de Raluca Garbea 18 Iul 2018
Tags:
Sucul de struguri este o bautura delicioasa, avand in acelasi timp efecte remarcabile asupra sanatatii.
Avand in vedere ca exista intre 5.000 si 10.000 de subspecii si varietati de struguri, fiecare suc de struguri poate fi putin diferit ca gust, mai ales daca este produs in casa.
Sucul de struguri a fost de mult timp o bautura populara pentru adulti si copii, dar o mare parte din sucul pe care il gasesti in magazine este ambalat cu zahar, acest aspect facandu-l mai putin sanatos.
Pe de alta parte, sucul de struguri preparat in casa beneficiaza de multe din aceleasi componente ca strugurii, oferind un numar surprinzator de beneficii pentru sanatate. In timp ce concentratia de nutrienti in suc este mai mica decat cea din fruct (struguri), sucul de struguri ofera un impuls de energie.
Valori nutritionale
Sucul de struguri contine vitamina C (un pahar de suc are mai mult de 100% din doza zilnica recomandata) si fibre dietetice. De asemenea, ofera niveluri semnificative de fier, calciu si proteine. O cana de suc contine, de asemenea, aproximativ 150 de calorii.
Ajuta la ingrijirea pielii
Cu o multime de antioxidanti, sucul de struguri reprezinta un excelent mod de a preveni semnele de imbatranire si de a imbunatati aspectul pielii.
Imbunatateste functia creierului
Antocianinele si resveratrolul gasite in sucul de struguri duc la reducerea stresului oxidativ. Acesti antioxidanti contribuie la diminuarea placilor si ajuta la prevenirea unor boli precum Alzheimer si Parkinson.
Lupta impotriva cancerului
Antioxidantii mentionati mai sus pot neutraliza radicalii liberi care duc la mutatii celulare, in timp ce promoveaza apoptoza in celulele canceroase.
Amelioreaza afectiunile sangvine
Sucul de struguri actioneaza benefic asupra afectiunilor sangvine. In plus, este un remediu purificator al sangelui, alungand toxinele daunatoare din organism.
Sursa foto: pexels.com
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]