de AlegeSanatos.ro 20 Iun 2015
Tags:
Poate ca esti familiarizat cu anumite superalimente care sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si grasimi esentiale, precum fructele goji, quinoa, semintele de chia sau spirulina, insa astazi vom vorbi despre niste superalimente mai putin cunoscute la noi. Chiar daca sunt mai greu de gasit in comert, merita sa le incerci cel putin o data, pentru a profita de intregul spectru de substante nutritive.
Faina de cocos
Obtinuta din pulpa nucilor de cocos, faina de cocos poate fi un inlocuitor de succes al fainei obisnuite. Aceasta nu contine gluten, prin urmare este usor de tolerat si nu genereaza inflamatii la nivelul corpului.
Faina de cocos este de doua ori mai bogata in fibre dietetice decat faina de grau, mai bogata in proteine si grasimi bune, dar mai saraca in carbohidrati, fiind astfel o alegere mult mai sanatoasa. Poate fi folosita si de catre diabetici si prediabetici si este preferata de vegetarieni si vegani.
Amaranthul
Amaranthul este o cereala originara din Mexic care nu contine gluten si este foarte bogata in proteine, fibre, calciu, fier, magneziu si potasiu, fiind un inlocuitor excelent pentru grau. Proteinele din amaranth sunt mai usor digerabile decat proteinele din lapte.
Acest superaliment are proprietati antiinflamatorii si antinevralgice, ajuta la scaderea colesterolului in sange, protejeaza impotriva cancerului si imbunatateste sanatatea digestiva.
Iarba grasa
Iarba grasa (Purslane) este o planta considerata de multi a fi buruiana, care insa contine un numar impresionant de nutrienti si amino-acizi esentiali. Este mai bogata in acizi grasi omega 3 decat orice alta planta, in cantitati similare cu cele din peste, alge sau semintele de in. Totodata, este o sursa excelenta de fier, calciu, vitaminele A, B si C, proteine si carbohidrati.
Poate fi adaugata in salate, in ciorbe, mancaruri si omlete. Sunt comestibile atat frunzele, cat si florile, semintele si radacina plantei.
Pulberea de ovaz verde
Pulberea de ovaz verde este bogata in fibre, proteine, minerale precum calciul si magneziul, vitamine si oligoelemente precum siliciu, potasiu si fier.
Este recomandata in combaterea obezitatii, a tulburarilor digestive, a anxietatii si depresiei, a tulburarilor de somn, a impotentei si frigiditatii, precum si la reglarea ciclului menstrual.
Sursa foto: StockSnap.io
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]
Odata cu relaxarea masurilor restrictive impuse de autoritati, este timpul sa-ti reiei vechile obiceiuri si, bineinteles, sa ai mai multa grija de tine. Chiar daca e sezonul rece, vei gasi destule locuri in care sa iesi cu prietenele, vei putea sa-ti reiei cursurile de dans sau de machiaj, de exemplu, si vei putea sa profiti cate o zi intreaga de patinoar. [detalii]