de Elena-Alina Constantinescu 12 Nov 2015
Tags:
Beneficiile pe care le are consumul de catina asupra sanatatii si pielii sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Cunoscuta sub numele de "ginsengul romanesc", catina este un excelent remediu pentru numeroase boli si afectiuni. Se poate consuma ca atare sau sub diverse forme: ceai, sirop, gem, suc, lichior. In cele ce urmeaza, iata 9 beneficii pentru sanatate!
1. Intareste imunitatea organismului
Fructele contin multi nutrienti vitali. Catina este o sursa extrem de bogata de vitamina A, C, si E, flavonoide, acizi grasi, si minerale cum ar fi fierul, manganul, zincul. Aceste substante ajuta la intarirea imunitatii organismului.
Mai mult, sa nu uitam faptul ca fructele de catina contin de 2 ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele.
In sezonul rece, pentru a preveni raceala si gripa, luati o lingura de catina cu miere pe stomacul gol in fiecare dimineata.
2. Mentine sanatatea cardiovasculara
Cele mai multe boli cardiovasculare sunt legate de un nivel ridicat de grasimi din sange. Aidul oleic, unul dintre acizii grasi nesaturati pe il contine este de mare ajutor pentru reducerea nivelului de colesterol.
In plus, un alt acid gras nesaturat, acidul linolic, ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Vitamina E, impreuna cu alti antioxidanti purifica sangele.
3. Combate afectiunile pielii
Proprietatile uleiului sunt numeroase si extrem de importante pentru organism. Datorita faptului ca uleiul de catina este o sursa extrem de bogata de vitamina C, te poate scapa rapid de dermatita, psoriazis, arsuri, eczeme, si multe alte afectiuni ale pielii.
Uleiul este de asemenea util impotriva ridurilor si pistruilor. Este potrivit pentru toate tipurile de ten.
4. Previne bolile de ficat
Infuzia de cătină este recunoscuta in principal pentru efectul sau asupra bolilor de ficat si lipsei de vitamine in organism.
5. Regleaza tranzitul intestinal
Uleiul de catina ajuta la reglarea tranzitului intestinal, fiind de folos persoanelor care sufera de constipatie.
6. Ne ajuta sa slabim
Este recomandată de nutritionisti deoarece favorizeaza pierderea in greutate. Acest fruct este printre puținele surse naturale de acizi grași omega-7, care previne depozitarea grasimii in organism.
7. Ofera energie si vitalitate
Este un bun tonifiant general, antianemic si vitalizant. Datorita continutului ridicat de vitamine, minerale si oligoelemente, fructele iti ofera o stare de bine.
8. Previne instalarea unor maladii
Este folosita in medicina cu rezultate spectaculoase in tratarea depresiilor, a bolii Parkinson, a tumorilor si leucemiei.
9. Regleaza functiile organismului
Produsele pe baza de catina imbunatatesc memoria, elimina stresul si regleaza functiile organismului.
Foto: pixabay.com
Pentru un zambet minunat si o dantura sanatoasa trebuie sa acordam o ingrijire mai atenta dintilor nostri. Pe langa vizite regulate de control la medicul dentist, exista si alte trucuri care te ajuta sa ai dinti mai puternici. [detalii]
Uleiul de masline este un produs minunat atunci cand il folosim la gatit. Mancarea este mai gustoasa, mai sanatoasa si mai putin calorica. De aceea este recomandat sa il alegem in detrimentul altor tipuri de uleiuri. [detalii]
Anotimpul iarna inca ne da batai de cap, desi este spre final. Inca este foarte frig afara si ninge in anumite zone ale tarii. Iar o cana cu ceai fierbinte este tot ceea ce avem nevoie cand ajungem acasa dupa o zi plina la munca. [detalii]
Ritualul de seara este important pentru sanatatea noastra, atat fizica cat si psihica. Iar modul in care alegem sa ne incheiem ziua s-ar putea sa aiba un puternic impact asupra calitatii vietii noastre. [detalii]
Alimentele modificate genetic nu difera neaparat de alte alimente, deci nu este intotdeauna usor sa va dati seama care alimentele sunt modificate genetic si care nu. [detalii]