Cele mai bune 10 tratamente naturale pentru tiroida
de Elena-Alina Constantinescu 14 Mai 2015
Tags: tiroida
Glanda tiroida este una dintre cele mai importante glande din organism, in forma de fluture, cu aripile pe fiecare parte a traheei. Este una din principalele parti ale sistemului endocrin, care joaca un rol vital in buna functionare a metabolismului. Aceasta faciliteaza sinteza proteinelor, reglarea zaharului din sange, functia imunitara, echilibrul hormonal si circulatia.
Orice dereglare a glandei tiroide afecteaza nivelul de energie si determina simptome cum ar fi: pierderea vederii, pierderea sau cresterea in greutate, umflarea gatului, depresie, modificari ale dispozitiei. Adesea, simptomele nu semnificative si tulburarile tiroidiene pot trece neobservate pentru o lunga perioada de timp.
In cazul hipertiroidismului (glanda tiroida produce hormoni in exces), apar simptome precum: cresterea poftei de mancare, inrosirea fetei, palpitatii, slabiciune musculara, anxietate, insomnie. Hipotiroidismul este mai frecvent, si in acest caz sunt produsi mai putini hormoni tiroidieni, determinand urmatoarele simptome: dureri de cap, par si piele uscate, retentie de apa, constipatie, anxietate, insomnie.
Tulburarile tiroidiene sunt, in general cauze ale deficitului de iod si vitamina B. Toxinele din mediul inconjurator, microorganismele, radiatiile si utilizarea anumitor medicamente pot provoca, de asemenea, dereglari endocrine. Un stil de viata sanatos si o alimentatie corespunzatoare sunt cele mai bune moduri de a gestiona tulburarile tiroidiene.
Tratamente naturale pentru a ajuta tiroida sa functioneze normal
1. Ghimbir
Este unul dintre cele mai bune tratamente naturale pentru tulburarile tiroidiene. Are proprietati antiinflamatorii naturale si este o sursa bogata de minerale (magneziu, zinc, potasiu), care ajuta la imbunatatirea functiei tiroidei. Ghimbirul este benefic pentru tratamentul de hipotiroidism. Bea ceai de ghimbir cu regularitate si integreaza felii de ghimbir in meniul zilnic.
2. Urzica
Urzica este foarte utila atat in tratamentul de hipotiroidism, cat si in tratamentul de hipertiroidism. Aceasta contine cantitati mari de iod, fiind benefica pentru tiroida. Prepara-ti un ceai de frunze de urzica uscate si consuma-l de 2 ori pe zi. In plus, masajul in zona gatului, cu ulei de urzica, poate contribui la imbunatatirea productiei de hormoni tiroidieni.
3. Ulei de cocos
Este eficace in mentinerea functiei normale a glandei tiroide si imbunatateste productia de hormoni tiroidieni. Ajuta la imbunatatirea metabolismului si este foarte bun pentru sanatatea ta. Uleiul de cocos virgin poate fi adaugat in salate sau consumat ca atare. In plus, poti adauga 2 lingurite cu ulei de cocos intr-un pahar de lapte, pe care il consumi dimineata.
4. Seminte de in
Sunt surse de acizi grasi Omega-3, care ajuta la mentinerea functionarii normale a glandei tiroide. Persoanele care sufera de dereglari tiroidiene sunt sfatuite sa consume regulat ulei din seminte de in. Poti presara seminte de in pe orice fel de mancare. Consumul zilnic al unei lingurite de ulei de seminte de in va fi benefic pentru tiroida. Reduce, de asemenea, colesterolul si ajuta la mentinerea unei greutati normale.
5. Pere
Consumul regulat de pere ajuta la reglarea nivelului de hormoni din organism. Mananca cel putin 5 pere pe zi timp de cateva luni si vei simti o imbunatatire semnificativa in functionarea glandei tiroide.
6. Alge fucus
Deficitul de iod este unul dintre principalele motive ale tulburarilor tiroidiene. Aceste alge contin cantitati mari de iod si pot ajuta la ameliorarea functiei tiroidei. Se recomanda consumul a aproximativ 200 mg pe zi, in scopul reducerii simptomelor severe si imbunatatirii modului de functionare a glandei tiroide.
7. Ginseng siberian
Aceasta planta este eficienta pentru imbunatatirea functiilor tiroidei. Ginsengul siberian ajuta la reglarea nivelului de hormoni din corp, deoarece contribuie la functionarea normala a timusului (glanda endocrina) si a glandelor suprarenale. Este util in tratamentul de hipotiroidism. Consumul regulat, de 2 ori pe zi al unei doze de 100 mg, va ajuta la reducerea simptomelor tulburarilor tiroidiene si va reduce starea de oboseala.
8. Homeopatie
Homeopatia este eficace ca tratament naturist pentru tulburarile tiroidiene. Exista o varietate de medicamente homeopate care sunt prescrise pentru tulburari ale tiroidei, in functie de fiecare caz in parte.
9. Acupunctura
A fost utilizata la inceput, in mod traditional, in China, pentru a trata o varietate de tulburari medicale, iar in prezent este cunoscuta ca fiind foarte eficienta in tratamentul tulburarilor tiroidiene. Aceasta ajuta la reechilibrarea nivelului hormonal si regleaza nivelul de energie. Acupunctura este benefica pentru persoanele cu hipotiroidism.
10. Exercitii fizice
Acestea joaca un rol vital in functionarea normala a glandei tiroide. In afara de tratamentele naturale, este nevoie si de activitate fizica regulata pentru a te mentine activ. Mersul pe jos timp de o jumatate de ora pe zi este un bun exercitiu cardio. Te ajuta la mentinerea unei greutati stabile si la cresterea nivelului de energie. Pentru persoanele supraponderale, se recomanda inceperea unui program cu exercitii usoare (spre exemplu, yoga). Se va creste treptat efortul, pe masura ce starea de sanatate se imbunatateste. Si meditatia poate ajuta la reducerea nivelului de stres, care contribuie la declansarea tulburarilor tiroidiene.
Sursa foto: 123rf.com
Nota articol: 3.85 din 5 (112 voturi)
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
Cum sa nu racesti cand este frig afara
de Alege Sanatos 28 Mai 2024
Imunitatea organismului nostru poate scadea drastic in anumite conditii, iar acest lucru iti poate afecta sanatatea. Vei raci mai repede si poti dezvolta si alte boli mai acute. [detalii]