de AlegeSanatos.ro 17 Iun 2015
Tags:
Femeile se confrunta adesea cu dezechilibre hormonale care, daca nu sunt luate in considerare, le pot afecta pe termen lung sanatatea si starea de bine. Migrenele, oboseala excesiva, depresia, cresterea in greutate, acneea si hipotiroidismul au la baza dereglari hormonale. Anumite alimente bogate in nutrienti pot readuce echilibrul hormonal, imbunatatind nivelul energetic.
Stresul, alimentatia nesanatoasa, oboseala, traumele si problemele de ordin financial sau emotional iti pot afecta echilibrul hormonal. Prin urmare, daca suferi de un dezechilibru hormonal, cel mai indicat este a iti schimbi stilul de viata.
Alimentatia potritiva te poate ajuta sa iti regasesti echilibrul si sa revii la normal.
Iata cateva alimente care nu ar trebui sa-ti lipseasca din dieta daca vrei sa scapi de dezechilibrele hormonale.
Polenul de albine
Polenul de albine este folosit in medicina traditionala chinezeasca pentru cresterea energiei, reducerea poftei de mancare si imbunatatirea digestiei.
Fiind bogat in proteine, acid folic si vitamina B, polenul de albine ajuta la reglarea dispozitiei, a greutatii corporale si a nivelului zaharului in sange. Totodata, acesta intareste sistemul imunitar si scade nivelul colesterolului.
Se recomanda a fi predizolvat in apa cu suc de lamaie proaspat, aproximativ 30 grame de polen la fiecare 150 ml de lichid.
Maca
Maca este o radacina in forma de inima care creste in munti din Peru, la mare altitudine. Aceasta radacina este folosita in suplimente alimentare, dar si sub forma de pudra.
Bogata in calciu, vitaminele B1, B2, B12, fosfor si acizi grasi, radacina de Maca este un echilibrant hormonal, stimuland glanda pituitara. Maca este folosita la tratarea disfunctiilor hormonale si la prevenirea osteoporozei si a cancerului de prostata.
Varza kale
Varza kale este cunoscuta pentru proprietatile sale deosebite, fiind bogata in vitaminele A, B6, K, si C, precum si in minerale precum mangan, cupru si calciu. Consumul ei poate reduce schimbarile de dispozitie, balonarile, crampele si previne retentia de apa.
Spirulina
Aceasta alga verde-albastra este apreciata pentru proprietatile sale terapeutice, intarind sistemul imunitar si energizand organismul.
Fiind bogata in calciu, magneziu si potasiu, spirulina ajuta la reglarea dezechilibrelor hormonale si reduce crampele, schimbarile bruste de dispozitie si efectele neplacute ale sindromului premenstrual.
Sursa foto: Flickr.com
Cand anumite situatii de la locul de munca va complesesc, sunt anumite odalitati simple de a redobandi controlul asupra acestora. Aceasta abilitate de a menaja momentele care genereaza stres poate fi receptata si de colegi sau superiori, ceea ce conduce la crearea unor relatii mai deschise in cadrul colectivului. [detalii]
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]