AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bioderma - Node DS+ Sampon

Nota 4.6 / 10 din 545 voturi
Bioderma - Node DS+ Sampon
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: BIODERMA

 

Descriere Bioderma - Node DS+ Sampon

Node DS+ Sampon

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Sampon anti-recidiva pentru matreata persistenta, calmeaza senzatia de mancarime.
 
Formula exclusiva Node DS+ ofera eficacitate crescuta impotriva matretii severe. Complexul brevetat DSactiv® garanteaza eficacitate dubla datorita actiunii sale biologice asupra cauzelor scuamelor.
 
Limiteaza proliferarea ciupercii Malassezia responsabila de aparitia matretii.
Ajuta la prevenirea recidivelor prin reducerea secretiei de sebum, care provoaca raspandirea Malassezia. Agentii keratoreglatori curata matreata severa si faciliteaza eliminarea acesteia. Imbogatit cu agenti de calmare, Node DS+ amelioreaza imediat si durabil senzatia de mancarime a scalpului. Complexul natural brevetat DAF creste pragul de toleranta a scalpului sensibilizat.

Cantitate: 125 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 35 ingrediente dintre care 23 sunt considerate sigure, 11 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Bioderma - Node DS+ Sampon

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, Sodium cocoamphoacetate, PEG-60 ALMOND GLYCERIDES, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, JUNIPERUS OXYCEDRUS WOOD OIL, COCO BETAINE, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, PEG-12 DIMETHICONE, SODIUM SHALE OIL SULFONATE, SALICYLIC ACID, PIROCTONE OLAMINE, ZINC PYRITHIONE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOZAHARIDE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, PYRIDOXINE HCl, UNDECYL ALCOHOL, ZINC GLUCONATE, POLYQUATERNIUM-10, ZANTHOXYLUM BUNGEANUM, LAURETH-2, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OLEYL ALCOHOL, SODIUM POLYNAPHTHALENE SULFONATE, SODIUM ACETATE, ISOPROPYL ALCOHOL, SODIUM CHLORIDE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE/ PARFUM

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste rezolvate pentru reusita la examenul de titularizare Educatori – Limba si literatura romana


Culegerea de Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare Educatori - Limba si literatura romana asigura exersarea subiectului I din foaia de examen, punctele A (Limba romana) si B (Literatura romana). Lucrarea se adreseaza educatorilor/profesorilor din invatamantul prescolar si vizeaza rezolvarea unor exercitii de gramatica si...

Oferta Speciala
valabila 48h

PEG-60 Almond Glycerides, ingredient cu risc mediu de dauna. Derivat de polietilen glicol, acizi grasi din ulei de migdale. In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite. Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Sodium Lauroyl Sarconsinate, ingredient cu risc mediu de dauna. Sare de Lauroyl Sarcosine (produs prin descompunerea creatinei sau a cafeinei), un acid gras modificat. Contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului, prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar acesta nu ar trebui sa fie utilizat la mai mult de o concentratie de 5% si ar trebui folosit doar in produse de spalare.

PEG-90 Glyceryl Isostearate, ingredient cu risc rmare de dauna, este un emolient, surfactant si lubrifiant care curata pielea si o lasa moale si catifelata, iar parul - curat si matasos. PEG-7 Glyceryl Cocoate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Acid Salicilic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiacneic, anti-matreata, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant. Are efecte exfoliante si poate imbunatati structura si coloratia pielii. Actioneaza la nivelul deschiderilor foliculilor firelor de par din zonele cu secretie de sebum crescuta si in acest fel este util si in tratamentul acneei. Studiile au aratat ca acidul salicilic este mai putin iritabil decat produsele care contin alfa-hidroxi acizi.

Pyridoxine HCl, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de agent de ingrijire a pielii si a parului. Cosmetic Database considera acest ingredient de un pericol moderat, observandu-se efecte usor negative asupra sistemului endocrin, neurotoxicitatatii, toxicitatatii sistemului reproductiv. Studiile au aratat ca Piridoxina HCl administrat in doze foarte mici are efecte asupra functiei de reproducere si asupra sistemului nervos.

