AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

    De ce esueaza relatiile?

    de Alege Sanatos 05 Feb 2024

    Tags: terapie psihoterapie de cuplu

    Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
    Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
    X

    De ce esueaza relatiile?

    Niciunul dintre noi nu vrea sa esueze in relatiile sale. De aceea, fiecare incearca sa ofere tot ce este necesar pentru a face o relatie sa functioneze. Cu toate acestea, uneori, chiar si cu toate eforturile, esecul pare inevitabil. Problemele de incredere, comunicare si respect sunt primii piloni care anunta o posibila despartire.




    Desigur, nicio relatie nu este perfecta, dar daca descoperi ca momentele dificile le depasesc pe cele bune, ar putea fi timpul sa-ti reevaluezi relatia.
     
    Probleme de incredere

    Lipsa sau pierderea increderii reprezinta una dintre cele mai mari probleme care pot aparea intr-o relatie. Fara incredere, o relatie pierde doua elemente cheie pentru o legatura puternica: siguranta si securitatea.

    Problemele de incredere pot include factori precum gelozie, posesivitate, rigiditate exagerata, infidelitate emotionala, infidelitate fizica/sexuala, jocuri relationale si lipsa de sprijin emotional.
     
    Asteptari diferite

    Nu este usor pentru un cuplu sa-si pastreze directia. Elementele care adesea ii apropie pe doi oameni la inceputul unei relatii - atractia fizica, pasiunea sexuala, interesele comune, conexiunile de personalitate, contextul socio-economic - devin adesea mai putin importante odata cu aparitia realitatilor si cerintelor vietii de zi cu zi. In timp, asteptarile unui cuplu in relatie se pot diferentia, pe masura ce incep sa-si vada planurile de viata ca „ce vreau eu,” in loc de „ce vrem noi.”
     
    Probleme de Compatibilitate

    Compatibilitatea relationala este un subiect semnificativ care merita discutat pe larg din mai multe perspective, inclusiv compatibilitate in intimitate, compatibilitate in tipuri de personalitate si compatibilitate in stiluri de atasament.
     
    Probleme de Comunicare

    Comunicarea este un aspect esential in relatie. Numeroase studii au identificat comunicarea (sau lipsa ei) ca fiind unul dintre principalele motive pentru care oamenii ajung sa faca psihoterapie de cuplu, precum si unul dintre principalele motive pentru despartire si divort. Dr. John Gottman de la Universitatea din Washington, unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori si autori in psihologia relatiilor, a concluzionat dupa peste 20 de ani de cercetare ca cel mai bun predictor al divortului este atunci cand unul sau ambii parteneri arata dispret in relatie.
     
    Narcisism

    Narcisistii au o imagine exagerata a propriei importante si au nevoie sa fie in permanenta admirati. Semnele narcisismului pot include (dar nu se limiteaza la) complexul de superioritate, imaginea grandioasa de sine, farmec fals, sindromul Don Juan, manipulare, iresponsabilitate, incalcarea regulilor, egoism extrem, emotii negative si dispret fata de partener.
     
    Abuz relational

    In acest context, abuzul relational este definit ca tratamentul repetat al unei persoane. Exemplele de abuz relational includ abuz verbal, emotional, fizic si/sau sexual, manipulare patologica, narcisism patologic, pasiv-agresivitate patologic, control si dominare excesive.
     
    Dependentele

    Dependenta, desi pare un comportament care nu implica direct partenerul (cum ar fi o dependenta secreta de jocuri de noroc), poate afecta in cele din urma relatia intr-un mod distructiv. Exemple de comportamente adictive care pot duce la destramarea relatiei de cuplu includ dependenta de droguri, dependenta de alcool, dependenta de jocuri de noroc si dependenta sexuala.
     
    Asadar, daca te uiti la relatia ta si iti dai seama ca si tu si partenerul tau v-ati „distantat,” acest lucru ar putea fi din cauza lipsei de angajament, a asteptarilor diferite, a lipsei de compatibilitate sau a procesului natural de incercare si eroare in gasirea partenerului potrivit. 

