AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Gamarde - Balsam Bio de buze natural crema

Nota 9.6 / 10 din 635 voturi
Gamarde - Balsam Bio de buze natural crema
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Gamarde

 

Descriere Gamarde - Balsam Bio de buze natural crema

Balsam Bio de buze natural crema

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Acest balsam de buze natural netezeste, protejeaza si reconstruieste epiderma buzelor uscate, crapate sau iritate datorita unei formule concentrate bogate in ingrediente active: ulei de susan, ulei de cocos, ulei de argan si apa termala. Intens hidratate, buzele sunt calmate de la prima aplicare, iar senzatia de disconfort dispare.
 
Cantitate: 10 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 12 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente Gamarde - Balsam Bio de buze natural crema

HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, ELAEIS GUINEENSIS OIL, CERA ALBA, OLEIC/ LINOLEIC/ LINOLENIC POLYGLYCERIDES, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, HYDROGENATED CASTOR OIL, GLYCERYL BEHENATE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, TRIBEHENIN, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, CANNABIS SATIVA SEED OIL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, BISABOLOL, TOCOPHEROL, PARFUM (ESSENTIAL OILS)

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Parfum (essential oils), ingredient cu risc mediu de dauna. Uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante. Proprietati: redau tonicitatea si elasticitatea pielii. Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele. Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

Glyceryl Behenate, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functiile de emolient si surfactant. Acest ingredient creste gradul de absorbtie al ingredientelor in piele. Poate produce iritatii atunci cand este utilizat in compozitia produselor pentru pielea din jurul ochilor sau tip aerosol. Behenatul de glicerina a fost aprobat de Food and Drug Administration (FDA), primind ratingul GRAS (ingredient recunoscut ca fiind sigur).

 

Data analizei: 2020-01-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ELAEIS GUINEENSIS (AFRICAN OIL PALM) OIL; ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL, ELAEIS GUINEENSIS OIL; OILS, PALM; PALM OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei obtinut din uleiul de palmier african Elaeis guineensis
Are un continut ridicat de vitamina A si vitamina E. Are functia si de antioxidant: protejeaza pielea de daunele provocate de redicalii liberi: soare, vant, ploaie.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 


Citeste mai mult

Functii: Liant, stabilizator de emulsie, agent de control a vascozitatii, agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant,

 

Descriere:

  • ingredient format prin polimerizarea amestecului de mono, di si trigliceridele oleic, linoleic si linolenic.
Reprezinta o esenta organica groasa de ulei de floarea soarelui. Acizii oleic, linoleic, linolenic sunt acizi grasi care intra in componenta a majoritatea uleiurilor vegetale. Este un ulei organic, aprobat de EcoCert.
 
Acest ingredient intra in componenta produselor cosmetice pentru ca are proprietatea de a hidrata si catifela.
 
Este un emolient natural de exceptie care ofera pielii hidratare, dar are si proprietati antiimbatranire. Poate juca un rol esential in mentinerea si imbunatatirea functiei de bariera a pielii, reduce aparitia liniilor fine si a ridurilor. 
 
Beneficii functionale: 
  • Mentine sau imbunatateste functia de bariera a pielii 
  • Confera hidratare pielii
  • Hidrateaza buzele uscate si crapate, mainile uscate
  • Ofera ingrijire parului si scalpului 
  • Inodor si incolor 
  • Non-toxic, non-sensibilizant si non-iritant
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ALLIGATOR PEAR OIL; AVOCADO OIL; PERSEA GRATISSIMA OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei extras din fructele de avocado
  • bogat in trigliceride ale acidului oleic
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CASTORWAX, RICE SYN WAX

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii, emolient, agent de emulsifiere, surfactant

 

Descriere:

  • produs prin tratarea cu hidrogen (hidrogenarea) uleiului de ricin 
  • isi mentine fluiditatea atat la temperaturi foarte inalte, cat si la temperaturi foarte joase
  • obtinut prin presarea la rece a semintelor plantei de ricin, urmata de limpezirea uleiului prin intermediul caldurii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional si ca substanta naturala de aroma. Hydrogenated Castor Oil este recunoscut si drept un laxativ sigur si eficient.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptat cuprins intre 0-0,7 mg/kg (greutate corporala).

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: 2,3-DIHYDROXYPROPYL DOCOSANOATE; 2,3-DIHYDROXYPROPYL ESTER DOCOSANOIC ACID; BEHENIC ACID MONOGLYCERIDE; DOCODANOIN, MONO-; DOCOSANOIC ACID, 2,3-DIHYDROXYPROPYL ESTER; DOCOSANOIC ACID, MONOESTER WITH 1,2,3-PROPANETRIOL; GLYCERIN MONOBEHENATE; GLYCEROL

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient , surfactant, agent de emulsionare.

 

Descriere:

  • Monoester al glicerinei si al acidului behenic.
Behenatul de glicerina este utilizat in formularile de creme si lotiuni hidratante, produse de ingrijire a pielii, deodorante, sapunuri de baie, produse de machiaj al ochilor si fonduri de ten.

Potrivit CosmeticsInfo.org, behenatul de glicerina este preparat din glicerina si din cei mai grasi acizi, dintre care unii provin din uleiuri vegetale rafinate.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient creste gradul de absorbtie al ingredientelor in piele.

Poate produce iritatii atunci cand este utilizat in compozitia produselor pentru pielea din jurul ochilor sau tip aerosol.