Laureth-2, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant si emulgator. Laureth-2 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Isopropyl alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent antispumant, ingredient parfum, solvent si agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool care se evapora repede si este folosit pentru dizolvarea altor substante din produse. Are un miros asemanator cu cel al etanolului. Poate prezenta toxicitate la nivelul organelor, neurotoxicitate si iritatii la nivelul pielii, ochilor si al plamanilor.

Phenoxyethanol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde.

Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.
 

Data analizei: 2016-09-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Sodium laureth sulfate este folosit in primul rand ca agent de curatare si poate fi derivat din nuca de cocos.

Este considerat un ingredient bland si eficient si este de obicei utilizat in produse cosmetice (sampoane faciale sau corporale). 

In ciuda numelui similar, Sodium laureth sulfate nu este acelasi cu Sodium lauyl sulfate. Primul este un agent de curatare mai bland datorita structurii chimice diferite. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: COCOAMPHOACETATE, COCOAMPHOGLYCINAT, NATRIUMCOCOAMPHOACETAT, REWOTERIC AM-2C/NM

Functii: Surfactant, Spumant, Agent de curatare,

 

Descriere:

             Sodium cocoamphoacetate este un lichid cu o culoare ca de chihlimbar,care are un miros slab de fructe.Se foloseste cu precadere in compozitia produselor de curatare a pielii si a sampoanelor.

              Sodium Cocoamphocetate curata pielea si parul ajutand apa sa se amestece cu uleiul altfel indepartand murdaria.Este folosit deasemenea si ca spumant sau stabilizator de spuma.Acest ingredient imbunatateste aspectul pielii si textura parului deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


     CIR Expert Panel a evaluat datele stiintifice produse de Sodium Cocoamphoacetate si concluzia este ca poate fi folosit in siguranta ca un ingredient cosmetic


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-60 ALMOND GLYCERIDE; POLYETHYLENE GLYCOL 3000 ALMOND GLYCERIDES; POLYOXYETHYLENE (60) ALMOND GLYCERIDES

Functii: Agent de ingrijire a pielii, surfactant, emolient

 

Descriere:

Derivat de polietilen glicol, acizi grasi din ulei de migdale.
 
Acest ingredient functioneaza ca un emolient, agent de ingrijire a pielii si emulgator.
 
Contine extract de plante (migdale) si are proprietati sintetice.
 
Nu este considerat un ingredient problematic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In ciuda multor temeri legate de PEG-uri (acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste obiective nu a putut fi identificata".

Pe baza datelor disponibile se concluzioneaza ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.

Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Sinonime: GARDOL;GARDOLR;SARCOSYL;SARKOSYL;SARKOSYL NL;SARCOSYL NL;MAPROSYL 30;COMPOUND 105;SARKOSYL NL-30;'SARKOSYL' NL30

Functii: Agent de spuma, surfactant

 

Descriere:


Sare de Lauroyl Sarcosine (produs prin descompunerea creatinei sau a cafeinei), un acid gras modificat.
 
Contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului, prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
 
Acest ingredient serveste la curatarea pielii si a parului prin amestecarea cu uleiuri si murdarie si apoi eliminarea lor.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, in componenta celofanului foosit la impachetarea produselor alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar acesta nu ar trebui sa fie utilizat la mai mult de o concentratie de 5% si ar trebui folosit doar in produse de spalare.
 
  • In anumite conditii, sodium lauroyl sarcosinate se poate deteriora si forma nitrozamine cancerigene.
  • Poate fi un alergen de contact.
 


Citeste mai mult

Functii: Agent de parfum

 

Descriere:

  1. extract din lemn de ienupar rosu
Uleiul esential este obtinut prin distilarea distructiva a lemnului acestui arbust. Este un ulei de culoare inchisa, cu un miros puternic de fum.

Este folosit in unele produse cosmetice si  in medicamente (tratamente ale piele), precum si productia de tamaie.

Uleiul esential de ienupar rosu este folosit in aromaterapie, pentru pielea uscata.

Este folosit in multe preparate dermatologice pentru piele, in sapunuri si cosmetice ca ingredient de parfum.


