in substante nutritive esentiale, va ajuta sa controlati greutatea corporala si scade riscul aparitiei bolilor cardiace.
Nutritie
Fisticul contine putine calorii si mai mult potasiu si vitamina K per portie decat alte fructe cu coaja lemnoasa. O portie de 30 de grame de fistic uscat si prajit contine 160 de calorii, 6 grame de proteine , 3 grame de fibre si 15 grame de grasime, dintre care doar 2 grame de grasimi saturate. De asemenea, va ofera 25% din valoarea zilnica de vitamina B - 6, 15% din valoarea zilnica recomandata de tiamina si fosfor si 10% din valoarea zilnica de magneziu.
Sanatatea inimii
Fisticul poate ajuta la scaderea colesterolului. Participantii la studiu care au consumat o dieta saraca in calorii, iar 10- 20 % din totalul de calorii au fost sub forma de fistic forma de fistic timp de patru saptamani, au avut un nivel al colesterolului mai redus decat participantii care au avut doar o dieta saraca in calorii, potrivit unui studiu publicat in "American Journal of Clinical Nutrition ", in septembrie 2008. Fisticul contine, de asemenea, L - arginina, care poate face peretele arterelor mai flexibil si astfel se redue probabilitatea de a dezvolta un cheag de sange care ar putea provoca un atac de cord, si vitamina E, ceea ce face mai putin probabil ca arterele sa se infunde cu placa de aterom, noteaza MayoClinic.com.
Managementul greutatii
Daca va place gustarile din nuci, puteti controla greutatea prin limitarea portiilor. Continutul de fibre din nuci ne da o senzatie de satietate mai mare, ajutandu-va sa manancati mai putine calorii. Un studiu publicat in " Jurnalul Colegiului American de Nutritie ", in iunie 2010, a constatat ca participantii care au consumat fistic cu un continut de 240 de calorii timp de 12 saptamani au avut un indice de masa corporala mai redusa si un nivel al trigliceridelor mai redus decat cei care au consumat covigi cu un continut de 220 calorii.
Desi cele mai multe tipuri de grasimi din fistic sunt sanatoase, acesta contine totusi multe calorii, deci ar trebui sa-l manancam cu moderatie.
Spune-ne opinia ta despre
"Fisticul ingrasa?"
Spune-ne opinia ta despre
"Fisticul ingrasa?"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Poftele de dulce: 4 strategii sanatoase pentru a le gestiona si a inlocui zaharul rafinat
Cu totii cunoastem acea pofta intensa de "ceva dulce" care apare, parca de nicaieri, dupa-amiaza tarziu sau seara, dupa o zi obositoare. Desi este o reactie perfect normala a organismului, modul in care alegem sa o satisfacem poate avea un impact major asupra sanatatii si a nivelului nostru de energie. [detalii]

Meal prep pentru o saptamana sanatoasa: ghidul incepatorului
Stim cu totii scenariul: ajungi acasa tarziu, dupa o zi lunga si obositoare la birou. Esti flamand, lipsit de energie si ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa te apuci de gatit. In acel moment, tentatia de a comanda o pizza sau de a manca ceva rapid si procesat este uriasa. Desi ne dorim cu totii sa avem un stil de viata mai sanatos, agitatia cotidiana pare sa ne saboteze constant bunele intentii. [detalii]

Iata cat de simplu e sa faci iaurt de casa chiar in bucataria ta
Iaurtul este unul dintre produsele lactate cel mai des intalnite in alimentatia zilnica, atat pentru gustul sau placut, cat si pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Acesta are o istorie indelungata si o versatilitate care il face potrivit atat ca gustare rapida, cat si ca ingredient de baza in retete diverse. [detalii]

Cum sa gatesti corect pastele orzo? Trucuri si retete delicioase
Orzo atrage atentia prin forma si usurinta in gatire. Daca vrei sa te distrezi preparand ceva rapid, sa gasesti o alternativa sanatoasa pentru mesele de familie sau sa creezi un pranz savuros dupa o zi incarcata, aceste paste pot fi cea mai practica alegere. Le poti adapta cu usurinta indiferent de gusturi, preferinte alimentare sau programul zilnic. Afla in continuare cum gatesti corect pastele orzo, cum le adaptezi la diverse retete si sfaturi pentru a obtine mereu o textura buna! [detalii]

Simplitatea casului cu valoare nutritiva ridicata
Casul este unul dintre cele mai vechi si mai naturale produse lactate romanesti si continua sa ramana un aliment de baza in multe gospodarii. Este apreciat pentru gustul sau proaspat si textura sa moale, dar mai ales pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. [detalii]