AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

de Elena-Alina Constantinescu 24 Sep 2014

Tags: lactate smantana lapte calciu vitamina D lapte integral diabet de tip II

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu: Lactatele scad riscul de diabet

Produsele lactate, cum ar fi untul si smantana scad riscul de diabet, este concluzia noilor studii. Grasimile saturate din compozitia lor joaca un rol cheie in mentinerea sanatatii.

Unul dintre principalele avantaje ale consumului de lactate este continutul bogat in calciu, vitamina A, vitamina D si aminoacizi, substante nutritive indispensabile pentru starea de sanatate a organismului.
Un studiu al expertilor suedezi a aratat ca o dieta care contine produse din lapte integral duce la o scadere a riscului de imbolnavire de diabet de tip II. Atentie, absenta lactatelor din alimentatie creste riscul demineralizarii osoase, spun specialistii in nutritie.

Stiai ca iaurturile actioneaza ca pansamente gastrice si ajuta la refacerea florei intestinale? Sunt o sursa importanta de probiotice benefice pentru sanatatea intestinala si sunt si usor de digerat.

Un alt aspect important este ca grasimile saturate actioneaza atat la nivelul stomacului cat si la nivelul creierului si sistemului hormonal, oferind o stare de bine.

Studiul, efectuat pe un esantion de 2.500 de persoane a aratat ca cei care consumau opt sau mai multe portii de produse lactate bogate in grasimi pe zi avea un risc cu 23% mai mic de a se imbolnavi de diabet de tip II, comparativ cu persoanele care mancau o portie sau deloc.

Se pare ca grasimile influenteaza procesul de descompunere a zaharului de organism. Astfel, o dieta bogata in alimente precum branzeturi,iaurturi si smantana este asociata unei tensiuni arteriale mici si unui nivel scazut al glicemiei (nivelul de zahar din sange, n.r.), ambii factori legati de riscul scazut de a suferi de obezitate si diabet de tip II.

Inlaturarea din dieta a grasimilor saturate a fost o problema in ultimele decenii, pentru ca a dus la o crestere a consumului de carbohidrati, mai ales zahar, ceea ce a dus la o crestere a glicemiei. Un nivel crescut la glicemiei, sustinut pe perioade lungi, de ani, este asociat cu instalarea diabetului de tip II si cresterea in greutate.

Lactatele, necesare pentru sanatatea sistemului osos

Aceste grasimi saturate sunt foarte importante deoarece cu ajutorul lor, organismul absoarbe mai usor calciul in oase. Calciul intervine in formarea oaselor si a dintilor si are un rol extrem de important in metabolismul celular.

Mai mult decat atat, lactatele se digera usor fiind recomandate adeseori celor care sufera de gastrita sau ulcer.


Sursa: Mediafax




Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

5 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Studiu: Lactatele scad riscul de diabet"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

Tot ce trebuie sa stii despre monodiete

de AlegeSanatos.ro 23 Nov 2020

Monodieta este un regim in cursul caruia nu se consuma decat un singur aliment. Este o dieta foarte restrictiva, intrucat toate alimentele au fost suprimate, cu o singura exceptie. Digestia, este in consecinta, simplificata extrem de mult, stimuland astfel autoliza, elimiarea toxinelor si regenerare tesuturilor. [detalii]

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

Ciupercile Champignon si valoarea lor terapeutica

de AlegeSanatos.ro 19 Nov 2020

Ciupercile Champignon sunt foarte populare pe rafturile magazinelor romanesti. Cu siguranta le-ai incercat si tu, pentru ca sunt delicioase. [detalii]

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

Importanta gustarilor dintre mese. Idei de preparate

de AlegeSanatos.ro 18 Nov 2020

Gustarile sunt la fel de importante ca mesele principale. De ce? Pentru ca mentin un nivel normal al glicemiei si pastreaza o senzatie constanta de satietate. [detalii]

De ce sa bei cafea in fiecare zi: 5 motive

De ce sa bei cafea in fiecare zi: 5 motive

de AlegeSanatos.ro 18 Nov 2020

Cana ta de cafea din fiecare dimineata s-ar putea sa-ti ofere mai mult decat impulsul pentru a incepe o noua zi. [detalii]

Reteta simpla de tort de caise cu glazura de ciocolata la rece

Reteta simpla de tort de caise cu glazura de ciocolata la rece

de AlegeSanatos.ro 17 Nov 2020

Daca vrei sa gatesti ceva dulce pentru apropiati, insa nu te-ai decis insa, iti recomandam un tort delicios de caise cu glazura de ciocolata. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016