Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinonime: ORYZA SATIVA
Descriere:
Planta din familia gramineelor, cu tulpina dreapta, cu frunze liniare alungite si cu spice mici, cultivata in terenuri umede.
Beneficii:
este o sursa buna de energie pentru organism
nu are colesterol
ajuta in buna functionare a creierului
confera senzatia de satietate
fibrele din orez ajuta tractul digestiv
este sarac in grasimi
contine o cantitate de proteine, dar mai putin decat alte cereale
nu contine gluten, astfel este ideal pentru cei ce sufera de boli abdominale (intoleranta la gluten).
Vitaminele si mineralele din orez:
Vitamine: niacina, tiamina si piridoxina
Minerale: fier, fosfor si potasiu
100 de grame de orez contin:
130 kcal
Grasimi: 0.3 gr
Carbohidrati: 28.2 gr
Tipurile de orez sunt clasificate dupa:
dimensiunea boabelor – lung, mediu si scurt
dupa textura - de la pufos, la cremos si lipicios
dupa culoare - de la brun la alb si rosu
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori americani, consumul ridicat de orez alb ar genera un risc mai ridicat de imbolnavire de diabet de tipul 2.