AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

de Elena-Alina Constantinescu 07 Oct 2014

Tags: peste memorie peste la gratar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie

Pestele la cuptor sau la gratar, consumat cel putin o data pe saptamana este benefic pentru sanatatea creierului. Cercetatorii americani au spus ca exista o stransa legatura intre acizii grasi omega 3 si memorie.

Consumul de peste, cel putin o data pe saptamana mentine sanatatea creierului, sustine un studiu realizat de cercetatorii americani.

Pentru a avea o memorie buna este indicat sa consumam peste la gratar sau la cuptor, informeaza Daily Mail. Atentie, nu trebuie prajit deoarece acizii grasi se distrug la temperaturi mari.

Dr. James Becker, profesor de psihiatrie la Universitatea din Pittsburg spune ca persoanele care consuma peste au un volum mai mare al zonelelor cerebrale asociate cu memoria si cunoasterea.

Expertii spun ca acizii grasi omagea 3, care se mai gasesc in nuci, seminte si in unele tipuri de ulei sunt sanatosi pentru creier.

Pentru a examina rolul jucat de dieta bogata in peste si legatura cu beneficiile aduse de acizii omega 3, cercetatorii au realizat un studiu la care au participat persoane cu varsta de peste 65 de ani, monitorizati timp de 10 ani.

Varsta medie a participantilor, la finalul studiului, a fost de 78 de ani. Voluntarilor li s-au facut analize de sange in timpul perioadei de desfasurare a studiului, precum si investigatii RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) asupra creierului.

Persoanele care consumau peste fript sau la cuptor cel putin o data pe saptamana aveau mai multa materie cenusie - tesut cerebral alcatuit in cea mai mare parte din celule nervoase - in doua regiuni asociate cu mentinerea unei functionari optime a sistemului nervos central.

Potrivit sursei citate, in cazul persoanelor cu varsta de peste 65 de ani care consuma peste in mod regulat, creierul prezinta cu 14% mai multa materie cenusie in regiunile asociate memoriei si cu 4% mai multa in zonele responasbile cu cognitia, comparativ cu cei care nu obisnuiesc sa manance peste.

Dr. Becker a mai adaugat ca alimentatia sanatoasa determina schimbari structurale in anumite regiuni din creier care ajuta la imbunatatirea memoriei, puterii de concentrare, vitezei de reactie.

Mai mult decat atat, macroul, pastravul, heringul, sardinele, tonul si somonul contin substante nutritive benefice pentru sanatatea ochilor.




Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

6 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pestele, cel mai bun aliment pentru memorie"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Reteta supa de linte si lamaie pentru zile friguroase

Reteta supa de linte si lamaie pentru zile friguroase

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Pentru ca iarna si zilele foarte friguroase bat la usa, indiferent de mediul in care muncesti (acasa sau la birou), iti prezentam o supa delicioasa de linte si lamaie care te va incalzi la pranz si care iti va reda energie pentru cealalta parte a zilei. [detalii]

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

de AlegeSanatos.ro 23 Nov 2020

Monodieta este un regim in cursul caruia nu se consuma decat un singur aliment. Este o dieta foarte restrictiva, intrucat toate alimentele au fost suprimate, cu o singura exceptie. Digestia, este in consecinta, simplificata extrem de mult, stimuland astfel autoliza, elimiarea toxinelor si regenerare tesuturilor. [detalii]

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

de AlegeSanatos.ro 19 Nov 2020

Ciupercile Champignon sunt foarte populare pe rafturile magazinelor romanesti. Cu siguranta le-ai incercat si tu, pentru ca sunt delicioase. [detalii]

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

de AlegeSanatos.ro 18 Nov 2020

Gustarile sunt la fel de importante ca mesele principale. De ce? Pentru ca mentin un nivel normal al glicemiei si pastreaza o senzatie constanta de satietate. [detalii]

De ce sa bei cafea in fiecare zi: 5 motive

De ce sa bei cafea in fiecare zi: 5 motive

de AlegeSanatos.ro 18 Nov 2020

Cana ta de cafea din fiecare dimineata s-ar putea sa-ti ofere mai mult decat impulsul pentru a incepe o noua zi. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016