de Elena-Alina Constantinescu 28 Oct 2014
Tags:
Laptele cu cacao este o bautura ideala in anotimpul rece, care ajuta la buna functionare a creierului, incetinind, in acelasi timp, si procesul de imbatranire a organismului.
Se pare ca flavonoidele din cacao sunt responsabile pentru mentinerea starii de sanatate a organismului. Mai mult, aceasta bautura delicioasa contine carbohidrati si proteine care ii confera organismului energia necesara.
Flavonoidele din pudra de cacao protejeaza organismul de boli cardiovasculare prin efectul de curatare a vaselor de sange.
Laptele este o sursa excelenta de vitamina D, esentiala in functionarea sistemului imunitar si calciu, care este de folos pentru fortificarea oaselor si a dintilor.
Gratie proprietatilor antioxidante, diminueaza riscul de aparitia a diabetului zaharat, a bolilor de inima sau a accidentului vascular cerebral, incetinind in acelasi timp procesul de imbatranire a organismului.
O cana de cacao cu lapte servita seara poate sa imbunatateasca memoria, sustin autorii unui studiu publicat recent in revista Nature Neuroscience. Compusii chimici din boabele de cacao protejeaza creierul contra dementei.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 37 de persoane cu varste cuprinse in intervalul 50-69 de ani, care au primit care au consumat cacao cu lapte timp de trei luni, informeaza Mediafax.
Astfel, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca flavanolii din cacao pot sa stimuleze functia cerebrala si performanta cognitiva.
Cercetatorii de la Columbia University Medical Centre, care au realizat studiul, spun ca aceasta este prima dovada a faptului ca declinul memoriei la varsta a treia este cauzat de o regiune specifica din creier.
Este important sa stii ca substantele din cacao stimuleaza eliberarea de endorfina si serotonina, hormoni ai fericirii. Deci bea o ceasca de cacao cu lapte atunci cand esti trista. Starea de spirit se va imbunatati.
Consumul de fructe trebuie sa fie regulat pentru o viata sanatoasa si un organism puternic. [detalii]
Mugurii de pin sunt semintele pinului si multi dintre ei sunt comestibili, chiar recomandati de doctori. [detalii]
Indiferent ca vorbim despre haine, bijuterii, machiaje, ustensile, scule sau orice alte obiecte, majoritatea dintre noi tindem sa le tinem o lunga perioada in casa, chiar daca nu ne mai sunt folositoare. [detalii]
Iarna vine cu schimbari pe toate planurile, cu atat mai mult in privinta alimentatiei. Este important sa avem grija la produsele pe care le folosim, astfel incat sa avem o digestie optima. [detalii]
Jobul este o activitate solicitanta si necesita o mare parte din timpul personal. Drept urmare, s-ar putea sa nu mai existe suficient loc in agenda pentru mersul la sala. Totusi, poti face miscare fizica si de acasa. [detalii]