AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avene - Clean-Ac Crema hidratanta pentru ten acneic

Nota 8 / 10 din 361 voturi
Avene - Clean-Ac Crema hidratanta pentru ten acneic
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Eau Thermale Avene Paris - Laboratoires Pierre Fabre

 

Descriere Avene - Clean-Ac Crema hidratanta pentru ten acneic

Clean-Ac Crema hidratanta pentru ten acneic

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Avene Clean AC este crema ideala pentru hidratarea tenului acneic si gras. Formula sa delicata previne si calmeaza chiar si iritatiile pielii sensibile sau ale tenului deshidratat si traumatizat de tratamentele antiacneice locale sau generale. Avene Clean AC hidrateaza, protejaza pielea si reface stratul hidrolipidic de la suprafata pielii, fara a avea la baza grasimi.

Datorita concentratiei mare de apa termala Avene (67%) acesta crema calmeaza pielea si contribuie la reglarea secretiilor sebacee de la nivelul pielii. 

Cantitate: 40 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 24 ingrediente dintre care 18 sunt considerate a fi sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Avene - Clean-Ac Crema hidratanta pentru ten acneic

APA TERMALA AVENE, CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, SUCROSE STEARATE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MYRETH-3 MYRISTATE, PEG-12, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, PENTAERYTHRITYL TETRACAPRYLATETETRACAPRATE, DIMETHICONE, CETYL ALCOHOL, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, BHT, BISABOLOL, CAPRYLYL GLYCOL, DISODIUM EDTA, FRAGRANCE/ PARFUM, PHENOXYETHANOL, SODIUM ACETATE, SUCROSE ACETATE ISOBUTYRATE, SUCROSE DISTEARATE, TRIETHANOLAMINE (TEA), XANTHAN GUM, ZINC GLUCONATE

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

PEG-12, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent emolient, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii. PEG-12 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).
 

BHT, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Are rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Phenoxyethanol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Triethalonamine, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, reglor de pH etc. Are rolul de a ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5). Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.
 

Data analizei: 2018-02-23


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Cu o compozitie unica si constanta, Apa Termala Avène izvoraste din pamant cu un debit de pana la 70 000 de litri/ora (18492 galoane).
 
Dupa o calatorie de peste 40 de ani, Apa Termala Avène se aduna, curata si pura, fiind colectata si directionata catre fabrica de productie in care sunt realizate produsele Laboratoarelor Dermatologice Avène. Apa ajunge si la Centrul hidroterapeutic pentru tratarea pielii sensibile, intolerante, atopice si cu tendinta spre psoriazis.
 
Avène Apa Termala, cu proprietati naturale de calmare, anti-iritante, este bogata in componente recomandate si pentru cele mai sensibile tipuri de piele.
 
Continut redus de minerale 206 mg/l.
Profil calciu/magneziu bicarbonat (raport Ca/Mg = 2).
Bogata in siliciu: 10,6 mg/l).
Foarte bogata in oligoelemente.
pH neutru:  7,5.

Sursa: www.eau-thermale-avene.ro
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu produce efecte adverse negative.


Citeste mai mult

Sinonime: CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL, CARTHAMUS TINCTORIUS OIL; OILS, SAFFLOWER; SAFFLOWER OIL; SAFFLOWER SEED OIL; SAFFLOWER OILS; CARTHAMNUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL; HI-OLEIC SAFFLOWER OIL; HI-OLEIC SAFFLOWER OIL; SAFFLOWER OIL; SAFFLO

 

Descriere:

  • ulei de seminte de sofranel
Ulei din seminte este un ulei vegetal comestibil.

Uleiul de sofranel contine acid linoleic, care inmoaie pielea uscata. Este un bun lubrifiant si actioneaza ca o bariera protectoare a pielii (retine umezeala).

Este adesea folosit in produsele cosmetice pentru a reda pielii un aspect moale si neted.

Uleiul de sofranel este format din 78,71% acizi grasi oleici, 4,85% acizi grasi palmitici, 12,44% acizi grasi linoleici, 2,40% acizi grasi stearici si 08% acizi grasi linoleici.

