AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nioxin 1 - Sampon pentru par fin

Nota 7 / 10 din 803 voturi
Nioxin 1 - Sampon pentru par fin
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Procter&Gamble

 

Descriere Nioxin 1 - Sampon pentru par fin

Sampon pentru par fin

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Samponul Nioxin System 1 Cleanser este dedicat parului natural cu structura fina. Are efect impotriva caderii normale a parului si ajuta la eliminarea sebumului din jurul firelor de par. Indeparteaza acizii grasi si reziduurile, curatand temeinic scalpul.
 
Cantitate: 300 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 33 ingrediente dintre care 22 sunt considerate sigure, 11 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Nioxin 1 - Sampon pentru par fin

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM LAURYL SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, SODIUM XYLENESULFONATE, SODIUM CHLORIDE, COCAMIDE MEA, SODIUM BENZOATE, SALICYLIC ACID, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL, MENTHOL, MENTHA ARVENSIS PIPERASCENS HERB (CORNMINT) OIL, TETRASODIUM EDTA, METHYLPARABEN, PROPYLENE GLYCOL, CAMELLIA SINENSIS EXTRACT / LEAF EXTRACT, CYSTINE BIS-PG-PROPYL SILANETRIOL, LECITHIN, URTICA DIOICA EXTRACT, SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT, HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT, CITRUS PARADISI (PINK GRAPEFRUIT) PEEL ESSENTIAL OIL, SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT, CI 42090, BIOTIN/FOLIC ACID/CYANOCOBALAMIN/NIACINAMIDE/PANTOTHENIC ACID/PYRIDOXINE/RIBOFLAVIN/THIAMINE/YEAST POLYPEPTIDES, YEAST EXTRACT, SACCHAROMYCES/IRON FERMENT, SACCHAROMYCES/ COPPER FERMENT, SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT, SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, PHENOXYETHANOL

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer). Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Calatorind prin aer, pe apa, pe uscat


"Suntem, la origini, o specie migratoare, iar a calatori este doar reflexul unui simt ascuns, un fel de atractie aproape fizica si emotionala, fata de lucruri si oameni noi. Constrastele culturale pe care le vei intalni, iti vor deschide universul in care traiesti, iti vor flexibiliza mentalul, te vor ajuta sa cunosti oamenisi obiceiuri noi,...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sodium Lauryl Sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna. Are rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5). Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei. Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea. 

Sodium xylenesulfonate, ingredient cu rrisc mediu de dauna, are functiile de agent de umezire. Este un agent tensioactiv care se gaseste in produsele de ingrijire personala, in primul rand in sampoane, pentru ca are capacitatea de a servi ca un agent de umezire claritant si asigura o curatare usoara si eficienta. Este FDA aprobat, si este des intalnit in sampoane si alte produse in concentratii de pana la 10%. Acest ingredient prezinta un risc scazut in bazele de date privind produsele cosmetice. Poate avea efecte toxice scazute in ceea ce priveste iritarea pielii și a ochilor. Mai multe studii pe animale au aratat efecte hepatice si iritarea pielii la doze mari, incomparabile spre deosebire de cele gasite in sampoane sau alte produse de curatare.


Cocamide MEA, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, stabilizator emulsie si agent de emulsifiere. Este un compus derivat din ulei de cocos si etanolamina. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off) si, in concentratii  de pana la 10%, in produsele leave-on (care nu necesita clatire).


Acid Salicilic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiacneic, anti-matreata, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant. Are efecte exfoliante si poate imbunatati structura si coloratia pielii. Actioneaza la nivelul deschiderilor foliculilor firelor de par din zonele cu secretie de sebum crescuta si in acest fel este util si in tratamentul acneei. Studiile au aratat ca acidul salicilic este mai putin iritabil decat produsele care contin alfa-hidroxi acizi.


Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Parabeni, Methylparaben, ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea au rolul de conservant si protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare prin prevenirea sau intarzierea fermentarii. Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san. Cercetatori din Marea Britanie au descoperit concentratii mari de parabeni in tumorile mamare. Acest lucru este posibil din cauza ca parabenii au capacitatea de a traversa bariera pielii, ajungand foarte usor in sistemul circulator.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Lecithin (lecitina), ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de ingrijire a pielii, emusifiant, antistatic si emolient. Se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou si poate fi de origine vegetala sau animala. Poate provoca alergii in cazul expunerilor repetate. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Saccharomyces/iron ferment, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de ingrijire a pielii. IRON (fier) este insa un compus care prezinta foarte multe restrictii si atentionari (printre care si CHE Toxicant and Disease Database si FDA). Poate produce toxicitate la nivel productiv, probleme la nivel endocrin, neurotoxicitate.

