AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ClinicCare - Sampon energizant

Nota 6 / 10 din 512 voturi
ClinicCare - Sampon energizant
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: ClinicCARE

 

Descriere ClinicCare - Sampon energizant

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Sampon energizant cu o combinatie unica de ingrediente active, concepute in mod special pentru mentinerea vitalitatii scalpului si oprirea caderii parului. Combina efectele calmante cu cele antioxidante. Acest produs combina efectul de stimulare a cresterii parului cu o proprietate puternica de hidratare.

Cantitate: 250 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 32 ingrediente dintre care 23 sunt considerate sigure, 8 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 
 

 

Ingrediente ClinicCare - Sampon energizant

SODIUM LAURYL SULFATE, AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, LAURAMIDE DEA, GLYCOL STEARATE, ALCOHOL (ETHANOL), COCAMIDOPROPYL BETAINE, DIMETHICONE, STEARETH-2, STEARETH-20, BUTYLENE GLYCOL, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, POLYGONUM CUSPIDATUM (JAPANESE KNOTWEED) ROOT EXTRACT, SCUTELLARIA BAICALENSIS (BAIKAL SKULLCAP) ROOT EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS EXTRACT / LEAF EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, CITRULLUS COLOCYNTHIS FRUIT EXTRACT, VELVET EXTRACT, CASTANEA SATIVA EXTRACT, ANGELICA ACUTILOBA ROOT EXTRACT, RHEUM PALMATUM ROOT/STALK EXTRACT, PSEUDOALTEROMONAS FERMENT EXTRACT, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, POLYQUATERNIUM-10, MENTHOL, METHYLPARABEN, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, PANTHENOL, DISODIUM EDTA, FRAGRANCE/ PARFUM

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste de Evaluare Nationala clasa a II-a - Matematica


25 de teste rezolvate si explicate pentru succes deplin la Evaluarea clasa a II-a - matematica!  Gandita ca ajutor practic si imediat pentru elevii de clasa a II-a, culegerea de teste speciale urmareste: * intelegerea, exersarea si fixarea notiunilor de specialitate; * insusirea acestora intr-un mod placut, distractiv; * asimilarea metodelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

Sodium Lauryl Sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna. Are rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5). Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei. Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea. 

Parabeni - Methylparaben - ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea au rolul de conservant si protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare prin prevenirea sau intarzierea fermentarii. Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san. Cercetatori din Marea Britanie au descoperit concentratii mari de parabeni in tumorile mamare. Acest lucru este posibil din cauza ca parabenii au capacitatea de a traversa bariera pielii, ajungand foarte usor in sistemul circulator.
 

Data analizei: 2021-03-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: SODIUM DODECYL SULFATE; MONODODECYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID; AQUAREX ME; AQUAREX METHYL; SLS

Functii: denaturant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, spumant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Lauryl Sulfate
  • rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).

Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei.

Conform unui studiu realizat la University of Oslo (Norvegia), acest ingredient poate cauza iritarea gingiilor si poate agrava ulcerul bucal.

Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea. 


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Sodium laureth sulfate este folosit in primul rand ca agent de curatare si poate fi derivat din nuca de cocos.

Este considerat un ingredient bland si eficient si este de obicei utilizat in produse cosmetice (sampoane faciale sau corporale). 

In ciuda numelui similar, Sodium laureth sulfate nu este acelasi cu Sodium lauyl sulfate. Primul este un agent de curatare mai bland datorita structurii chimice diferite. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Acid gras derivat din dietanolamina (DEA).
In cosmetice si produse de ingrijire personala, ingredientul este utilizat in sampoane, vopsele de par, produse de baie si lotiuni.

Lauramide DEA este utilizat in produsele de ingrijire personala deoarece aceasta ajuta la formarea unei spume bogate in sampoane si a unei consistente bune in lotiuni si creme.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
  • The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui produs ca aditiv alimentar indirect, in compozitia hartiei si cartonului de amabalare care intra in contact cu mancarea.
  • The Cosmetic Ingredient Review (CIR) pemite utilizarea acestui in produs in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Acest ingredient in sine nu este daunator, dar poate reactiona cu alte ingrediente din cosmetice formand un agent cancerigen extrem de puternic numit nitrosodiethanolamine (NDEA). NDEA este usor absorbit prin piele si a fost legat de cancerul de stomac, esofag, ficat si vezica urinara.
  • Pentru a preveni  formarea nitrozaminelor posibil cancerigene, acest ingredient nu trebuie folosit in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala care contin agenti de nitrozare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOSTEARATE; GLYCOL MONOSTEARATE; 2-HYDROXYETHYL OCTADECANOATE