    Daca te afli intr-o relatie pe termen lung, este posibil ca obligatiile vietii (cum ar fi scoala, munca si in special cresterea copiilor) sa fi stat in calea conectarii si evolutiei reciproce. Un exemplu clasic este sindromul „cuibul gol,” unde, dupa ce toti copiii au crescut si au plecat de acasa, parintii se simt brusc ca niste straini unul fata de celalalt, din cauza faptului ca nu s-au concentrat unul asupra celuilalt atatia ani.
     

     




    Spune-ne opinia ta despre
    "De ce esueaza relatiile?"

    9 + 5 =

    Spune-ne opinia ta despre
    "De ce esueaza relatiile?"

    Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

    Armonizarea esteticii nasului si restabilirea functionalitatii acestuia prin tehnici avansate de rinoplastie

    Armonizarea esteticii nasului si restabilirea functionalitatii acestuia prin tehnici avansate de rinoplastie

    de Alege Sanatos 21 Oct 2024

    Rinoplastia, una dintre cele mai complexe si personalizate interventii chirurgicale, are scopul de a remodela nasul pentru a imbunatati atat aspectul fizic, cat si functia respiratorie. Fie ca este vorba despre corectarea unei deviatii de sept, reducerea dimensiunii nasului sau eliminarea cocoasei nazale, aceasta procedura poate aduce echilibru si simetrie trasaturilor faciale. [detalii]

    De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

    De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

    de Alege Sanatos 07 Oct 2024

    E momentul sa te privesti in oglinda si sa zambesti larg, fara teama de a-ti ascunde dantura. Zambetul are un potential imens, iar ortodontia poate fi cheia pentru a-l descoperi pe deplin. In timp ce ne concentram pe sanatatea generala, adesea uitam de impactul pe care dantura corect aliniata il are asupra esteticii si asupra sanatatii pe termen lung. Daca te gandesti la un tratament ortodontic, nu mai astepta! Acum este momentul potrivit sa iei masuri. [detalii]

    XO FLOW: inovatie si performanta in stomatologie

    XO FLOW: inovatie si performanta in stomatologie

    de Alege Sanatos 04 Oct 2024

    Unitul dentar este inima unui cabinet stomatologic modern, echipamentul central in jurul caruia se desfasoara toate tratamentele dentare. Daca esti in cautarea unei solutii complet digitale, care integreaza toate instrumentele si aplicatiile stomatologice intr-un singur sistem modern si intuitiv, unitul dentar XO FLOW poate fi exact ce ai nevoie! [detalii]

    Cele mai comune situatii cand se recomanda terapia cu ultrasunete

    Cele mai comune situatii cand se recomanda terapia cu ultrasunete

    de Alege Sanatos 03 Oct 2024

    Terapia cu ultrasunete este o metoda de tratament frecvent utilizata in fizioterapie pentru ameliorarea durerii, reducerea inflamatiei si accelerarea vindecarii tesuturilor. Aceasta tehnica utilizeaza unde sonore de inalta frecventa, este minim invaziva si poate fi aplicata in cazul mai multor afectiuni musculo-scheletale. Daca te confrunti cu dureri sau disconfort cronic, este posibil ca medicul sa iti recomande aceasta terapie. Iata cele mai comune situatii in care terapia cu ultrasunete poate fi o solutie eficienta. [detalii]

    Cum sa ai grija de sanatatea orala a cainelui tau

    Cum sa ai grija de sanatatea orala a cainelui tau

    de Alege Sanatos 20 Sep 2024

    Sanatatea orala a cainelui tau este esentiala pentru bunastarea generala a acestuia. Problemele dentare nu numai ca pot provoca disconfort si durere, dar pot duce si la afectiuni mai grave, cum ar fi bolile gingivale sau infectiile care se pot raspandi la alte organe. Ingrijirea dintilor cainelui tau necesita o abordare regulata si consecventa, incluzand periajul dentar, vizitele la medicul veterinar si alegerea corecta a alimentatiei. Iata cateva sfaturi utile pentru a mentine sanatatea orala a cainelui tau in cea mai buna forma. [detalii]

    Abonare Newsletter
    Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

    Descarca GRATUIT
    "Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


    Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

    Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
    Sfaturi si date esentiale
    Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
    Abonare Newsletter
    Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

    Descarca GRATUIT
    "Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


    Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
    Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.