 

Data analizei: 2017-10-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Sodium laureth sulfate este folosit in primul rand ca agent de curatare si poate fi derivat din nuca de cocos.

Este considerat un ingredient bland si eficient si este de obicei utilizat in produse cosmetice (sampoane faciale sau corporale). 

In ciuda numelui similar, Sodium laureth sulfate nu este acelasi cu Sodium lauyl sulfate. Primul este un agent de curatare mai bland datorita structurii chimice diferite. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM DODECYL SULFATE; MONODODECYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID; AQUAREX ME; AQUAREX METHYL; SLS

Functii: denaturant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, spumant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Lauryl Sulfate
  • rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).

Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei.

Conform unui studiu realizat la University of Oslo (Norvegia), acest ingredient poate cauza iritarea gingiilor si poate agrava ulcerul bucal.

Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea. 


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Sinonime: MONOSODIUM CITRATE, CITRIC ACID, MONSODIUM SALT; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, MONOSODIUM SALT

Functii: adjustor ph, agent chelator, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sare a acidului citric
  • antioxidant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Citrate ca substanta ce se poate adauga directa in mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a concluzionat ca limitarea consumului de Sodium Citrate nu este necesara.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Sodium citrates.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM XYLENESULFONATE, BENZENESULFONIC ACID, DIMETHYL, SODIUM SALT; BENZENESULFONIC ACID, DIMETHYL-, SODIUM SALT; DIMETHYL- SODIUM SALT BENZENESULFONIC ACID; DIMETHYLBENZENESULFONIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM DIMETHYLBENZENESULFONATE; SODIUM SALT BEN

Functii: agent de umezire claritant

 

Descriere:

  • este un agent tensioactiv care se gaseste in produsele de ingrijire personala, in primul rand in sampoane, pentru ca are capacitatea de a servi ca un agent de umezire claritant si asigura o curatare usoara si eficienta.
  •  este FDA aprobat, si este des intalnit in sampoane si alte produse in concentrayii de pana la 10%.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient prezinta un risc scazut de baze de date privind produsele cosmetice. Poate avea efecte toxice scazutein ceea ce priveste iritarea pieliisși a ochilor. Unul sau mai multe studii pe animale au aratat efecte hepatice si iritarea pielii la doze mari, incomparabile spre deosebire de cele gasite in sampoane sau alte produse de curatare.
MSDS constata ca acesta este "Periculos in caz de inhalare (iritant pulmonar). Usor periculos in caz de contact cu pielea (iritant, permeator), de contact cu ochii (iritant), de ingestie, non-coroziv pentru piele. non-coroziv pentru ochi, non-coroziv pentru plamani. ". Se constata ca nu este carcinogen sau mutagen.

Nu este pe niciuna dintre listele GoodGuide de substante chimice toxice care provoaca efecte suspecte pentru sanatate.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: AMIDES, COCO, COCO MONOETHANOLAMIDE, COCONUT FATTY ACID MONOETHANOLAMIDE, COCOYL MONOETHANOLAMINE

Functii: surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, stabilizator emulsie, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • compus derivat din ulei de cocos si etanolamina
  • are functii similare cu Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off) si, in concentratii  de pana la 10%, in produsele leave-on.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 


Citeste mai mult

Sinonime: BHA; SALICYLATES, 2-HYDROXYBENZOIC, SALICYLIC ACID, BETA HYDROXY ACID

Functii: agent antiacneic, anti-matreata, impotriva bataturilor, denaturant, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid beta-hidroxi
  • similar d.p.d.v. chimic cu aspirina (dar nu identic)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (impotriva acneei, bataturilor, negilor, matretii).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.5% (Anexa VI). Salicylic Acid mai poate fi folosit si in produsele rinse-off (cu spalare/clatire) in concentratii de pana la 2% si in produsele rinse-off destinate parului in concentratii de pana la 3% (Anexa III). Nu este permisa folosirea sa in produsele destinate copiilor sub 3 ani, exceptie facand formulele de tip sampon. 

Health Canada permite folosirea Salicylic Acid in in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.

Desi acidul salicilic este considerat in general sigur, poate provoca iritatii ale pielii la prima folosire. De asemenea, poate elimina prea mult ulei natural de pe suprafata pielii, ducand la uscaciune si o potentiala iritare. Alte reactii adverse potentiale includ furnicaturi sau intepaturi ale pielii.


