de Elena-Alina Constantinescu 12 Iun 2014
Tags:
Pe masura ce creste mercurul din termometre, simtim nevoia de a ne racori. Ce poate fi mai bun vara aceasta decat fructele zemoase, pline de vitamine si nutrienti?
Fructele zemoase si aromate hidrateaza organismul pe timpul verii. Pepenii verzi, caisele, piersicile, capsunile, zmeura, visinele sau ciresele contin foarte multa apa, substante nutritive, zaharuri si minerale. Sucurile de fructe proaspete regleaza tranzitul intestinal, previn constipatia si contribuie la pierderea kilogramelor in exces.
Pepene verde
Pepenele verde contine licopen, o substanta care protejeaza pielea de arsurile solare si te ajuta sa iti pastrezi organismul hidratat pe timpul verii, scrie Times of India. Sucul de pepene rosu consumat la micul dejun iti ofera energie intreaga zi.
Portocale
Ca si sucul de pepene rosu, cel de portocala este revigorant si te binedispune. Bogate in vitamina C si potasiu, portocalele contin nutrienti care previn durerile musculare si crampele care apar in urma unor antrenamente grele, la sala de sport. In plus, mentin pe timpul verii pielea sanatoasa si curata, fara exces de sebum.
Kiwi
La fel ca portocalele, kiwi are in compozitie aceeasi cantitate de vitamina C, fiind un rasfat pentru papilele gustative. Fruct exotic, kiwi este un deliciu. Sa nu uitam de abundenta de fibre, vitamina E, potasiu care reprezinta un motiv in plus sa consumam acest fruct pentru a ne racori.
Piersici
Piersicile sunt cunoscute pentru puternicul efect de hidratare a corpului, fiind excelente in curele de slabire datorita aportului scazut de calorii. Fructe aromate si zemoase, piersicile sunt o sursa minunata de vitamine, antioxidanti si fibre care stimuleaza digestia.
Capsuni
Incepe ziua cu un pahar cu suc de capsuni si nu uita sa le incluzi si in salatele de fructe. Au efecte binefacatoare asupra pielii, intrucat regenereaza tesuturile.
Painea este, fara doar si poate, un aliment preferat de romani. Indiferent de forma, gust sau ingrediente, este consumata destul de des, cam la fiecare masa. Si este delicioasa! [detalii]
Nucile fac parte din alimentele sanatoase, pe care trebuie sa le consumam mai des. Pot fi folosite atat in prajituri sau alte preparate, dar le puteti manca si simplu, ca gustare intre mese. [detalii]
Fasolea alba este un aliment care se regaseste din abundenta pe mesele romanilor. Fasole scazuta, batuta sau mancare de fasole sunt doar cateva preparate care ne incanta papilele gustative. [detalii]
Atunci cand mergi la cumparaturi ai nevoie neaparat de o lista cu alimentele preferate, pentru ca supermarketurile sunt imense si de multe ori te ratacesti prin raioane si uiti sa pui in cos lucruri de care ai neaparat nevoie sau cheltui mult prea multi bani pe produse nefolositoare. [detalii]
Lasagna este un fel de mancare pe care l-am imprumutat din Italia. Datorita gustului inconfundabil, a devenit din ce in ce mai popular la noi in tara si a intrat in meniul multor restaurante. Totusi, de multe ori evitam sa consumam lasagna din cauza sosului de besamel sau a carnii folosite. [detalii]