O cana de ulei de sofranel are 74,3 miligrame de vitamina E, care este esentiala pentru dieta. Uleiul poate fi folosit ca parte a unei diete echilibrate si a promoveaza bunastarea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: A-D-GLUCOPYRANOSIDE,B -D-FRUCTOFURANOSYL, MONOOCTADECANOATE; A-D-GLUCOPYRPANOSIDE,B -D-FRUCTOFURANOSYL, OCTADECANOATE; Ã DGLUCOPYRANOSIDE, DFRUCTOFURANOSYL, MONOOCTADECANOATE; B-D-FRUCTOFURANOSYL-A -D-GLUCOPYRANOSIDE, MONOOCTADECANOATE; MONOOCTADECAN

Functii: Emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • Monoester al acidului stearic si al zaharozei.
  • Ingredient ce consta in zaharoza, cunoscuta sub numele de zahar de masa, combinata cu diversi acizi grasi specifici sau zaharoza combinata cu amestecuri de acizi grasi din plante specifice.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct in produsele alimentare.
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-3 MYRISTYL ETHER MYRISTATE; POLYETHYLENE GLYCOL (3) MYRISTYL ETHER MYRISTATE

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant

 

Descriere:

  • ester din Myreth-3 si acid miristic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECAETHYLENE GLYCOL; POLYETHYLENE GLYCOL 600

Functii: agent de umectare, solvent

 

Descriere:

  • polimer din oxid de etilena
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

PEG-12 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

 


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: PENTAERYTHRITYL TETRACAPRYLATE/TETRACAPRATE, DECANOIC ACID, MIXED ESTERS WITH OCTANOIC ACID AND PENTAERYTHRITOL; MIXED ESTERS WITH OCTANOIC ACID AND PENTAERYTHRITOL DECANOIC ACID; OCTANOIC ACID, DECANOIC ACID.

Functii: Emolient

 

Descriere:

  • agent emolient folosit pentru ingrijirea pielii. Actioneaza ca o bariera, astfel incat nu se pierde apa din straturile pielii.
De asemenea, este folosit pentru a ingrosa produsul finit. 
Acesta nu este solubil in apa. Este facut dintr-o forma de pentaeritritol si un amestec de acizi capric si caprilic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista avertizari cu privire la efecte secundare adverse pentru acest ingredient inafara de avertismentele obisnuite pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: CETANOL, 1-HEXADECANOL, PALMITYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, opacifiant, surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • alcool organic ce poate fi atat de origine vegetala cat si animala
  • component principal al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • solid alb, asemanator cu ceara
  • nu usuca pielea precum fac celelalte alcooluri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect, pe post de adjuvant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

In urma unui articol publicat in Contact Dermatitis (1999) si a mai multor studii, din ce in ce mai multi specialisti nu recomanda folosirea acestui alcool pe pielea sensibila intrucat poate provoca iritatii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLATES/ C10-30 ACRYLATES CROSSPOLYMER; ACRYLATES/ C10/ C10-30 ALKYL ACRYLATES CROSSPOLYMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • polimer ce imbunatateste aspectul pielii, facand-o moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: BUTILHIDROXITOLUEN; DBPC, ADVASTAB 401, AGIDOL, ALKOFEN BP, ANTIOXIDANT 29, ANTIOXIDANT 30

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • se mai numeste si Butylated hydroxytoluene
  • ingredient avand la baza toluen
  • rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul
In Codex Alimetarius, acest ingredient are numarul E321 si poarte denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic.

Antioxidant in grasimi si produse grase, folosit pentru a preveni rancezirea.

Doza zilnica admisa: Pana la 0,3 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite in mancare, evaluate drept sigure (GRAS). BHT poate fi folosit drept conservant alimentar la o concentratie de pana la 0.02%. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea BHT in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum temporar acceptabil cuprins intre 0-0.125 mg/kg.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 321, Butylated hydroxytoluene (BHT).

BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului in concentratii mari; de asemenea, s-au semnalat simptome (pseudo-)alergice.

La unele persoane care poseda un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, poate cauza migrene.

Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 


Citeste mai mult

Sinonime: ALPHA.-BISABOLOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului, calmant

 

Descriere:

  • ingredient cu miros care apare in mod natural in musetel
  • lichid uleios, fara culoare
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome permise.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca Bisabolol poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE. 1,2-OCTANEDIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM SALT ACETIC ACID; ANHYDROUS SODIUM ACETATE

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, adjustor ph

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului acetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 262 – Sodium acetates.


Citeste mai mult

Sinonime: A-D-GLUCOPYRANOSIDE, 6-O-ACETYL-1,3,4-TRIS-O- (2-METHYL-1-OXOPROPYL) -B -D-FRUCTOFURANOSYL, 6-ACETATE; SACCHAROSE ACETATE ISOBUTYRATE

Functii: plastifiant, peliculogen

 

Descriere:

  • ester din zahar si acid acetic si izobutiric
  • protejeaza impotriva oxidarii produsului
  • ajuta impotriva separarii celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar, sub denumirea E 444 - Sucrose Acetate Isobutyrate.


Citeste mai mult

Sinonime: A-D-GLUCOPYRANOSIDE,B -D-FRUCTOFURANOSYL, DIOCTADECANOATE; Ã DGLUCOPYRANOSIDE, DFRUCTOFURANOSYL, DIOCTADECANOATE; DIOCTADECANOATE A-D-GLUCOPYRANOSIDE,B -D-FRUCTOFURANOSYL

Functii: Surfactant, agent de ingrijire a pielii, emulgator, emolient

 

Descriere:

  • Diester al acidului stearic si al zaharozei.
Ingredient ce consta in zaharoza, cunoscuta sub numele de zahar de masa, combinata cu diversi acizi grasi specifici sau zaharoza combinata cu amestecuri de acizi grasi din plante specifice.

Actiuni:
  • creeaza conditii speciale pentru a mentine pielea in stare buna. Poate imbunatati aspectul pielii uscate sau deteriorate, reduce exfoliere si reda supletea.
  • inmoaie pielea
  • ajuta la combinarea/amestecarea ingredientelor dintr-un produs.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct in produsele alimentare.
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, TROLAMINE

Functii: ingredient parfum, reglor ph, surfactant, agent de emulsifiere, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • substanta alcalina fara culoare
  • ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea sau ca ajutor la spalarea sau curatarea fructelor si legumelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Triethanolamine in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate folosirii scurte, concise, urmate de clatire. In produsele care au contact indelungat cu pielea, concentratia de Triethanolamine nu trebuie sa depaseasca 5%. Acest ingredient nu trebuie folosit in produsele care contin agenti N-nitrosating pentru a nu forma nitrozamine cancerigene.

Conform Directivei UE 1223/2009, Triethanolamine este listat in Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate) si poate fi folosit in produsele fara clatire si alte cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2.5%. Acest ingredient nu poate fi folosit cu sisteme de nitrozare, trebuie sa aiba o puritate de 99%, cu un continut maxim al aminei de 0.5% si o concentratie de nitrozamine de pana la 50 microg/kg; de asemenea, produsul nu trebuie sa contina nitriti. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.


Citeste mai mult

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Gluconatul de zinc este o forma de zinc mineral esential, de care organismul are nevoie zilnic, in cantitati foarte mici.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Gluconat de zinc poate fi benefic in tratamentul acneei inflamatorii, din cauza efectului anti-inflamator pe care il are zincul asupra celulelor, potrivit unui studiu publicat în 1989 în "Acta Dermato-Venereologica".

De asemenea, gluconatul de zinc:
  • Sprijina un sistem imunitar sanatos
  • Echilibreaza interactiuni de oligoelemente esentiale in organism
  • Ajuta la blocarea absorbtiei de excesul de cupru in organism
  • Ajuta umple nivelurile normale, sanatoase zinc
  • Sprijina sinteza ADN-ului sanatos si metabolismului
  • Sprijina procesul de vindecare.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Avene - Clean-Ac Crema hidratanta pentru ten acneic"

2 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Avene - Clean-Ac Crema hidratanta pentru ten acneic"

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016