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, agent de ingrijire a pielii, emolient, emulsifiant

 

Descriere:

  • compus derivat din etilen glicol si acid stearic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, 2- [2-OCTADECYLOXY) ETHOXY] -; 2- [2- (OCTADECYLO; 2- [2- (OCTADECYLOXY) ETHOXY] ETHANOL

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • compus din polimer Polietilenglicol si alcool stearic
  • ajuta la formarea emulsiei, reducand fortele interactive dintre molecule
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in textile si fibre textile.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea Steareth-2 in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, acest ingredient nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-20 STEARYL ETHER; POLYETHYLENE GLYCOL 1000 STEARYL ETHER

Functii: surfactant, emulsifiant, agent de curatare

 

Descriere:

  • polimer sintetic compus din PEG (Polietilenglicol) si alcool stearic
  • ajuta la formarea emulsiei, reducand fortele interactive dintre molecule
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in textile si fibre textile.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Steareth-20 in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Steareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Este o planta originara din India, folosita dintotdeauna in medicina ayurvedica (medicina traditionala Indiana), pentru proprietatile sale cicatrizante si regenerante.
  • Cicatrizant si antimicrobian
  • Regenerant, cutanant, reparator, anti-age
  • Stimulator al circulatiei sanguine si a microcirculatiei
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract de troscot japonez.

Contine: flavonoide (aviculoarozida), rezine, ceruri, vitamina C, grasimi, zaharuri, mucilagii, ulei volatil, tanin si substante minerale bogate in acid salicilic liber si combinat.

Extractul are proprietati antioxidante.

Antioxidantii sunt substante care incetinesc procesul de imbatranire. Ele neutralizeaza radicalii liberi de oxigen care se acumuleaza in organism in urma proceselor metabolice normale. De asemenea, acestia se acumuleaza si ca urmare a expunerii la factori externi, precum poluarea, fumul de tigara, radiatiile ultraviolete etc.

Proprietati
  • astringent
  • antidiareic
  • diuretic
  • hipotensiv
  • mineralizant.
Extractul ajuta la vindecarea ranilor. Utilizat pe cale interna, combate diareea, guta si bolile de plamani.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Nu au fost inregistrate efecte secundare asociate cu acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT EXTRACT, BAIKAL SKULLCAP ROOT EXTRACT; EXTRACT OF SCUTELLARIA BAICALENSIS ROOT; EXTRACT OF SCUTELLARIA ROOT; OHGON; SCUTELLARIA BAICALENSIS (BAIKAL SKULLCAP) ; SCUTELLARIA BAICALENSIS (BAIKAL SKULLCAP) ROOT EXTACT; SCUTE

Functii: Agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • extract de radacini gura-lupului de Baikal, Scutellaria baicalensis.
Radacina este singura parte a plantei care este utilizata in scopuri medicinale si cosmetice.
 
Pentru ca are proprietati anti-inflamatoare, antioxidante si anti-alergene, extractul este adesea utilizat pentru a trata rinita alergica, eczemele si psoriazisul.
 
Aceasta s-a fost dovedit a fi un inhibitor puternic al activitatii tirozinazei pentru a preveni formarea de melanina, facand Scutellaria eficace albirea pielii.
 
Radacina de gura-lupului contine flavonoide, wogonin, si baicalein. Pentru piele, proprietatile cele mai relevante ale Baicalin sunt prevenirea daunelor razelor UV si controlul dermatitei atopice. Baicalin, de asemenea, lupta impotriva cancerului si activitatii antivirale.
 
Alte cercetari au demonstrate ca baicalin, wogonin, si baicalein pot avea efect anti-cancer, inclusiv asupra cancerului de piele.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSE (GREEN TEA) LEAF EXTRACT; CAMELLIA SINENSIS (TEA PLANT) LEAF EXTRACT; THEA SINENSIS EXTRACT; EXTRACT OF CAMELLIA SINENSIS LEAVES; GREEN TEA; GREEN TEA LEAF EXTRACT; TEA LEAF ABSOLUTE

 

Descriere:

Extract din frunzele  plantei de ceai camellia sinensis. Cunoscut si sub denumirea de extract de ceai verde.
 
Proprietati:
  • antioxidant puternic 
  • antiinflamatorii 
  • antiimbatranire 
  • anticarigen
  • antiinflamator
  • umectant
  • conditionator
  • absorbant de raze UV
 
Ceaiul verde are capacitatea de a diminua aparitia ridurilor si a pierderea elasticitatii pielii.
 