Citeste mai mult

Functii: Agent de aroma; analgesic, antiseptic, astringent, hepatic

 

Descriere:

  • Ulei de menta, lichid galben pal sau incolor cu miros puternic, penetrant.
  • Uleiul de menta este extras din planta intreaga chiar inainte de inflorire.Uleiul este extras prin distilare cu vapori a plantelor proaspete sau partial uscate.
  • De asemenea, are un gust picant, care este urmat de senzatia de raceala cand aerul este aspirat in gura.
  • Compozitie chimica: menthol, menthone, 1,8-cineole, methyl acetate, methofuran, isomenthone, limonene, b-pinene, a-pinene, germacrene-d, trans-sabinene hydrate and pulegone.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include menta pe lista sa de mirodenii si condimente naturale si a altor aroma considerate general recunoscute ca fiind sigure (GRAS). Menta este, de asemenea, pe lista de uleiuri esentiale GRAS, oleorasini si extractibile naturale.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala  cu conditia ca concentratia de pulegone (o componenta natural a uleiului de menta) din aceste ingrediente sa nu depaseasca 1%.
  • Uleiul de menta nu este toxic si nu produce iritatii in in dilutii joase, dar sensibilizare poate fi o problema datorita continutului de mentol.
  • Acesta poate provoca iritatii la nivelul pielii si a membranelor mucoase si ar trebui sa fie tinute departe de ochii.
  • Ar trebui sa fie evitata in timpul sarcinii si nu trebuie administrat copiilor sub sapte ani.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.


Citeste mai mult

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

Cultivata in Nepal regiunile deluroase intre 1,500-3,000 m altitudine.

Principali constituenti:
Mentol, menthone, Camphene, L-mentol, neomentolul, un-pinen, beta-pinen, limonen, Geraniol, Tujon

Uleiul se obtine prin distilarea cu vapori. Din ulei, de obicei, se extrage mentolul,  deoarece il contine in cantitate semnificativa si altfel s-ar solidifica la temperatura camerei.

Actiuni:
  • Anestezic
  • antiinflamator
  • antidepresiv
  • anti-microbian
  • antiseptic
  • digestiv
  • expectorant
  • calmarea nervilor si a stomacului
  • tonic
Util in tratamentul problemelor pielii, cum ar fi acneea, arsuri de la apa si ulcere.

Intens utilizat ca o componenta de parfum in sapunuri, detergenti, cosmetice si parfumuri, pasta de dinti si parfumuri industriale. Larg utilizat ca agent aromatizant in produse alimentare, cum ar fi produse de patiserie, lichioruri si gume de mestecat. Folosit in siropuri de tuse, pastile si ceaiuri de plante cu aroma de mentol.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Non-toxic.
  • Non-iritant.
  • Nu trebuie utilizat intern.
  • Se recomanda evitarea in timpul sarcinii.
  • A nu se lasa la indemana copiilor.


Citeste mai mult

Sinonime: EDETATE SODIUM, TETRASODIUM EDETATE, TETRASODIUM EDETATE DIHYDRATE; SODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic

 

Descriere:

  • folosit pentru a indeparta si reduce reactivitatea ionilor de metal ce pot fi prezenti intr-un produs
  • protejeaza ingredientele cu rol de parfum
  • previne rancezirea ingredientelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Tetrasodium EDTA in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: P-CARBOMRYHOXYPHENOL, METHYL 4-HYDROXYBENZOATE;

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • antifungic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • se absoarbe rapid in piele sau in tractul intestinal (cand este folosit drept conservant alimentar)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare. Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL, MONOPROPYLENE GLYCOL, MONO PROPYLENE GLYCOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic, cu proprietati higroscopice (atrage usor umiditatea din aer)
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
  •  miscibil in toate solutiile cu apa, alcooli, esteri, cetone si amine.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSE (GREEN TEA) LEAF EXTRACT; CAMELLIA SINENSIS (TEA PLANT) LEAF EXTRACT; THEA SINENSIS EXTRACT; EXTRACT OF CAMELLIA SINENSIS LEAVES; GREEN TEA; GREEN TEA LEAF EXTRACT; TEA LEAF ABSOLUTE

 

Descriere:

Extract din frunzele  plantei de ceai camellia sinensis. Cunoscut si sub denumirea de extract de ceai verde.
 
Proprietati:
  • antioxidant puternic 
  • antiinflamatorii 
  • antiimbatranire 
  • anticarigen
  • antiinflamator
  • umectant
  • conditionator
  • absorbant de raze UV
 
Ceaiul verde are capacitatea de a diminua aparitia ridurilor si a pierderea elasticitatii pielii.
 
