Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Grasimea din lapte contine in general 65% grasimi saturate, 30% mononesaturate si 5% polinesaturate.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 280-1973, grasimea din lapte se regaseste in categoria 02.0 Grasimi si uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.1 Ulei din unt, grasimi anhidre din lapte, unt clarificat: toate produsele sunt derivate exclusiv din lapte si/sau produse obtinute din lapte prin intermediul unui proces ce indeparteaza in totalitate apa si solidele non-grase. Aditivi pe care ii poate contine:
Esteri de ascorbil - 500 mg/kg
Hidroxianisol butilat - 175 mg/kg
Butilhidroxitoluen - 75 mg/kg
Acid citric - gmp
Galat de propil - 100 mg/kg
Citrat dihidrogenat de sodiu - gmp
Tocoferoli - 500 mg/kg
Citrat trisodic - GMP
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de grasimi din lapte poate cauza:
Reactii alergice
Boli cardiovasculare (datorita cresterii nivelului colesterolului)
Obezitate
Inrautatirea artritei
Consumul de grasimi din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.