de Alege Sanatos 22 Dec 2014
Tags:
Busuiocul este o planta nelipsita din bucataria mediteraneana. Este important de stiut ca busuiocul se adauga la finalul prepararii mancarii pentru a nu i se distruge aroma.
Busuiocul contine vitamina A, magneziu si multi alti nutrienti care protejeaza celulele de daunele provocate de radicalii liberi.
Aceasta planta a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru a trata diverse boli inflamatorii, precum bronsita, astmul sau artrita.
Daca aveti probleme cu digestia consumati busuioc intrucat aceasta planta amelioreaza crampele stomacale. Infuzia de busuioc poate fi de asemenea folosita contra balonarilor. De asemenea, busuiocul actioneaza ca tonic asupra stomacului si intareste sistemul imunitar. Eugenolul, uleiul care ii confera busuiocului acea aroma distincta, reprezinta molecula activa care produce efectul antiinflamatoriu.
Busuiocul poate preveni, totodata, aparitia diabetului, prin reducerea concentratiei de glucoza din sange.
De asemenea, pentru indepartarea mirosului neplacut al respiratiei si intarirea gingiilor, se face gargara cu ceai de busuioc.
Potrivit specialistilor, frunzele proaspete de busuioc sunt la fel de eficiente ca si medicamentele antiinflamatorii administrate pacientilor suferind de artrita.
Decoctul din frunze de busuioc este un remediu eficient pentru tuse, gripa, raceala.
Infuzia preparata din frunze de busuioc se recomanda in cazul in care pacientul sufera de crampe, infectii urinare, dureri de cap, laringita, faringita, voma, fiind si un excelent stimulator al poftei de mancare.
Intepaturile de insecte, ranile si eczemele se pot trata prin aplicarea unor comprese cu frunze de busuioc sau cu tinctura de busuioc.
In plus, ceaiul de busuioc are actiune energizanta si antidepresiva, echilibrand starea psihica si emotionala.
Surse: Mediafax, wikipedia.org
Sursa foto: www.folkremedies.net
Spune-ne opinia ta despre
"Busuiocul, remediu miraculos pentru sanatate"
Spune-ne opinia ta despre
"Busuiocul, remediu miraculos pentru sanatate"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa eviti senzatia de balonare dupa mesele grele
Mesele grele nu trebuie sa fie o povara. Afla cele mai simple trucuri pentru a evita balonarea si a te bucura de momentele delicioase fara disconfort. Mesele copioase pot fi o adevarata placere, mai ales in timpul sarbatorilor sau la ocazii speciale. Totusi, ele sunt adesea insotite si de un pret nedorit: balonarea. Aceasta senzatie neplacuta, cauzata de digestia dificila sau de consumul excesiv de alimente, poate sa-ti strice confortul si buna dispozitie. Din fericire, exista metode simple si eficiente pentru a preveni balonarea si pentru a te bucura de mesele bogate fara griji. [detalii]
5 cauze mai putin cunoscute ale durerilor de cap
Durerile de cap sunt neplacute si de multe ori tindem sa ne repezim la pastile in speranta ca vom scapa de ele, insa ar trebui, pentru inceput, sa incercam sa cautam cauza acestora. [detalii]
Uleiul de ricin. 3 intrebuintari mai putin cunoscute
Uleiul de ricin este destul de popular la noi, mai ales in randul femeilor care il folosesc pentru cresterea parului, ca tratament pentru varfurile despicate sau pentru unghii cu probleme. [detalii]
3 metode pentru a tine sub control transpiratia vara
Transpiratia excesiva apare, de obicei, atunci cand este foarte cald afara, insa poate fi si efectul ingerarii anumitor medicamente sau al unor conditii medicale. [detalii]
Cum sa nu racesti cand este frig afara
Imunitatea organismului nostru poate scadea drastic in anumite conditii, iar acest lucru iti poate afecta sanatatea. Vei raci mai repede si poti dezvolta si alte boli mai acute. [detalii]