De asemenea, incetineste dezvoltarea unora dintre semnele vizuale de imbatranire datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Un studiu efectuat de American Association for Cancer Research si revista Preventative Medicine au demonstrat modul in care consumul de ceai verde poate ajuta la prevenirea formarii tumorilor canceroase.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Repara sau previne deteriorarea foliculilor de par cauzata de ingrijirea zilnica.
Imbunatateste luciul parului.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: LECITHINE; LECITHINS; SOY LECITHIN; EGG YOLK LECITHIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, emusifiant, atistatic, emolient

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Componentele benefice ale lecitinei includ fosfolipide, acizi grasi si trigliceride care pot ajuta la refacerea pielii.
De asemenea, lecitina poate fi utilizata pentru a incapsula o gama larga de ingrediente active.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Lecitina este un ingredient sigur, deoarece este natural si nu are efecte secundare. Nu exista restrictii de utilizare in produsele care se clatesc (rinse off), insa in produsele care nu se clatesc (leave on) procentul de utilizare recomandat este de 1,5%, dar poate ajunge si pana la 15-20% in anumite produse, cum sunt cremele pentru calcaie.

Lecitina se potriveste tuturor tipurilor de piele si par - este benefica in special pentru cele uscate.

Cu toate acestea, ar trebui evitat in general daca pielea este predispusa la acnee.
Putinele date existente arata ca nu exista riscuri ale utilizarii lecitinei in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii, dar este recomandat consultul medical inainte de administrare.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.


Citeste mai mult

Sinonime: URZICA; URTICA DIOICA EXTRACT

 

Descriere:

Urzica (Urtica dioica) este o specie de plante erbacee, perene, din genul Urtica, familia Urticaceae.
 
Urzica contine: 
  • numar mare de amino-acizi
  • substante de natura glucidica, amine
  • steroli
  • ulei volatile
  • provitamina a
  • vitamina B2, 
  • vitamina C
  • vitamina K
  • acid folic
  • saruri de calciu
  • fosfati.
 
 
Actiuni farmacologice ale urzicii:
  • Datorita vitaminei K urzica are proprietati hemostatice.
  • Datorita mucilagiilor urzica fluidifica secretiile bronsice.
  • Datorita flavonoidelor au actiune diuretica.
  • Urzica ctiveaza circulatia sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric, este astringenta si antiseptica , antimicrobiana si antidiareica.
  • Urzica vitaminizeaza si scade zaharul din sange.
  • Urzica are actiune depurativa si galactogaga.
  • Extern este cicatrizanta si stimuleaza refacerea tesuturilor.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • In cantitati mari, duce la marirea coagulabilitatii sangelui. 
  • Contraindicata la hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterina provocata de fibroame si mioame. 
  • La varstnici poate agrava tromboflebita.
  • Cercetarile de laborator au dovedit ca urzica determina contractiile uterului, deci si femeile gravide ar trebui sa se fereasca de consumul de urzici.
  • Datorita actiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Lauzele nu trebuie sa consume urzici, iar oamenii care mananca în mod repetat aceasta planta trebuie sa aiba grija ca în dieta lor zilnica au introdus destul potasiu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF SAW PALMETTO; EXTRACT OF SERENOA SERRULATA

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din fructul de palmier pitic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF HOPS; EXTRACT OF HUMULUS LUPULUS; HOP EXTRACT; HOPS EXTRACT; HOPS EXTRACT SOLID (HUMULUS LUPULUS L.) ; HUMULUS LUPULUS (HOP) EXTRACT; HUMULUS LUPULUS EXTRACT

Functii: Emolient, antibacterian, astringent, tonic, ingredient de parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din hamei, Humus Lupus
Hameiul contine ulei volatil, ester valerianic, lupulina, humulona, rezint, substante minerale, tanin, derivati flavonici, substante estrogene. Planta are actiune bacteriostatica, antispastica, diuretica, antiseptica, sedativa.

Este indicat impotriva acneei, a unor probleme precum hirsutismul (cresterea parului, la femei, in unele zone in care acesta este in mod normal minim sau absent).

Uleiul de hamei are capacitatea de a proteja pielea de crapaturi, o catifeleaza si ii pastreaza elasticitatea. Este foarte eficient si impotriva caderii parului 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare.
  • Nu se recomanda utilizarea hameiului fara recomandarea medicului intrucat acesta ar putea determina puterea scaderii de concentrare. Recoltarea hameiului poate determina intoxicatii manifestate prin iritatii cutanate, respiratie sacadata.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

Functii: antibacterian

 

Descriere:

Ulei essential extras din grapefruit-ul roz.