 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul esential de ienupar rosu este non-toxic si non-iritant, dar este un posibil sensibilizant al  pielii. Este recomandata utilizarea moderata.


Citeste mai mult

Sinonime: BETAINES, COCO ALKYLDIMETHYL; COCO DIMETHYL GLYCINE; COCONUT BETAINE; DEHYTON AB 30; MIRATAINE CDMB; NISSAN ANON BF; STANDAPOL AB 45; TEGO-BETAIN BL 158; VARION CDG; VELVETEX AB 45

Functii: Agent antistatic, agent de ingrijire a parului, surfactant, agent de curatire, agent de marire a spumei, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

Un derivat de Cocamide si glicina betainica.
  • Este obtinut din din ulei de nuca de cocos si se prezinta sub forma unui lichid de culoare galben pal.
  • Ca agent surfactant, in cea mai mare parte este utilizat in produsele pentru baie, deoarece curata delicat pielea si parul, ajutand la amestecarea cu apa a uleiului si a murdariei, astfel incat acestea sa poata fi indepartate.
  • Nivelul sau de pH are efect antimicrobian ceea ce il pozitioneaza ca un ingredient de curatare efectiv dar bland in produsele personale sanitare.
  • Emulsioneaza si ingroasa formulele anumitor cosmetice, reducand potentialele iritatii provocate de ingredientele de curatare continute respectivul produs.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera acest ingredient sigur si permite utilizarea acestuia in produse de ingrijire personala.
  • Poate produse iritatii in anumite cazuri.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (90) GLYCERYL ISOSTEARATE; POLYOXYETHYLENE (90) GLYCERYL ISOSTEARATE

Functii: Surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • eter polietilenglicol de gliceril isostearate 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-12 DIMETHICONE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • polimer sintetic compus din PEG si Dimethicone (polimer din silicon)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

PEG-12 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: PALE SULFONATED SHALE OIL, (SODIUM SALT) ICHTHYOLIC ACID, SODIUM SALT PALE SULFONATED SHALE OIL

Functii: Surfactant, antimicrobian, antimatreata

 

Descriere:

  • Ingredient cunoscut si sub numele de Ichthyol Pale.
Se deosebeste prin faptul ca are o toleranta excelenta care permite aplicarea fara restrictii in produsele cosmetice.

Fiind un amestec de origine naturala are multiple actiuni pozitive farmacologice, inclusiv antimicrobiene.

Este utilizat in tratamentul matretii si a umflaturilor, are proprietati antiinflamatorii, calmante si antimicrobiene.
Cercetarile efectuate pana acum au demonstrat ca ingredientul are proprietatea de inhiba dezvoltarea ciupercilor care provoaca matreata si alte afectiuni ale scalpului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Utilizarea sa nu a indicat pana acum posibile efecte toxice sau fototoxice.


Citeste mai mult

Sinonime: BHA; SALICYLATES, 2-HYDROXYBENZOIC, SALICYLIC ACID, BETA HYDROXY ACID

Functii: agent antiacneic, anti-matreata, impotriva bataturilor, denaturant, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid beta-hidroxi
  • similar d.p.d.v. chimic cu aspirina (dar nu identic)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (impotriva acneei, bataturilor, negilor, matretii).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.5% (Anexa VI). Salicylic Acid mai poate fi folosit si in produsele rinse-off (cu spalare/clatire) in concentratii de pana la 2% si in produsele rinse-off destinate parului in concentratii de pana la 3% (Anexa III). Nu este permisa folosirea sa in produsele destinate copiilor sub 3 ani, exceptie facand formulele de tip sampon. 

Health Canada permite folosirea Salicylic Acid in in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.

Desi acidul salicilic este considerat in general sigur, poate provoca iritatii ale pielii la prima folosire. De asemenea, poate elimina prea mult ulei natural de pe suprafata pielii, ducand la uscaciune si o potentiala iritare. Alte reactii adverse potentiale includ furnicaturi sau intepaturi ale pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: PIROCTON, OCTOPIROX, PIROCTON OLAMIN

Functii: Substanta Conservatoare

 

Descriere:


   -  Este un compus care se foloseste uneori in tratamentele pentru indepartarea ciupercilor pielii scalpului.
   -  Reprezinta un agent folosit in compozitia sampoanelor anti-matreata 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Se foloseste doar pentru uz extern,se recomanda evitarea contactului cu ochii sau gura


Citeste mai mult

Sinonime: BIS[1-HYDROXY-2(1H)-PYRIDINETHIONATO]ZINC, PYRITHION ZINK, ZINC OMADIN

Functii: Agent de ingrijire al pielii, agent antimatreata, agent antiseboreic, agent antibacterian

 

Descriere:

Agent de control al matretii, al dermatitei seboreice si al psoriazisului. 