Behenatul de glicerina a fost aprobat de Food and Drug Administration (FDA), primind ratingul GRAS (ingredient recunoscut ca fiind sigur).

De asemenea, este aprobat si de panoul de experti la Cosmetic Ingredient Review (CIR).


Citeste mai mult

Sinonime: ARGANIA SPINOSA (ARGAN) KERNEL OIL; ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, ARRGANIA SIDEROXYLON OIL; OILS, ARGANIA SIDEROXYLON

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei din samburii copacului Argania spinosa (ulei de argan)
  • contine intre: 45-55% acid oleic, 28-36% acid linoleic, 10-15% acid palmitic si 5-7% acid stearic
Beneficiile uleiului de argan:
- previne pierderea umiditatii pielii;
- estompeaza ridurile;
- previne imbatranirea pielii;
- stimuleaza regenerearea celulelor pielii;
- reduce cicatricile;
- ofera elasticitate pielii;
- previne vergeturile;
- are proprietati tonice;
- contribuie la vindecarea eczemelor si psoriazisului.
(sursa: sfatulmedicului.ro)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: BEHENIN;TRIBEHENIN;COMPRITOL888;TRIDOCOSANOIN;TRI-DOCOSANOI;SYNCROWAX HR-C;DOCOSANOIN, TRI-;TRIBEHENIN(C22:0); GLYCERYL TRIESTER; GLYCERYL TRIBEHENATE.

Functii: Agent de ingrijire, emolient

 

Descriere:

  • Este compus din glicerina, lubrifiant si umectant si acid behenic, un acid gras derivat din plante  si agent de ingrijire.
     
  • Se gaseste in grasimi animale și vegetale, in uleiuri cum ar fi cele de seu, cocos si nuca de palmier si.
     
  • Este folosit ca agent de ingrijire intr-o mare varietate de produse de ingrijire a pielii, inclusiv formule de machiaj, creme si lotiuni de protectie solara, produse de curatare si de ingrijire a pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CANNABIS SATIVA SEED OIL, CANNABIS SATIVA (HEMP) OIL; CANNABIS SATIVA OIL; CANNABIS SATIVA OILS; HEMP OIL; HEMP SEED OIL; OILS, CANNABIS SATIVA

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei de canepa extras din semintele plantei de Cannabis sativa.
Semintele de canepa contin ulei care este relative bogat in acizi grasi. In particular, uleiul din seminte de canepa este o sursa de acizi grasi omega-3 si omega-6. O lingura de seminte contine 3-4 grame de grasimi.
 
Ulei din seminte de canepa contine vitamina E naturala si, astfel, o cantitate semnificativa de proteine​​.
 
In produsele cosmetice si de ingrijire a corpului, uleiul din seminte de canepa are proprietati antiinflamatoare, antiimbatranire, lupta impotriva inflamatiilor pielii, ajuta la vindecarea leziunilor cutanate, contine antioxidanti.
 
Previne deteriorarea tesutului, ofera o anumita protectie impotriva expunerii la soare UV si contine proprietati de retinere a umiditatii.
 
Uleiul este non-gras, este absorbit rapid in porii pielii, este un emolient, hidratant si are proprietati de intinerire pentru piele. 
 
Persoanele cu psoriazis, acnee, eczeme, matreata si pielea uscata pot sa aplice ulei de canepa pe zonele afectate.
 
Atunci cand este utilizat in produse pentru par, uleiul de canepa hidrateaza, stimuleaza cresterea parului si intareste firul de par.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Chiar daca uleiul de seminte contine urme de THC (substanta psihoactiva), este perfect sigur pentru utilizarea nutritionala si in produse cosmetice.
 
Acest ingredient este interzis in produsele cosmetic din Canada.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ALPHA.-BISABOLOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului, calmant

 

Descriere:

  • ingredient cu miros care apare in mod natural in musetel
  • lichid uleios, fara culoare
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome permise.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca Bisabolol poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: PARFUM DIN ULEIURI ESENTIALE

 

Descriere:

  • uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante.
Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.

Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.

Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale. 

Utilizari:
  • pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
  • pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele.

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. 
Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Gamarde - Balsam Bio de buze natural crema"

3 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Gamarde - Balsam Bio de buze natural crema"

Care sunt cauzele aparitiei aftelor bucale

Care sunt cauzele aparitiei aftelor bucale

de AlegeSanatos.ro 07 Feb 2020

Aftele bucale sunt leziuni care apar in cavitatea bucala si pot fi dureroase. Ele se pot dezvolta sub limba, in interiorul obrajilor sau chiar a buzelor. Desi acestea nu sunt contagioase si nu reprezinta un pericol pentru sanatate, ulceratiile pot fi deranjante atunci cand mananci. [detalii]

Igiena orala in 5 pasi simpli

Igiena orala in 5 pasi simpli

de AlegeSanatos.ro 06 Ian 2020

Iti doresti dinti mai frumosi si mai sanatosi, care sa atraga atentia tuturor atunci cand razi? Atunci trebuie sa urmaresti cu rigurozitate cateva reguli de igiena orala, care iti vor aduce cu siguranta zambetul pe buze. [detalii]

Afte - Cauze si simptome

Afte - Cauze si simptome

de Raluca Garbea 23 Aug 2018

Aftele bucale, cunoscute si sub numele de stomatita aftoasa, reprezinta niste formatiuni mici care apar in cavitatea bucala, mai exact: pe limba, la baza gingiilor, pe suprafata interna a buzelor sau pe cea a obrajilor, in cerul gurii. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016