Pasta pentru dinti Fara Pete de Ceai si Cafea de la Himalaya este o formula unica din plante, ce utilizeaza Tehnologia Enzimelor din Papaya si Ananas pentru albirea dintilor si indepartarea delicata a petelor de ceai si cafea de la suprafata dintilor.
Combinatia de enzime si alte ingrediente active naturale din plante asigura o igiena orala completa prin prevenirea formarii placii dentare, reducerea inflamatiilor de la nivelul gingiilor, prevenirea sangerarilor gingivale si protectie de pana la 12 ore impotriva bacteriilor
Cantitate: 75 ml.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER
Functii: solvent
Descriere:
-
ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
-
cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.
Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.
Citeste mai mult
Sinonime: HYDROSILICIC ACID; PRECIPITATED SILICA; SILICA HYDRATE; SILICIC ACID HYDRATE; SILICON DIOXIDE HYDRATE;
Functii: abraziv, absorvant, antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii
Descriere:
-
forma de dioxid de silicon (nisip)
-
ajuta la indepartarea placii bacteriene
-
fara miros sau gust
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Da
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Da
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Silica ca agent antiaglomerant si pentru alte utilizari in mancare. Hydrated Silica este recunoscut drept un ingredient in general sigur.
Citeste mai mult
Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE
Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant
Descriere:
-
tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
-
apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
-
ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
-
poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.
Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.
Citeste mai mult
Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN
Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent
Descriere:
-
compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
-
baza pentru multe lipide
-
poate fi de origine animala sau vegetala
-
echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
-
poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.
Citeste mai mult
Sinonime: SODIUM DODECYL SULFATE; MONODODECYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID; AQUAREX ME; AQUAREX METHYL; SLS
Functii: denaturant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, spumant
Descriere:
-
sarea de sodiu a Lauryl Sulfate
-
rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Da
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii.
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).
Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei.
Conform unui studiu realizat la University of Oslo (Norvegia), acest ingredient poate cauza iritarea gingiilor si poate agrava ulcerul bucal.
Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea.
Citeste mai mult
Functii: agent abraziv
Descriere:
-
amestec de enzime derivate din tulpinile de ananas
Bromelaina contine vitamina C, vitamina B1, potasiu si mangan.
In industria de ingrijire este folosita in componenta pastelor de dinti datorita proprietatilor de curatare, previne acumularea de tartru, in timp ce amestecul special ajuta la o mai buna curatare si albire a dintilor.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Pana in prezent, studiile efectuate nu au indicat aparitia unor efecte adverse negative in urma utilizarii ingredientului.
Citeste mai mult
Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN
Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen
Descriere:
-
polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
-
pudra colorata, fara miros
-
derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.
Proprietati:
-
gelifiant
-
stabilizator in emulsii
-
vascozant pentru produse lavante
-
adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
-
foarte stabil pana la temperatura de +70°C
-
nu este influentat de pH-ul compozitiei
Recomandari:
-
este potrivit pentru orice tip de piele
-
prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
-
geluri fermizante pentru contur de ochi
-
geluri dupa ras
-
deodorante tip gel
-
stabilizarea emulsiilor
-
ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.
Citeste mai mult
Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710
Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV
Descriere:
Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
-
este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
-
ajuta la cresterea opacitatatii formulei
-
reduce transparenta formulei
-
absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.
In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si dispozitive medicale.
Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).
Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.
Citeste mai mult
Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE
Descriere:
-
substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
-
adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.
Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.
Citeste mai mult
Sinonime: ANHYDROUS SODIUM PYROPHOSPHATE; DIPHOSPHORIC ACID, TETRASODIUM SALT; SODIUM POLYPHOSPHATE; SODIUM PYROPHOSPHATE; TSPP
Functii: agent de umplutura, agent chelatic, inhibitor de coroziune, agent de igiena orala, antiaglomerant, reglor ph
Descriere:
-
sare anorganica
-
pudra alba, cristalina
-
ajuta la prevenirea tartrului
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) considera acest ingredient drept o substanta in general sigura.
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: O-BENZOYLSULFIMIDE SODIUM SALT; CRYSTALLOSE; 1,2-BENZISOTHIAZOL-3 (2H) -ONE, 1,1-DIOXIDE, SODIUM SALT, DIHYDRATE
Functii: agent de aroma, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului, agent igiena orala; indulcitor
Descriere:
-
indulcitor sintetic
-
sarea de sodiu a zaharinei
-
zaharina sodica
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Da
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Da
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Saccharin in mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).
Desi Zaharina a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.
Citeste mai mult
Sinonime: DIOXID DE SILICIU
Functii: antiaglomerant
Descriere:
Suplimente alimentare contin adesea ingrediente inactive care ajuta in procesul de fabricatie. Majoritatea tabletelor si capsulelor sunt fabricate din ingrediente pulverulente, care au tendinta de sa se grupeze, mai ales atunci cand sunt expuse la umezeala.