Zinc Pyrithione contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului; prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
 
Acest ingredient curata pielea si previne mirosul neplacut prin distrugerea sau inhibarea cresterii microorganismelor. 
 
Acesta mai poate fi folosit pentru protectia produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala de la alterare,  prin prevenirea sau intarzierea dezvoltarii bacteriilor.
 
Piritiona de zinc are proprietati antibacteriene si antifungice si este eficienta impotriva multor agenti patogeni.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca un ingredient activ antimatreata si in medicamente impotriva dermatitei seboreice.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: UMECTANT, AGENT OSMOTIC

Functii: MANNITE, MANNA SUGAR

 

Descriere:

Manitolul este un compus organic cristalin, alb cu formula (C6H8(OH)6). Acest poliol este folosit ca agent osmotic diuretic și ca vasodilatator renal ușor. 
Manitolul este un alcool din zahăr; astfel, este derivat din zahăr prin reducere, cu greutate moleculară 182.17g/mol și densitate de 1.52g/ml.
 
Este extras in copaci, alge marine si ciuperci proaspete.
Este un isomer al Sorbitolului si este produs prin hidrogenarea indulcitorilor si a unor siropuri de glucoza speciale. 
 
In produsele cosmetice este folosit ca umectant, dar poate fi folosit si ca liant, agent de mascare, agent de hidratare si agent aromatizant (in balsamuri de buze, etc).
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a permis folosirea de mannitol in produse alimentare inca cu 60 de ani urma. 
Acest ingredient este contraindicat pacienților cu anurie si insuficienta cardiaca congestiva.
Nu cauzeaza cancer. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: WOOD SUGAR ALCOHOL; XYLITE; EUTRIT; KANNIT; KLINIT; NEWTOL; XYLITE; XYLITE (SUGAR) ; XYLITON

Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Utilizare cosmetica:
  • alcool folosit pe post de inlocuitor de zahar in multe produse de igiena orala
  • ajuta la imbunatatirea barierei naturale a pielii
Utilizare alimentara:
  • indulcitor natural de origine vegetala
  • se gaseste im forma naturala in multe plante, fructe, legume, cereale sau scoarta unor copaci, de exemplu in mesteacan
  • este aproape la fel de dulce precum zaharul,  dar este mai putin caloric decat acesta, cu aproape 40%
  • este folosit pentru prepararea bauturilor calde si reci, dulciurilor, prajiturilor, a biscuitilor, deserturilor, pentru inghetate, lichioruri.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia European, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 967 - Xylitol.

Consumul excesiv poate avea efect laxativ.


Citeste mai mult

Sinonime: 6-DEOXY- MONOHYDRATE L-MANNOSE; 6-DEOXY-L-MANNOSE; ISODULCITOL; L-MANNOSE, 6-DEOXY-, MONOHYDRATE; L-RHAMNOSE; L-RHAMNOSE MONOHYDRATE; LMANNOSE, 6DEOXY; LOCAOSE; MANNOMETHYLOSE; MONOHYDRATE L-MANNOSE

Functii: ingredient de parfumare; umezire

 

Descriere:

Ramnoza este considerat un eficient agent anti-imbatranire.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Environment Canada Domestic Substance List: Nu prezinta potential toxic sau nociv asupra organismului.
FDA Everything Added to Food in desemneaza ca fiind sigur. Se recomanda utilizarea in cantitate limitata in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: FOS; FRUCTO-OLIGO-ZAHARIDE

 

Descriere:

