5 beneficii incredibile ale ceaiului de hibiscus
de Raluca Garbea 27 Nov 2019
Tags: ceai de hibiscus beneficii sanatate
Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de hibiscus, cunoscut ca Agua de Jamaica, includ capacitatea de a trata tensiunea arteriala crescuta, colesterolul ridicat si problemele inflamatorii.
Ceaiul de hibiscus ajuta la vindecarea bolilor hepatice, reduce riscul de cancer si accelereaza metabolismul. Este bogat in vitamina C, minerale si antioxidanti, avand proprietati care trateaza hipertensiunea si anxietatea.
Vom face o lista cu 5 beneficii ale ceaiului de hibiscus, potrivit organicfacts.net.
1. Reduce colesterolul
Ceaiul de hibiscus reduce colesterolul, ajutand, astfel, la protejarea organismului impotriva bolilor de inima si protejarea vaselor de sange impotriva deteriorarii. Proprietatile hipolipidemice si hipoglicemice ale ceaiului hibiscus pot fi benefice pentru cei care sufera de diabet.
2. Imbunatateste digestia
Ceaiul de hibiscus are proprietati diuretice, fiind folosit pentru tratarea constipatiei. Multi oameni beau acest tip de ceai pentru a-si imbunatati digestia.
3. Protejeaza ficatul
Potrivit unor studii, proprietatile antioxidante din ceaiul de hibiscus ajuta la tratarea bolilor de ficat. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi prezenti in tesuturile si celulele organismului.
4. Scade tensiunea arteriala
Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arteriala, de aceea poate fi consumat de persoanele care sufera de anumite boli cardiovasculare. Proprietatile antiinflamatoare ale hibiscului sunt cele care pot reduce tensiunea arteriala in cazul in care ceaiul este consumat zilnic timp de cateva saptamani.
5. Ajuta la pierderea in greutate
Ceaiul de hibiscus este perfect daca vrei sa pierzi in greutate. Daca consumi mancare bogata in carbohidrati, ceea ce inseamna un continut ridicat de zahar si amidon, esti predispus sa iei in greutate. Studiile arata ca ceaiul de hibiscus reduce absorbtia de amidon si glucoza si, astfel, te ajuta la scaderea in greutate. Planta de hibiscus are in componenta sa o enzima numita "phaseolamin" care are rolul de a reduce productia de zaharuri, contribuind, astfel, la mentinerea greutatii in ciuda consumului de carbohidrati.
Sursa foto: pexels.com
Nota articol: 4.87 din 5 (15 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 03 Feb 2021
Cand anumite situatii de la locul de munca va complesesc, sunt anumite odalitati simple de a redobandi controlul asupra acestora. Aceasta abilitate de a menaja momentele care genereaza stres poate fi receptata si de colegi sau superiori, ceea ce conduce la crearea unor relatii mai deschise in cadrul colectivului. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 03 Dec 2020
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 02 Dec 2020
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 03 Nov 2020
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 05 Oct 2020
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site