AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

NaturaVerde Bio - Protection Freshness Pasta de dinti

Nota 7.5 / 10 din 602 voturi
NaturaVerde Bio - Protection Freshness Pasta de dinti
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: SO.DI.CO. s.r.l.| Italia

 

Descriere NaturaVerde Bio - Protection Freshness Pasta de dinti

Protection Freshness Pasta de dinti

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 75 ml.

Alte informatii: 
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 13 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient are risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.



 

Ingrediente NaturaVerde Bio - Protection Freshness Pasta de dinti

SORBITOL, AQUA, HYDRATED SILICA, FLAVOR (AROMA), XANTHAN GUM, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, SODIUM CHLORIDE, ASCORBIC ACID, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, HESPERIDIN, CETRARIA ISLANDICA (ICELAND MOSS) EXTRACT, ECHINACEA PURPUREA (ANGUSTIFOLIA) EXTRACT, GLYCERIN

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

Retinyl Palmytate, ingredient cu risc de dauna ridicat, este un agent de ingrijire a pielii. Este compus din acid palmitic si vitamina A (retinol). Imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea. Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


 

Data analizei: 2019-11-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant

 

Descriere:

  • tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
  • apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
  • ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
  • poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.

Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROSILICIC ACID; PRECIPITATED SILICA; SILICA HYDRATE; SILICIC ACID HYDRATE; SILICON DIOXIDE HYDRATE;

Functii: abraziv, absorvant, antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • forma de dioxid de silicon (nisip)
  • ajuta la indepartarea placii bacteriene
  • fara miros sau gust
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Silica ca agent antiaglomerant si pentru alte utilizari in mancare. Hydrated Silica este recunoscut drept un ingredient in general sigur.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.


Citeste mai mult

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.


Citeste mai mult

Sinonime: AMIDES, COCONUT OIL, WITH N-METHYLTAURINE, SODIUM SALTS; SODIUM N-COCOYL-N-METHYL TAURATE; SODIUM N-METHYL-N-COCOYL TAURATE; SODIUM SALTS AMIDES, COCONUT OIL, WITH N-METHYLTAURINE; WITH N-METHYLTAURINE SODIUM SALTS AMIDES, COCONUT OIL

Functii: surfactant, spumant

 

Descriere:

  • Sare de sodiu al acidului gras de nuca de cocos si al N-metil taurinei.
  • Derivat din plante.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Poate produce iritatii la nivelul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: VITAMIN C; L-ASCORBIC ACID, ANTISCORBIC VITAMIN

Functii: antioxidant, ingredient parfum, adjustor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare, rol de macare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • antioxidant ce apare in mod natural
  • rol atat de incetinire a deteriorarii produselor datorita expunerii la aer cat si de control al ph-ului produsului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant si nutrient (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala).  

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Ascorbic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: RETINYL PALMITATE, AXEROPHTHOL PALMITATE; RETINOL, HEXADECANOATE; RETINOL PALMITATE; VITAMIN A PALMITATE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus din acid palmitic si vitamina A (retinol)
  • material galben/galben spre rosu sau substanta uleioasa
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri, ce pot fi adaugati in alimente (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Retinyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratie de pana la 1%.

Atentie! Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului.

Conform ultimelor studii FDA, aplicarea de Retinyl Palmitate pe piele, urmata de expunerea la soare, poate accelera procesul de crestere a tumorilor de piele si alte leziuni. De asemenea, vitamina A se poate acumula in corpul femeilor (prin aplicarea zilnica a cremelor cu retinol), putand afecta fatul.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Ingredient natural cu rolul de a reduce cearcanele
Derivat din flavonoizii hesperidina, se gaseste in citrice (portocalele si grapefruit) si este adesea utilizat pentru a reduce cercurile intunecate de sub ochi.
De asemenea, impiedica “scurgerea” venelor din partea de jos a ochilor, prevenind aspectul de piele albastra de sub ochi.
 
Sprijina si protejeaza integritatea sistemului vascular, in special a capilarelor si a venelor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista avertizari cu privire la efecte secundare adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. Este sigur pentru utilizarea pe pielea din zona ochilor.