Uleiul de grapefruit este non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant si non-fototoxic, poate irita pielea daca este expusa la tratament in lumina puternica a soarelui.

Proprietati terapeutice: antidepresiv, antiseptic, aperitiv, diuretic, dezinfectant, stimulent limfatic, tonic si antiinfectios.

Grapefruitul are un continut ridicat de vitamina C, prin urmare este valoros pentru sistemul imunitar. Ajuta la protejarea impotriva racelilor si gripei, are un efect foarte pozitiv asupra obezitatii. Are proprietati diuretice, ajutand la indepartarea excesului de apa din organism si, prin urmare, in tratarea celulitei.

Acest ulei racoritor stimuleaza digestia, are beneficii asupra sistemului imunitar, trateaza problemele pielii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: SACCHAROMYCES/MAGNESIUM FERMENT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract in urma fermentatiei Saccharomyces Lysate (drojdie de bere) in prezenta ionilor de magneziu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: BLUE 1, BRILLIANT BLUE FCF, ACID BLUE 9

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare/vopsea Triarylmethane
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si celor pentru ingrijirea suprafetei din jurul ochilor, atata timp cat se respecta specificatiile FDA. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de vopsire a parului non-oxidante, in concentratii de pana la 0.5% (Anexa III). Acid Blue 9 mai poate fi folosit, sub denumirea CI 42090, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala (Anexa IV).


Citeste mai mult

Sinonime: VITAMIN B COMPLEX

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

Complexul de Vitamine B este un sistem complex de administrare a proteinelor complexe biotehnologic, care depaseste vitaminele cosmetice tradiționale. 
Imbunatateste penetrarea in piele, imbunatateste stabilitatea vitaminei, hidrateaza pielea si parul.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF YEAST; YEAST, EXT.; EXTRAIT DE LEVURE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din drojdie de bere
Drojdia este o sursa de beta-glucan, care este un bun antioxidant.
Derivatele din celulele de drojdie ajuta la vindecarea ranilor.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS).


Citeste mai mult

Sinonime: SACCHAROMYCES/IRON FERMENT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract in urma fermentatiei Saccharomyces Lysate (drojdie de bere) in prezenta ionilor de fier
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

IRON (fier) este insa un compus care prezinta foarte multe restrictii si atentionari (printre care si CHE Toxicant and Disease Database si FDA).


Citeste mai mult

Sinonime: SACCHAROMYCES/COPPER FERMENT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract in urma fermentatiei Saccharomyces Lysate (drojdie de bere) in prezenta ionilor de cupru
  • antioxidant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SACCHAROMYCES/SILICON FERMENT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract in urma fermentatiei Saccharomyces Lysate (drojdie de bere) in prezenta siliconului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT, ZINC YEAST DERIVATIVE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract in urma fermentatiei Saccharomyces Lysate (drojdie de bere) in prezenta ionilor de zinc
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Nioxin 1 - Sampon pentru par fin"

10 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Nioxin 1 - Sampon pentru par fin"

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

de Alege Sanatos 25 Apr 2024

Stiai ca igienizarea si curatarea locuintei nu trebuie sa fie sinonima cu utilizarea produselor chimice agresive? Din fericire, in ziua de astazi, exista o multime de variante alternative, naturale si eficiente, pe care le poti folosi pentru igienizarea locuintei si pentru mentinerea unui mediu curat si sanatos. Iata cateva dintre ele: [detalii]

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

de Alege Sanatos 12 Feb 2024

Sanatatea pacientilor si a personalului medical poate fi protejata doar in conditii stricte de curatenie si igiena. Problemele din ultimii ani ne-au aratat ca, la nivel mondial, grija pentru dezinfectarea unitatilor spitalicesti sta la baza unor servicii medicale de calitate. Se impune respectarea unor norme specifice in alegerea substantelor dezinfectante si urmarea unor proceduri speciale pentru curatarea diferitelor tipuri de suprafete din unitatile medicale. [detalii]

3 ceaiuri care iti curata sangele

3 ceaiuri care iti curata sangele

de Alege Sanatos 11 Feb 2024

Nu doar o alimentatie echilibrata, sanatoasa si lipsa consumului de fast-food si alcool pot sa iti curete sangele, ci si anumite ceaiuri care au efect extraordinar in acest sens. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.