  • Substanta probiotica
  • Fructooligozaharidele sunt carbohidrati ce se gasesc in mod natural in concentratii foarte mici in alimente precum sfecla, anghinarea, cicoarea, bananele.
  • Consumate zilnic, FOS stimuleaza dezvoltarea bacteriilor benefice din tractul intestinal. Aceste bacterii, la randul lor, mentin sanatatea intestinala si combat bacteriile rele precum E.coli, Clostridium sau Salmonella.
  • FOS au acelasi gust dulce si textura precum obisnuitul zahar, dar cu capacitate de indulcire redusa la jumatate si doar 10% din caloriile acestuia.
  • FOS stimuleaza productia de acizi grasi cu lant scurt, in special a acidului butirat (combustibilul) colonului.
  • Fructo-oligo-zaharidele fermenteaza in tractul digestiv si, in acest mod, faciliteaza absobtia calciului.
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, EXTRACT OF LAMINARIA OCHROLEUCA

Functii: Agent de aroma

 

Descriere:

  • extract de alge, Laminaria ochroleuca.
Numele latin pentru o specie de alge, de asemenea, cunoscuta sub numele de alge marine brune.

Aplicat local, ajuta la reducerea inflamatiei si, la fel ca toate formele de alge marine, are unele proprietati de pastrare a umiditatii datorita continutului de steroli.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLATES/ C10-30 ACRYLATES CROSSPOLYMER; ACRYLATES/ C10/ C10-30 ALKYL ACRYLATES CROSSPOLYMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • polimer ce imbunatateste aspectul pielii, facand-o moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Clorhidrat de piridoxina.
  • Piridoxina este unul dintre compusii ce formeaza complexul de vitamine B, numit si vitamina B6. 
     
  • Este folosit de cele mai multe ori sub forma de clorhidrat de piridoxina.
     
  • Piridoxina ajuta la echilibrarea nivelelor de sodiu si potasiu din organism, cat si la producerea globulelor rosii din sange. 
     
  • Este legata de imunitatea fata de cancer si ajuta la combaterea formarii homocisteinelor.
     
  • Se considera ca are proprietati antibacteriale atunci cand este aplicat local.
     
  • In cosmetice si produse de ingrijire personala, piridoxina este folosita ca agent de ingrijire a pielii si a parului.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) a declarat clorhidratul de piridoxina un ingredient GRAS (Generally Recognized as Safe).
     
  • Cosmetic Database considera acest ingredient de un pericol moderat,observandu-se efecte usor negative asupra sistemului endocrin, neurotoxicitatatii, toxicitatatii sistemului reproductiv. 
  • Studiile au aratat ca Piridoxina HCl administrat in doze foarte mici are efecte asupra functiei de reproducere si asupra sistemului nervos.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 1UNDECANOL; ALCOHOL, UNDECYL; UNDECAN-1-OL; UNDECYL ALCOHOL UNDECYL ALCOHOL; 1-HENDECANOL; ALCOHOL C-11; HENDECANOIC ALCOHOL; HENDECYL ALCOHOL; N-HENDECYLENIC ALCOHOL; N-UNDECANOL; N-UNDECYL ALCOHOL

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient, antiseboreic, mascant, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool aliphatic (ne-aromatic)
Actiuni: 
  • Inmoaie si hidrateaza pielea
  • Mascheaza mirosurile neplacute
  • Trateaza acneea si seboreea
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Gluconatul de zinc este o forma de zinc mineral esential, de care organismul are nevoie zilnic, in cantitati foarte mici.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Gluconat de zinc poate fi benefic in tratamentul acneei inflamatorii, din cauza efectului anti-inflamator pe care il are zincul asupra celulelor, potrivit unui studiu publicat în 1989 în "Acta Dermato-Venereologica".

De asemenea, gluconatul de zinc:
  • Sprijina un sistem imunitar sanatos
  • Echilibreaza interactiuni de oligoelemente esentiale in organism
  • Ajuta la blocarea absorbtiei de excesul de cupru in organism
  • Ajuta umple nivelurile normale, sanatoase zinc
  • Sprijina sinteza ADN-ului sanatos si metabolismului
  • Sprijina procesul de vindecare.


