Descriere:
Lupinul dulce este o planta cultivata in Australia si contine cantitati mari de fibre alimentare si solubile.
Boabele de lupin dulce contin un nivel de proteine (β-conglutine) si au totodata un potential semnificativ in combaterea complexului diabet-obezitate.
Multe tipuri de seminte de lupin sunt otravitoare, deoarece contin amar toxinele de degustare. Dar, lupinul dulce nu contine aceste toxine si pot fi consumate de oameni sau animale. Seminte de lupin dulce sunt utilizate mai mult si mai mult pentru a inlocui de boabe de cereale in multor produse alimentare, de exemplu, faina si paste fainoase.
Studiul "Efectul incorporarii fainii de lupin asupra proprietatilor fizice si senzoriale ale brioselor" publicat in Quality assurance and Safety of Crops & Foods sustine ca introducerea fainii de lupin poate creste valoarea nutritionala a brioselor. (Sursa: rompan.ro)
Faina de lupin poate determina cresterea continutului de proteina si de fibre fara a afecta gustul, culoarea, textura si aroma.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
In cazul alergiei, Lupinul poate provoca reactii severe, incluzand anafilaxie, dar s-au raportat foarte putine cazuri de alergie la lupin.