De asemenea, incetineste dezvoltarea unora dintre semnele vizuale de imbatranire datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Un studiu efectuat de American Association for Cancer Research si revista Preventative Medicine au demonstrat modul in care consumul de ceai verde poate ajuta la prevenirea formarii tumorilor canceroase.


Citeste mai mult

Sinonime: LICORICE ROOT OIL

 

Descriere:

Extract de lemn dulce.

Folosit ca un iluminator, antioxidant, antiinflamator si agent hidratant.

Potrivit Institutului National al Cancerului, acest ingredient a fost folosit ca un anti-inflamator si antioxidant, in primul rand din cauza licochalcone, o molecula care este continuta in extractul de radacina de lemn dulce care controleaza productia de ulei, inmoaie si calmeaza pielea predispusa la acnee.
 
Desi este utilizat in prezent in multe de ingrijire a pielii si produse de frumusete, nu exista pic de cercetare pe capacitatea sa reala de albire sau hidratare. Atunci cand sunt combinate cu alte uleiuri vegetale, acizi alfa-hidroxi acizi, beta-hidroxi, ceto-acizi amide, saruri de amoniu si saruri anorganice acesta poate fi utilizat pentru a reduce pete de varsta intunecate si albirea pielii, potrivit unor studii.
 
Potrivit National Institutes of Health, gel cu aplicare topica cu extract de lemn dulce s-a dovedit a fi eficace in tratamentul dermatitei atopice in studiu preliminar uman si este folosit uneori pentru a ajuta la scaderea inflamatiei din cauza efectului sau asupra metabolismului steroizilor. Cu toate acestea, ambele aceste avantaje au nevoie de mai multa cercetare.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi exista multe efecte secundare negative la ingerarea Glycyrrhiza glabra, acesta este considerat sigur pentru uz topic, chiar si pe pielea sensibila. Atunci cand sunt ingerate, aceasta poate afecta negativ rinichii, tensiunea arteriala si determina o crestere periculoasa  a cortizolului.

Exista o legatura intre Glycyrrhiza glabra si o crestere a nivelului de testosteron. Desi acest legatura este slaba si se refera numai la ingestie, femeile gravide ar trebui sa fie mai atente atunci cand se utilizeaza Glycyrrhiza glabra din cauza efectelor sale hormonale.


Citeste mai mult

Sinonime: CAMOMILLE EXTRACT, CHAMOMILE EXTRACT; MATRICARIA CHAMOMILLA

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de flori de musetel
  • antimicrobian, antiinflamator, tonic
  • prezinta proprietati emoliente si antioxidante
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ROSEMARY; EXTRACT OF ROSMARINUS OFFICINALIS; ROSEMARY CONCRETE; ROSEMARY EXTRACT; ROSEMARY LEAF EXTRACT; ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Functii: agent antimicrobian, antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de Rosmarinus officinalis (rozmarin)
Rozmarinul intareste radacina firelor de par, stimuland circulatia sangelui la nivelul scalpului. Grabeste cresterea parului si intarzie aparitia firelor albe de par. Previne caderea parului.

Este folosit in tratamentul acneei deoarece este un bun agent antimicrobian. Inlatura iritatiile si reda fermitatea pielii. De asemenea, este folosit in tratamentul celulitei. 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 392 – Extracts of rosemary.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de pepene verde furajer

Sustine creseterea parului si energizeaza firele capilare.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: regenerant

 

Descriere:

  • extract de catifea
Functioneaza ca agent de regenerare a pielii si a firelor de par. Contine saponina, triterpenoide si zaharide
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CASTANEA SATIVA EXTRACT; CASTANEA SATIVA LEAF EXTRACT; CASTANEA VULGARIS EXTRACT; CHESTNUT EXTRACT; CHESTNUT LEAF EXTRACT; CHESTNUT LEAVES EXTRACT; CHESTNUT, C. SATIVA, EXT.;

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de castan comestibil, originar din sudul Europei si al Asiei Mici.
Semintele de castan, la fel ca si frunzele de castan, au proprietati de hidratare a pielii: o inmoaie si o catifeleaza. Este un ingredient ideal pentru produsele destinate pielii sensibile. 
Datorita nivelului ridicat de tanine, extractul este perfect si pentru tenul gras, predispus la acnee, pentru parul gras (in component sampoanelor).
Proprietatile antioxidante si tonifiante fac extractul potrivit pentru produsele anti-imbatranire și cele pentru calmarea pielii iritate.
 
 
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extrat din radacina plantei Angelica japoneza
Hidrateaza pielea si o mentine intr-o stare buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din radacina si tulpina de rubarba
Extractul contine fibre, vitamine ( A, C, K), minerale (calciu, potasiu, magneziu, mangan), beta caroten. 

