de Elena-Alina Constantinescu 07 Feb 2017
Tags:
Laptisorul de matca, cunoscut drept "elixirul tineretii" este foarte apreciat in medicina naturista datorita compozitie chimice complexe. Efectele terapeutice sunt variate si se recomanda in cure de cel mult 6 saptamani (primavara si toamna), in doze zilnice de 1 - 2 grame.
Intareste sistemul imunitar
Prin substantele continute, inlatura oboseala fizica si psihica. Dupa mai multi ani de observatii oamenii de stiinta au demonstrat ca imbunateste functiile metabolice si contribuie la detoxifierea organismului. De asemenea, imbunatateste starea generala a organismului si a juta la depasirea starilor depresive. Este foarte eficient in cazul anemiei si anorexiei, fortificand starea fizica si crescabd vitalitatea organismului.
Stimuleaza memoria si puterea de concentrare
Laptisorul de matca s-a dovedit a fi util pentru imbunatatirea starii psihice, cresterea randamentului intelectual si imbunatatirea memoriei. Este de mare folos si in cazul depresiilor, imbunatateste starea, elimina insomnia si reduce strsul si starile anxioase deoarece este bogat in vitamina B, numita si vitamina fericirii.
Reduce nivelul de colesterol
Laptisorul de matca nu trebuie sa lipseasca din alimentatia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat deoarece are capacitatea de a tine sub control nivelul colesterolului din sange.
Tine la distanta raceala si gripa
Laptisorul de matca actioneaza mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronsice, fiind de ajutor si in ameliorarea alergiilor.
Excelent pentru probleme digestive
Este foarte util si in ameliorarea problemor gastro-intestinale. Acest nepretuit produs al stupului este si un ajutor in protejarea ficatului, iar asociat cu mmiere si polen lupta cu succes impotriva ulcerului gastric si duodenal.
Remediu pentru artrita
S-a demonstrat prein studii de medicina experimentala si clinica faptul ca substantele continute au capacitatea de a combate inflamatiile din organism. In caz de artrita, artroza, laptisorul de matca stopeaza procesele degenerative la nivelul articulatiilor si favorizeaza refacerea tesuturilor cartilaginoase.
Previne bolile degenerative
Laptisorul de matca are in compozitie acetilcolina, substanta cu rol important in transmiterea impulsurilor nervoase. Cercetarile in domeniu au demonstrat ca opreste procesele degenerative la nivelul sistemului nervos si ajuta la refacerea celulelor distruse.
Mentine pielea frumoasa si sanatoasa
Nu in ultimul rand, gratie proprietatilor sale regeneratoare si tonifiante, laptisorul de matca se regaseste in compozitia cremelor, lotiunilor, mastilor ce se adreseaza tenurilor ridate sau lipsite de suplete.
Foto: pixabay.com
Credem ca nu este nicio surpriza pentru nimeni sa descopere ca mare parte a celor care intra intr-un cabinet psihiatric sau psihologic se confrunta cu diverse stadii de stres mintal, care se poate exprima intr-o multitudine de moduri. [detalii]
Meseria de asistent medical se invata initial in scoala dar (mai ales, am spune) in practica si implica un interes mare pentru formarea continua. In spitale si clinici asistentul medical se confrunta cu situatii - de tipul urgentelor medico-chirurgicale - care il scot din zona de confort pe care o avea in timpul scolarizarii si il obliga sa reactioneze rapid, eficient si la timp. [detalii]
Daca esti pasionata de moda si iti place sa petreci mult timp atunci cand iti alegi outfit-ul, inseamna ca esti curioasa sa afli ce culori sunt la moda in noul an. [detalii]
Daca ai nevoie de un mic ajutor atunci cand gatesti, un robot de bucatarie poate fi solutia perfecta! Acesta poate avea numeroase functii, extrem de utile, mai ales atunci cand vrei sa prepari rapid mancarea. Un robot de bucatarie te poate ajuta sa amesteci compozitia pentru prajituri, sa feliezi diverse alimente sau sa storci fructe pentru sucuri fresh. Totusi, ca sa te poti bucura de toate aceste functii, trebuie sa stii cum sa alegi cel mai bun robot de bucatarie, iar noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi! [detalii]
Rareori ne gandim cat se important este pentru sanatatea noastra sa mestecam corect alimentele, la fiecare masa. Din pacate, fiind mai mereu pe fuga, de cele mai multe mancam repede si nu avem rabdare sa mestecam asa cum trebuie. [detalii]