Dioxidul de siliciu este un aditiv utilizat in mod obisnuit de catre industria alimentara de suplimente si farmaceutica pentru a preveni ingrediente de la lipire.
Dioxidul de siliciu este un tip de siliciu. Siliciu este un compus chimic primar a gasit in nisip si pietre, si reprezinta aproape 90 la suta din masa totala a Pamantului. Dioxidul de siliciu este inert, ceea ce inseamna ca nu va interfera cu ingrediente active din suplimente sau medicamente.
Dioxid de siliciu are o capacitate unica de a absorbi umezeala. Aceasta proprietate face din siliciu un excelent agent antiaglomerant. Agentii antiaglomeranti sunt folositi pentru a preveni lipirea ingredientelor si pentru a mentine o distributie egala intre nutrienti sau ingrediente active. Acest lucru este important in asigurarea conform careia produsul indeplineste cererile mentionate pe eticheta.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Dioxid de siliciu nu este digerat si absorbit in tractul intestinal, ceea ce inseamna ca nu prezinta un risc de toxicitate. Dioxid de siliciu este "in general recunoscute ca fiind sigur" - sau GRAS - de catre Food and Drug Administration din SUA.
Desi pietrele la rinichi se pot forma dupa un consum de cantitati masive de dioxid de siliciu pe o perioada lunga de timp, cantitatea de siliciu din produsele alimentare, produsele farmaceutice si suplimente nu este suficient de semnificativ pentru a provoca formarea de pietre sau alte efecte secundare.
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul e551. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
Doza maxima zilnica pentru E551 (Silicat de calciu) este nelimitata.
-
Acest ingredient poate produce alergii cu manifestari dermatologice.
-
Nu se recomanda consumul frecvent.
Citeste mai mult
Sinonime: BLUE NO. 404; PIGMENT BLUE 15
Functii: colorant
Descriere:
-
pigment de culoare albastra
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Descriere:
-
Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
-
Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
Mentolul este folosit in:
-
diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
-
unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei.
-
combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
-
apa de gura, ca ingredient obisnuit.
-
Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat.
-
Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
-
De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
-
Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.
Citeste mai mult
Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE
Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului
Descriere:
-
sarea de sodiu a Benzoic Acid
-
conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
-
pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate.
Citeste mai mult
Sinonime: KALII SORBAS; 2,4-HEXADIENOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT 2,4-HEXADIENOIC ACID
Functii: ingredient parfum, conservant
Descriere:
-
sare de potasiu a acidului sorbic
-
pudra alba, cristalina
-
protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
-
alternativa la parabeni
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce se adauga direct in mancare. Potassium Sorbate este eficient in controlul mucegaiului din branzeturi, sucuri de fructe, vinuri, muraturi, etc.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Potassium Sorbate.
Citeste mai mult
Sinonime: CONCENTRé DE PROTéASE VéGéTALE, PAPAINA, PAPAïNE, PAPAINUM CRUDUM, PEPSINE VéGéTALE, PLANT PROTEASE CONCENTRATE, PROTEASE, PROTéASE, VEGETABLE PEPSIN.
Functii: agent de conditionare, dizolva celulele moarte de la suprafata pielii si impuritatile care blocheaza porii, stimuleaza regenerarea pielii
Descriere:
-
enzima proteolitica care se gaseste in sucul de fructe proaspete si in tulpina arborelui de Carica Papaia
-
cea mai importanta enzima din papaya, asemanatoare cu pepsina produsa de organismul uman, intervine in descompunerea alimentelor
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Da
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Un studiu efectuat de site-ul www.naturaldatabase.com a aratat ca aplicarea locala de papaina poate cauza iritatii severe, mancarime si reactii alergice.
Citeste mai mult
Functii: astringent natural
Descriere:
-
Extract de stem din “copacul periuta de dinti”, Salvadora persica. Cunoscut sub denumirele de miswak, siwak, arak.
Extractul din acest arbore previne inflamarea gingiilor si reduce sangerarile, fiind un astringent natural.
De aemenea, inhiba acumularea de placa dentara si, astfel, este benefica in prevenirea cariilor dentare.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: MONOSODIUM CITRATE, CITRIC ACID, MONSODIUM SALT; 2-HYDROXY-1,2,3-PROPANETRICARBOXYLIC ACID, MONOSODIUM SALT
Functii: adjustor ph, agent chelator, rol de acoperire/mascare a mirosului
Descriere:
-
sare a acidului citric
-
antioxidant
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Citrate ca substanta ce se poate adauga directa in mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a concluzionat ca limitarea consumului de Sodium Citrate nu este necesara.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 331 – Sodium citrates.
