de AlegeSanatos.ro 07 Sep 2017

Nu-ti place ghimbirul? Consideri ca are un gust prea puternic si ai probleme sa te obisnuiesti cu aroma pe care o emana? Poate ca ar fi cazul sa incepi sa privesti ghimbirul cu alti ochi si sa incepi sa-l folosesti, putin cate putin, in alimentatia ta. Iti prezentam, in continuare, trei motive pentru care ar fi bine sa-i dai o sansa ghimbirului.
Ghimbirul, cunoscut si sub numele de „piper alb”, are, inainte de toate, multiple beneficii asupra organismului uman. Ghimbirul intareste sistemul imunitar, incalzeste corpul pe timp de iarna si ne ajuta sa scapam mai repede de raceli, deoarece accelereaza procesul de transpiratie. De asemenea, ghimbirul este foarte folositor daca am exagerat cu exercitiile din sala de forta, deoarece lupta cu febra musculara. Totodata, ghimbirul impiedica durerile si arsurile stomacale, doarece stimuleaza digestia si pofta de mancare. Mai mult, ghimbirul contine gingerol, o substanta cu puternic efect antiinflamator si care, asa cum au aratat diverse cercetari internationale, impiedica aparitia mai multor tipuri de cancer. Gingerolul este responsabil si de gustul aparte al ghimbirului. Alte studii au mai evidentiat ca boala Alzheimer, o afectiune degenerativa progresiva a creierului, poate fi prevenita prin intermediul ghimbirului.
Ghimbirul este un ingredient excelent pentru ceaiuri calde sau reci, ori limonade si sucuri naturale. Un ceai cald cu ghimbir este ideal in zilele friguroase, deoarece incalzeste corpul, desfunda nasul si tine gripa departe de noi. Pe de alta parte, cateva grame de ghimbir pot transforma radical gustului unei limonade. Incearca diverse variante pentru limonada perfecta: cu suc de portocale, cu suc de mere sau cu pepene rosu. Pentru un plus de savoare si vitamine, nu uita sa adaugi si ghimbir, ras sau tocat. O reteta de limonada care pune foarte bine in evidenta ghimbirul contine suc de lamaie, miere, suc de lime si apa.
Ghimbirul este un condiment folosit constant cel mai des in bucataria asiatica, datorita capacitatii sale de a creea senzatii unice in farfurii. Ghimbirul poate fi adaugat proaspat, uscat, fiert, conservat, confiat, murat sau prajit in mancaruri. Daca adori mancarea chineazeasca ori thailandeza, este foarte probabil sa te fi intalnit cu ghimbirul pana acum, chiar daca nu-ti place. Pe langa mancarurile gatite, ghimbirul se foloseste cu succes si la dulciuri, in preparate precum briosele sau turta dulce.
Castiga lupta cu bolile de inima!
Comanda lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos >>Spune-ne opinia ta despre
"Trei motive pentru care vei incepe sa iubesti ghimbirul"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:


Cum iti afecteaza stresul digestia si ce poti face pentru a-ti recapata echilibrul
Intr-o lume in care ritmul alert a devenit norma, stresul este o prezenta constanta in viata noastra. Desi il asociem adesea cu probleme de sanatate mintala sau cu oboseala, putini sunt constienti de impactul sau profund asupra sistemului digestiv. Legatura dintre creier si intestin este atat de stransa incat orice perturbare emotionala sau mentala se poate manifesta fizic, adesea sub forma de disconfort abdominal. [detalii]

Un studiu observational realizat pe date reale de la peste 21.000 de pacienti cu obezitate si boli cardiovasculare, dar fara diabet, arata ca semaglutida reduce cu 57% riscul de infarct, accident vascular cerebral sau deces din orice cauza,... [detalii]

Alergiile de interior - 4 surse ascunse din locuinta si strategii de control
Atunci cand ne gandim la alergii, de cele mai multe ori ne vine in minte polenul de afara, specific sezonului de primavara sau vara. Insa, pentru un numar tot mai mare de persoane, simptomele neplacute precum stranutul, ochii iritati sau nasul infundat persista pe tot parcursul anului si se agraveaza tocmai in interiorul casei. Acestea sunt alergiile de interior, declansate de factori care se ascund adesea in locuri nebanuite din propria locuinta. [detalii]

Cum reactioneaza ficatul la dietele drastice si postul prelungit
Sunt persoane care apeleaza la diete drastice sau la posturi prelungite in incercarea de a slabi sau de a-si "curata" organismul. Desi aceste metode pot parea atractive pe termen scurt, mai ales prin scaderi rapide in greutate, este important sa intelegem cum reactioneaza ficatul la astfel de schimbari. [detalii]