de Elena-Alina Constantinescu 25 Mai 2017
Tags:
Probleme cu colesterolul? Stare permanenta de oboseala, probleme cu ficatul si digestia? De ce sa apelezi la medicamente cand ai la indemana un remediu uimitor - laptisorul de matca? Este un elixir al sanatatii, intareste sistemul imunitar, imbunatateste memoria si somnul, amelioreaza dereglarile hormonale si, deloc surprinzator, incetineste procesul de imbatranire. In plus, folosit ca ingredient in tratementele cosmetice, ajuta atat tenul cat si parul sa radieze de frumusete. In randurile de ai jos vei afla ce tratament trebuie sa urmezi pentru o stare generala de bine.
Stimuleaza memoria si puterea de concentrare
Specialistii de la ApiLand sustin ca prin prezenta anumitor oligoelemente esentiale (fosfor, magneziu), a vitaminelor B1, B2, B6, a aminoacizilor (fenilanalina, triptofan), laptisorul de matca pur este util pentru imbunatatirea memoriei si cresterea randamentului intelectual.
Are un rol esential in buna functionare a sistemului nervos
Pe langa, vitamine, minerale, enzime si aminoacizi, laptsiorul de matca mai are in compozietie acidul 10-HDA, esential pentru dezvoltarea neuronala si pentru stimularea sistemului imunitar.
Alunga stresul, depresia si anxietatea
Prin continutul de niacina si piridoxina, are capacitatea de a alunga stresul si insomnia, asigurand relaxarea organismului. Mai mult, actioneaza benefic asupra venelor si vaselor capilare si ne tine departe de anxietate si depresii minore.
Ideala pentru femeile aflate la menopauza
In urma studiilor efectuate s-a constatat ca laptisorul de matca pur are efect pozitiv in cazul tulburarilor menstruale, putand asigura echilibrul hormonal al femeilor aflate la menopauza.
Se recomanda cure de 6-9 saptamani, perioada in care se administreaza 1 gram/zi.
Cura cu laptisor de matca
Pentru beneficii maxime, se recomanda consumul in cure de 6 saptamani. Se administreaza sublingual pana la dizolvare totala, dimineata, cu 20 – 30 minute inainte de masa. Doza recomandata este de 0,5 g/zi pentru copii si 1-2 g/zi pentru adulti. Laptisorul de matca se pastreaza la frigider, la temperaturi cuprinse intre 2ºC si 6ºC.
Se poate consuma si omogenizat in miere 2% (ex: 10g laptisor de matca pur combinat cu 500g miere cruda). In acest caz, doza recomandata este de 1-2 lingurite/zi, atat pentru copii, cat si pentru adulti.
Nu in ultimul rand, este deosebit de util in prepararea mastilor de par si a cremelor pentru piele, fiind un produs 100% natural si un ingredient excelent in tratamentele cosmetice.
Pentru un zambet minunat si o dantura sanatoasa trebuie sa acordam o ingrijire mai atenta dintilor nostri. Pe langa vizite regulate de control la medicul dentist, exista si alte trucuri care te ajuta sa ai dinti mai puternici. [detalii]
Uleiul de masline este un produs minunat atunci cand il folosim la gatit. Mancarea este mai gustoasa, mai sanatoasa si mai putin calorica. De aceea este recomandat sa il alegem in detrimentul altor tipuri de uleiuri. [detalii]
Anotimpul iarna inca ne da batai de cap, desi este spre final. Inca este foarte frig afara si ninge in anumite zone ale tarii. Iar o cana cu ceai fierbinte este tot ceea ce avem nevoie cand ajungem acasa dupa o zi plina la munca. [detalii]
Ritualul de seara este important pentru sanatatea noastra, atat fizica cat si psihica. Iar modul in care alegem sa ne incheiem ziua s-ar putea sa aiba un puternic impact asupra calitatii vietii noastre. [detalii]
Alimentele modificate genetic nu difera neaparat de alte alimente, deci nu este intotdeauna usor sa va dati seama care alimentele sunt modificate genetic si care nu. [detalii]