Citeste mai mult
Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN
Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor
Descriere:
-
pudra alba, cristalina
-
acid alfa hidroxi (AHA)
-
se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
-
proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.
Citeste mai mult
Functii: agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
Extract de coaja de scortisoara de ceylon, numita si scortisoara adevarata.
Scortisoara este utilizata in tratamentul urmatoarelor boli: probleme gastro-intestinale, infectii urinare, raceala si gripa.
Are proprietati anti-fungice si anti-bacteriene remarcabile. Unele studii au aratat ca scortisoara ajuta persoanele cu diabet zaharat sa metabolizeze zaharul bine.
Se spune ca sortisoara de Ceylon nu are efecte negative secundare asupra organismului datorita prezentei cumarinei in cantitati mici (are propriteti hepatotoxice, cancerigene, nefrotoxice si anticoagulante).
Este utilizat si in produsele cosmetice datorita proprietatilor antioxidante si antibacteriene. In acelasi timp, poate fi un iritant pentru piele.
Praful de scortisoara este obtinut din interiorul coajei plantei.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Nu este recomandat consumul in exces.
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: CLO VE LEAF OILS; CLOVE LEAF OIL; CLOVE LEAF OIL, ESSENTIAL; CLOVE LEAF OIL, MADAGASCAR; CLOVE STEM, OIL (EUGENIA SPP.) ; ESSENTIAL CLOVE LEAF OIL; EUGENIA CARYOPHYLLUS LEAF OIL; MADAGASCAR CLOVE LEAF OIL; OIL (EUGENIA SPP.) CLOVE STEM; OIL, ESSENTIA
Functii: Agent de aroma
Descriere:
-
Ulei de frunze de cuisoare
Ulei volatil obtinut prin distilare cu vapori a fruzelor de
cuisoare, Eugenia caryophyllus. Este compus in principal din
eugenol.
Uleiul de frunze de cuisoare este extras din frunze si ramuri, care sunt recoltate o data pe an, prin distilare. Reiese un lichid galben-brun cu o aroma lemnoasa, calda si picanta.
Proprietati:
-
antiseptic
-
stimulant
-
stimuleaza circulatia
-
analgezic
-
antibacterian
-
antifungic
-
antioxidant
-
efect inhibitor asupra radicalilor hidroxil
In parfumerie, ulei de cuisoare frunze este folosit pentru a crea parfumuri picante si este potrivit pentru sapunuri.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Poate provoca iritatii ale pielii.
Uleiurile esentiale contin, in mod natural, compusi cu potential alergen. Spre urmare, este recomandata efectuarea unui test de alergie pe o portiune mica de piele pentru a depista existenta unei reactii alergice.
Citeste mai mult
Sinonime: 2-ISOPROPYL-5-METHYLPHENOL, IPMP
Functii: antimicrobian, dezinfectant, expectorant, antioxidant
Descriere:
-
Compus organic din clasa fenolilor, care se gaseste in unele uleiuri eterice sau se prepara pe cale sintetica, fiind folosit in special ca medicament.
-
Substanta activa in oregano si cimbru.
-
Thymolul protejeaza si mareste cantitatea de grasime sanatoasa care se gaseste in membrana celulara.
Reactii adverse:
Citeste mai mult
Sinonime: EXTRACT OF PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SEED; EXTRACT OF SWEET ALMOND SEED; PRUNUS AMYGDALIS DULCIS EXTRACT; PRUNUS AMYGDALUS DULCIS SEED EXTRACT; SWEET ALMOND SEED EXTRACT
Descriere:
-
este un extract din seminte coapte uscate de migdale dulci, Prunus Amygdalus dulcis.
-
prin stoarcerea semintelor se obtine laptele de migdale care se utilizeaza la prepararea unei bauturi – orzata (Italia).
-
din seminte se mai se obtine si un ulei, uleiul de migdale dulce, folosit in industria cosmetica si farmaceutica.
Migdalele contin si diversi antioxidanti printre care:
-
Quercetina
-
Flavonoid
-
Camfor
Acesti antioxidanti pot preveni dezvoltarea celulelor canceroase si oxidarea LDL (colesterolul negativ), caruia i se atribuie riscul crescut de aparitie a bolilor de inima.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, conform Food and Drug Administration's (FDA), produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.
-
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient pe arii localizate (uz extern), atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
Citeste mai mult
Sinonime: ALLYLGUAIACOL, CARYOPHYLLIC ACID, EUGENIC ACID
Functii: denaturant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic
Descriere:
-
se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).
Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptabil de pana la 2.5 mg/kg (greutate corporala), atunci cand acest ingredient este folosit pe post de agent de aroma.
Flavor and Extract Manufacturers Association Expert Panel a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Eugenol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.
Citeste mai mult