Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: AMMONIA WATER, AQUA AMMONIUM, SPIRIT OF HARTSHORN, AMMONIA AQUEOUS
Functii: denaturant, adjustant ph, agent de protectie/tamponare
Descriere:
baza caustica anorganica (substanta alcalina)
se formeaza la contactul cu apa a gazului Ammonia
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta folosita direct in mancare atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de productie/fabricare. Ammonium Hydroxide poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.
Conform Directivei UE 1223/2009, Ammonia poate fi folosit in concentratii de pana la 6%. Produsele care contin acest ingredient in concentratii de peste 2% trebuie etichetate astfel: „Contine amoniac”.
Conform ATSDR’s Division of Toxicology, amoniacul este, in cantitati mari, toxic pentru oameni.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 527 – Ammonium Hydroxide.