Migdale. Beneficii pentru sanatate
de Raluca Garbea 20 Feb 2018
Tags: migdale sanatate
Migdalele reprezinta o adevarata sursa de sanatate, avand numeroase beneficii, precum imbunatatirea sistemului cardiovascular, mentinerea sanatatii oaselor, a dintilor si a pielii.
Migdalele sunt bogate in vitamina E, calciu, fosfor, fier si magneziu. De asemenea, ele contin zinc, seleniu, cupru si niacina.
Vom face o lista cu principalele beneficii pentru sanatate:
- Mentine sanatatea creierului
Migdalele sunt o sursa bogata de substante nutritive care ajuta la dezvoltarea si mentinerea sanatatii creierului uman. In plus, ele contin riboflavina si L-carnitina, doi nutrienti capabili sa influenteze pozitiv activitatea neurologica si sa previna declinul cognitiv.
- Reduce nivelul colesterolului
Consumul de migdale in mod regulat ajuta la cresterea lipoproteinelor cu densitate ridicata, adica nivelurile de colesterol "bun" (HDL), si reduce lipoproteinele cu densitate scazuta, adica colesterol "rau" (LDL). Acest echilibru este vital pentru un nivel sanatos de colesterol, iar o reducere a colesterolului "rau" (LDL) reprezinta intotdeauna un aspect benefic pentru sanatate.
- Imbunatateste sanatatea oaselor
Migdalele sunt o sursa bogata de vitamine si minerale, iar fosforul se numara, cu siguranta, printre ele! Fosforul are un impact considerabil asupra rezistentei oaselor si a dintilor, prevenind, in acelasi timp, aparitia unor afectiuni legate de varsta, cum ar fi osteoporoza.
- Previne aparitia bolilor de inima
Grasimile monosaturate, proteinele si potasiul din migdale sunt esentiale pentru a mentine sanatatea inimii. Vitamina E este un antioxidant eficient, care reduce riscul aparitiei si a dezvoltarii bolilor cardiace, in timp ce magneziul din migdale ajuta la evitarea unui posibil infarct. In plus, ele ajuta la reducerea prezentei si a impactului proteinelor C reactive (PCR), care determina dezvoltarea unor inflamatii daunatoare arterei. Migdalele sunt, de asemenea, o sursa semnificativa de acid folic. In consecinta, consumul de migdale duce la reducerea nivelului de homocisteina, impiedicand acumularea placilor in artere. Mai mult decat atat, flavonoidele din migdale impreuna cu vitamina E formeaza un scut puternic impotriva deteriorarii peretului arterei.
- Ajuta la mentinerea unei greutati corporale normale
Consumul de migdale in mod regulat te ajuta sa renunti la obiceiul de a manca intre mese, caci sunt bogate in grasimi sanatoase si fibre alimentare, ceea ce confera un grad ridicat de satietate.
1/4 cana de migdale contine:
-
207 calorii
-
5 grame proteine
-
5 grame fibre
-
7 grame carbohidrati
-
5 grame zahar
-
16 miligrame vitamina E (61% DZR)
-
4 miligrame riboflavina (44% DZR)
-
8 miligrame mangan (44% DZR)
-
97 miligrame magneziu (36 % DZR)
-
172 miligrame fosfor (29% DZR)
-
96 miligrame calciu (9.5 % DZR)
-
33 miligrame fier (4 % DZR)
Sursa foto: pexels.com
Nota articol: 3.5 din 5 (6 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 21 Ian 2021
Germenii se numara printre cele mai vechi tipuri de alimente. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Painea este, fara doar si poate, un aliment preferat de romani. Indiferent de forma, gust sau ingrediente, este consumata destul de des, cam la fiecare masa. Si este delicioasa! [detalii]
de AlegeSanatos.ro 18 Ian 2021
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2021
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 14 Ian 2021
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site