Proprietati:
  • antioxidant
  • antiiflamator
  • antibacterian
  • astringent
  • iluminator

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ANTARCTICINE

Functii: Umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din tulpina unei bacterii, izolate din noroi, gasita pe insula Regele George din Antarctica.
Potrivit Dermaxime.com, este o peptida care este clasificata ca fiind un derivat proteic si cuprinde urmatoarele trei resturi aminoacide: glicina, histidina si lizina. Ingredientul este utilizat intr-o serie de produse anti-imbatranire, datorita capacitatii de regenerare si protectie a pielii. De asemenea, retine umiditatea in piele, vindeca ranile, creste colagenul si productia de elastina, hidrateaza pielea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Cosmetic Database, Pseudoalteromonas Extract Ferment este considerat a fi sigur 100%, nu este sensibilizant, iritant si nu are efecte secundare negative. 


Citeste mai mult

Sinonime: OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL; OLEA EUROPAEA OIL; OLIVE OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extras din fructele Olea europaea (maslin)
  • des folosit ca ulei de gatit
  • compus in principal din acid oleic
Cu proprietati antiimflamatorii si antioxidante, uleiul de masline iti face o piele mai catifelata si mai luminoasa. Folosit atat in masajul corpului, cat si in alimentatie, uleiul de masline iti ofera antioxidantii necesari pentru  a lupta impotriva radicalilor externi. 


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient la ambalarea conservelor de ton. Acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect, de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL 2- (2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPOXY) ETHYL; 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: antistatic, peliculogen, fixativ par

 

Descriere:

  • polimer sintetic
  • pudra alba
  • reduce electrizarea parului si imbunatateste aspectul sau, crescandu-i volumul, supletea si stralucirea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.


Citeste mai mult

Sinonime: P-CARBOMRYHOXYPHENOL, METHYL 4-HYDROXYBENZOATE;

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • antifungic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • se absoarbe rapid in piele sau in tractul intestinal (cand este folosit drept conservant alimentar)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare. Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (7) GLYCERYL MONOCOCOATE

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • polimer sintetic avand la baza Polietilenglicol (PEG) si acizi grasi derivati din nuca de cocos
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Este non-comedogenin, nu infunda porii si nu provoaca acnee.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off si, in concentratii de pana la 10%, in produsele leave-on.

PEG-7 Glyceryl Cocoate este sigur pentru utilizare in produse care se clatesc, cum ar fi demachiantele si sampoanele. Poate fi folosit si in produse care raman pe piele sau pe par, dar pana la o concentratie de 10%. Cu toate acestea, exista inca unele preocupari cu privire la siguranta acestui ingredient din cauza prezentei oxidului de etilena.

De asemenea, procesul de etoxilare are riscul de contaminare cu 1,4-dioxane, care este o substanta cu potential cancerigen. Dar prezenta sa poate fi evitata prin etapele de purificare efectuate inainte de adaugarea PEG-7 Glyceryl Cocoate la formulari.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PANTOTHENIC ACID; DEXPANTHENOL, PANTOTHENOL, PANTOTHENYL ALCOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • penetreaza pielea  fiind absorbit in celule si procesat in vitamina B5
  • poate fi de origine vegetala sau animala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • beneficiaza de proprietati antiinflamatoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii si/sau suplimentele considerate a fi fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Panthenol in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"ClinicCare - Sampon energizant"

7 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"ClinicCare - Sampon energizant"

Fiere lenesa. Cum sa o tratezi in mod natural

Fiere lenesa. Cum sa o tratezi in mod natural

de Alege Sanatos 22 Oct 2024

Daca de curand te-ai confruntat cu dureri abdominale sau sub coasta, ameteli, stari de greata si indigestie, s-ar putea sa te confrunti cu o fiere lenesa. [detalii]

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

Metode naturale prin care poti scapa de durerile menstruale

de Alege Sanatos 09 Oct 2024

Fiecare femeie experimenteaza lunar durerile menstruale. In timp ce pentru unele sunt moderate, pentru alte doamne acestea sunt mai intense si mai greu de suportat. [detalii]

De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

De ce sa apelezi la un tratament ortodontic

de Alege Sanatos 07 Oct 2024

E momentul sa te privesti in oglinda si sa zambesti larg, fara teama de a-ti ascunde dantura. Zambetul are un potential imens, iar ortodontia poate fi cheia pentru a-l descoperi pe deplin. In timp ce ne concentram pe sanatatea generala, adesea uitam de impactul pe care dantura corect aliniata il are asupra esteticii si asupra sanatatii pe termen lung. Daca te gandesti la un tratament ortodontic, nu mai astepta! Acum este momentul potrivit sa iei masuri. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.