Descriere:
-
sarea cromului cu acidului clorhidric
Cromul joaca un rol important in producerea si functionarea insulinei, hormon implicat in metabolismul glucidelor, grasimilor si proteinelor. Cromul influenteaza efectul pe care insulina il are asupra tesuturilor.
Cromul se regaseste in produsele alimentare: carne(in special ficat), ciuperci, germeni de grau, broccoli, prune, branza, paine integrala.In organism cromul se gaseste in special in ficat, rinichi, splina si oase.
Doza zilnica recomandata de crom: 50-200mcg pe zi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Deficitul de crom din organism poate mari riscul de diabet de tip II.
Potrivit unor studii de la Universitatea din Alabama, cromul picolinat intereactioneaza cu antioxidantii din organism si poate crea o forma de crom ce influenteaza ADN-ul. De mentionat este faptul ca pentru aceste studii s-au administrat doze ridicate de crom.
Nu se recomanda consumul de crom persoanelor cu probleme psihice.
Nu se cunoaste efectele pe termen lung al administrarii unei doze mai mari decat DZR*.
*Doza zilnica recomandata
Nu este cunoscuta toxicitate pentru crom, cu exceptia expunerii la cromul din exploatarile miniere si la cel industrial, situatii in care se produce pulbere de crom ce poate fi inhalata.