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL 2- (2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPOXY) ETHYL; 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: antistatic, peliculogen, fixativ par

 

Descriere:

  • polimer sintetic
  • pudra alba
  • reduce electrizarea parului si imbunatateste aspectul sau, crescandu-i volumul, supletea si stralucirea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ZANTHOXYLUM BUNGEANUM

 

Descriere:

  • extract din fructe de Zanthoxylum bungeanum – piper chinezesc.
Semintele sunt folosite ca un condiment, fiind considerate un substitut piper.
 
Fructul are proprietati anestezice, antihelmintice, aromatice, astringente, carminative, diuretice, stimulente si vermifuge. 
 
Pericarpul contine geraniol. Aceasta scade tensiunea arteriala, este usor diuretic in doze mici.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientele botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice poate include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: DIETHYLENE GLYCOL DIDECYL ETHER; DIETHYLENEGLYCOL LAURYL ETHER; 2- [2- (DODECYLOXY) ETHOXY] ETHANOL

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol din alcool Lauril
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat are ca scop evitarea iritarii pielii.

Laureth-2 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: NOVOL; OCEOL; OLEOL; OLEYL; SATOL; ADOL34; ADOL80; ADOL85; ADOL90; LANCOL

Functii: Surfactant,emolient, emulsifiant, agent de control al vascozitatii, agent de opacifiere

 

Descriere:

Lichid transparent, incolor, derivat din grasimi si uleiuri naturale.
 
Alcool gras cu lant lung.
 
  • Ajuta la formarea emulsiilor si previne separarea ei in ulei si in celelalte componente lichide. 
  • Reduce tendinta produselor finite de a genera spuma atunci cand sunt agitate. 
  • Actioneaza ca un lubrifiant pe suprafata pielii si ii ofera un aspect moale si neted atunci cand este utilizat in formulele produselor de ingrijire a pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare ca aditiv indirect alimentar.
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Functii: Surfactant, hidrotrop

 

Descriere:

  • Sarea de sodiu a produsului obtinut prin polimerizarea prin condensare a acidului naftalinsulfonic si a formaldehidei.



Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse cosmetic si de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM SALT ACETIC ACID; ANHYDROUS SODIUM ACETATE

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, adjustor ph

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului acetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 262 – Sodium acetates.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYPROPANE, ISOPROPANOL, 1-METHYLETHANOL, 2-PROPANOL

Functii: agent antispumant, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool care se evapora repede
  • folosit pentru dizolvarea altor substante din produse
  • miros asemanator cu cel al etanolului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma si adjuvant pentru mancare. Isopropyl Alcohol se afla si pe lista aditivilor alimentari secundari care pot fi folositi drept solventi, lubrifianti, agenti antiaderenti si alte substante de acest tip. FDA a mai hotarat ca acest ingredient este sigur si eficient ca antiseptic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bioderma - Node DS+ Sampon"

4 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bioderma - Node DS+ Sampon"

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

de Alege Sanatos 25 Apr 2024

Stiai ca igienizarea si curatarea locuintei nu trebuie sa fie sinonima cu utilizarea produselor chimice agresive? Din fericire, in ziua de astazi, exista o multime de variante alternative, naturale si eficiente, pe care le poti folosi pentru igienizarea locuintei si pentru mentinerea unui mediu curat si sanatos. Iata cateva dintre ele: [detalii]

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

de Alege Sanatos 12 Feb 2024

Sanatatea pacientilor si a personalului medical poate fi protejata doar in conditii stricte de curatenie si igiena. Problemele din ultimii ani ne-au aratat ca, la nivel mondial, grija pentru dezinfectarea unitatilor spitalicesti sta la baza unor servicii medicale de calitate. Se impune respectarea unor norme specifice in alegerea substantelor dezinfectante si urmarea unor proceduri speciale pentru curatarea diferitelor tipuri de suprafete din unitatile medicale. [detalii]

3 ceaiuri care iti curata sangele

3 ceaiuri care iti curata sangele

de Alege Sanatos 11 Feb 2024

Nu doar o alimentatie echilibrata, sanatoasa si lipsa consumului de fast-food si alcool pot sa iti curete sangele, ci si anumite ceaiuri care au efect extraordinar in acest sens. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.