de Elena-Alina Constantinescu 18 Nov 2014
Tags:
Anumite alimente pot influenta in mod pozitiv performantele intelectuale, capacitatea de concentrare si gandirea. Prin continutul de acizi grasi omega 3, vitamine din complexul B, sunt recomandate pentru buna functionare a memoriei.
Specialistii in nutritie spun ca exista anumite alimente care iti maresc coeficientul de inteligenta. Astfel, vom prezenta in randurile de mai jos un top al alimentelor care ajuta creierul sa functioneze eficient, imbunatatind memoria, atentia si performanta cognitiva.
Sfecla rosie
Cercetatorii spun ca aceasta leguma, prin continutul de vitamina B, ajuta creierul sa proceseze informatiile. Sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau pentru ca are in compozitie multe substante nutritive precum vitamina A, vitamina C, calciu, cupru, potasiu. Betacianina, substanta care ii da culoarea rosie sfeclei, are proprietatea de a combate cancerul.
Mere
Despre mere este bine sa stii ca îmbunatatesc perceptia senzoriala si atentia, iar nutritionistii spun ca persoanele care consuma regulat mere prezinta un nivel mai scazut în creier al toxinei care provoaca Alzheimer - beta-amyloid.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra, cu un continut de cacao de cel putin 70%, te poate ajuta sa te concentrezi mai bine. O patratica de ciocolata neagra mancata zilnic protejeaza inima si mentine tensiunea arteriala la limite normale. Bogata in fenoli, mentine arterele sanatoase.
Fasole
Fasolea are un indice glicemic scazut si in plus, asigura o senzatie de satietate mai mult timp.
Cafea
Cafeaua stimuleaza acuitatea mentala si te energizeaza. Cercetarile arata ca aceasta bautura indragita de atatea persoane ajuta si la prevenirea depresiei.
Spanac
Spanacul contine fier, care ajuta la o buna oxigenra a celulelor. Pentru a imbunatati absorbtia fierului in organism, asociaza-l cu alimente bogate in vitamine C (ex. portocale).
Mai mult decat atat, persoanele care consuma regulat legume cu frunze verzi imbatranesc mai greu fata de restul.
Nuci si seminte
Sunt o surse excelenta de vitamina E, un antioxidant puternic ce previne imbatranirea creierului. Constituie gustarea ideala intre mese, contin fibre si grasimi sanatoase si le poti lua cu tine la birou.
Peste gras
Pestele gras creste puterea de concentrare si memorare. De exemplu, sardinele contin omega 3 si astfel imbunatateste felul in care neurotransmitatorii comunica si mentin concentrarea mentala.
Cine vrea sa aiba o minte agera ar trebui sa consume peste (somon, pastrav, macrou, sardine, hering) cel putin o data pe saptamana.
Fulgi de ovaz
Fulgii de ovaz contin substante excelente pentru stimularea si imbunatatirea memoriei. Sunt nemaipomeniti la micul dejun cu lapte, sana, iaurt sau chefir!
Ceai verde
Bea in fiecare dimineata o ceasca de ceai verde si creierul tau va functiona perfect! Prin consumul de ceai verde vei furniza creierului o mare cantitate de antioxidanti de care are nevoie pentru a produce neuroni. În plus, exista atat de multe alte elemente nutritive din ceaiul verde care il fac extrem de eficient atunci cand vine vorba de boli degenerative si pierderi de memorie.
Surse: descopera.ro, suntfericita.ro
Consumul de fructe trebuie sa fie regulat pentru o viata sanatoasa si un organism puternic. [detalii]
Mugurii de pin sunt semintele pinului si multi dintre ei sunt comestibili, chiar recomandati de doctori. [detalii]
Indiferent ca vorbim despre haine, bijuterii, machiaje, ustensile, scule sau orice alte obiecte, majoritatea dintre noi tindem sa le tinem o lunga perioada in casa, chiar daca nu ne mai sunt folositoare. [detalii]
Iarna vine cu schimbari pe toate planurile, cu atat mai mult in privinta alimentatiei. Este important sa avem grija la produsele pe care le folosim, astfel incat sa avem o digestie optima. [detalii]
Jobul este o activitate solicitanta si necesita o mare parte din timpul personal. Drept urmare, s-ar putea sa nu mai existe suficient loc in agenda pentru mersul la sala. Totusi, poti face miscare fizica si de acasa. [detalii]