de AlegeSanatos.ro 07 Sep 2017
Nu-ti place ghimbirul? Consideri ca are un gust prea puternic si ai probleme sa te obisnuiesti cu aroma pe care o emana? Poate ca ar fi cazul sa incepi sa privesti ghimbirul cu alti ochi si sa incepi sa-l folosesti, putin cate putin, in alimentatia ta. Iti prezentam, in continuare, trei motive pentru care ar fi bine sa-i dai o sansa ghimbirului.
Ghimbirul, cunoscut si sub numele de „piper alb”, are, inainte de toate, multiple beneficii asupra organismului uman. Ghimbirul intareste sistemul imunitar, incalzeste corpul pe timp de iarna si ne ajuta sa scapam mai repede de raceli, deoarece accelereaza procesul de transpiratie. De asemenea, ghimbirul este foarte folositor daca am exagerat cu exercitiile din sala de forta, deoarece lupta cu febra musculara. Totodata, ghimbirul impiedica durerile si arsurile stomacale, doarece stimuleaza digestia si pofta de mancare. Mai mult, ghimbirul contine gingerol, o substanta cu puternic efect antiinflamator si care, asa cum au aratat diverse cercetari internationale, impiedica aparitia mai multor tipuri de cancer. Gingerolul este responsabil si de gustul aparte al ghimbirului. Alte studii au mai evidentiat ca boala Alzheimer, o afectiune degenerativa progresiva a creierului, poate fi prevenita prin intermediul ghimbirului.
Ghimbirul este un ingredient excelent pentru ceaiuri calde sau reci, ori limonade si sucuri naturale. Un ceai cald cu ghimbir este ideal in zilele friguroase, deoarece incalzeste corpul, desfunda nasul si tine gripa departe de noi. Pe de alta parte, cateva grame de ghimbir pot transforma radical gustului unei limonade. Incearca diverse variante pentru limonada perfecta: cu suc de portocale, cu suc de mere sau cu pepene rosu. Pentru un plus de savoare si vitamine, nu uita sa adaugi si ghimbir, ras sau tocat. O reteta de limonada care pune foarte bine in evidenta ghimbirul contine suc de lamaie, miere, suc de lime si apa.
Ghimbirul este un condiment folosit constant cel mai des in bucataria asiatica, datorita capacitatii sale de a creea senzatii unice in farfurii. Ghimbirul poate fi adaugat proaspat, uscat, fiert, conservat, confiat, murat sau prajit in mancaruri. Daca adori mancarea chineazeasca ori thailandeza, este foarte probabil sa te fi intalnit cu ghimbirul pana acum, chiar daca nu-ti place. Pe langa mancarurile gatite, ghimbirul se foloseste cu succes si la dulciuri, in preparate precum briosele sau turta dulce.
Cand anumite situatii de la locul de munca va complesesc, sunt anumite odalitati simple de a redobandi controlul asupra acestora. Aceasta abilitate de a menaja momentele care genereaza stres poate fi receptata si de colegi sau superiori, ceea ce conduce la crearea unor relatii mai deschise in cadrul colectivului. [detalii]
Activitatea din bucataria unui restaurant, a unei cantine sau a unui hotel nu este posibila fara un dulap frigorific profesional de cea mai buna calitate. [detalii]
Sofranul este un ingredient minunat de folosit in alimentatie, insa pe cat de gustos si de bun este, pe atat de multe proprietati medicinale contine. [detalii]
Arsurile la stomac sunt destul de deranjante si pot fi semnul unei afectiuni mai grave. De obicei, acestea apar in urma unui stil de viata nesanatos si daca te confrunti des cu astfel de simptome ar trebui sa mergi la un consult de specialitate. [detalii]
Ai incercat sa folosesti sampoane antimatreata? Ai apelat chiar si la cei mai renumiti doctori si tot nu ai reusit sa scapi de aceasta problema inestetica a parului tau? [detalii]