 


Citeste mai mult

Sinonime: CETRARIA ISLANDICA EXTRACT, CETRARIA ISLANDICA, EXT.; EXTRACT OF CETRARIA ISLANDICA; EXTRACT OF ICELAND MOSS; ICELAND MOSS (CETRARIA ISLANDICA) EXTRACT; ICELAND MOSS EXTRACT; LICHEN ISLANDICUS EXTRACT

Functii: Agent de curatare, emolient, agent hidratant

 

Descriere:

  • Extract de muschi de piatra
Muschiul de piatra contine mucilagii (70% solubile), acizi lichenici (cetraric si protocetraric, fumaric, protolichensterinic), ulei volatil, vitaminele A si B1, iod, principii mare, urme de fridelina si grasimi. 

Proprietati
- stimulator al secretiilor gastro-pancreatice si al sistemului nervos vegetativ si vasomotor
- calmant si emolient al aparatelor respirator si digestiv
- colagog

Utilizare cosmetica
In produsele de ingrijire a pielii este utilizat pentru proprietatile de emolient (inmoaie si catifeleaza pielea) si agent de curatare (elimina uleiul si murdaria de pe suprafata corpului).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ECHINACEEA, ECHINACEA ANGUSTIFOLIA; ECHINACEA PALLIDA; ECHINACEA PURPUREA; PURPLE CONEFLOWER

Functii: antiseptic

 

Descriere:

Echinacea o planta originara din America latina.

Astazi, oamenii folosesc echinaceea pentru a scurta durata racelii si gripei si pentru a reduce simptomele, cum ar fi durere in gat (faringita), tuse si febra.
Naturistii recomanda echinaceea pentru a ajuta la intarirea sistemului imunitar si ajuta la lupta impotriva infectiilor corpului.

Planta are calitati: 
  • imunomodulatoare
  • antiseptice
  • depurative

Este:
  • antifebrila
  • antivirala
  • antibacteriana. 
Cercetarile au revelat ca echinaceea creste productia si activitatea  celulelor albe sanguine (leucocite), a limfocitelor si macrofagelor, fiind de ajutor in cresterea imunitatii.
De asemenea planta creste productia de interferon natural, substanta cu puternice actiuni antiinflamatorii in organismul uman.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Echinacea nu are nici o toxicitate cunoscuta si are un record excelent de siguranta, fiind foarte bine tolerata de majoritatea oamenilor.
 
Planta este contraindicata persoanelor aflate sub terapie imunosupresoare, boli autoimune ( lupus eritematos, scleroza in placi, hepatita autoimuna, tiroidita Hashimoto), in cazul copiilor sub 2 ani, precum si in cazul alergiilor la echinaceea.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"NaturaVerde Bio - Protection Freshness Pasta de dinti"

7 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"NaturaVerde Bio - Protection Freshness Pasta de dinti"

Igiena orala la adulti: cum mentii dintii sanatosi?

Igiena orala la adulti: cum mentii dintii sanatosi?

de AlegeSanatos.ro 30 Mar 2021

Odata cu inaintarea in varsta, afectiunile gingivale apar mai usor, mai ales daca nu se respecta regulile de igiena orala in fiecare zi. Totodata, se amplifica sensibilitatea dentara, iar cariile sunt mai frecvente, in functie de organismul fiecarei persoane. [detalii]

Sistemul de implanturi Fast and Fixed - solutia optima pentru pacientii in varsta!

Sistemul de implanturi Fast and Fixed - solutia optima pentru pacientii in varsta!

de AlegeSanatos.ro 18 Dec 2020

Foarte multi factori din prezent determina deteriorarea rapida a dintilor. Obiceiurile daunatoare, precum desfacerea cu dintii a recipientelor sau fumatul, dar si consumul anumitor alimente pot afecta stabilitatea danturii. [detalii]

Igiena dentara, o fereastra catre bunastarea organismului: cum ne ingrijim dintii si ce boli pot aparea daca avem obiceiuri nesanatoase

Igiena dentara, o fereastra catre bunastarea organismului: cum ne ingrijim dintii si ce boli pot aparea daca avem obiceiuri nesanatoase

de AlegeSanatos.ro 01 Oct 2020

Ingrijirea dentara este o parte esentiala a sanatatii si bunastarii fiecaruia dintre noi. O igiena orala deficitara poate duce la aparitia cavitatilor dentare si a bolilor gingivale, precum si a unor afectiuni cardiace, a cancerelor si a diabetului. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016