Descriere:
Pasta de tomate reprezinta amestecul rezultat dupa inlaturarea pielii si semintelor rosiilor, prezentand urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
-
13 calorii
-
0 grasimi
-
244 IU vitamina A
-
3,5 mg vitamina C
-
5 mg fier
-
162 mg potasiu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 057-1981, pasta de rosii se regaseste in categoria 04.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.2.6 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte preparate sub forma de pulpa (sosuri): paste si pulpe de legume.
Aceasta poate contine urmatorii aditivi:
-
Acesulfam de Potasiu - 350 mg/kg
-
Rosu Allura AG - 200 mg/kg
-
Aluminosilicat de sodiu - 200 mg/kg
-
Aspartam - 1000 mg/kg
-
Sare de aspartam-acesulfam - 350 mg/kg
-
Benzoati - 3000 mg/kg
-
Albastru briliant FCF - 100 mg/kg
-
Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
-
Carmin - 200 mg/kg
-
Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
-
Carotenoizii - 50 mg/kg
-
Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 100 mg/kg
-
Ciclamati - 250 mg/kg
-
Esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi - 2500 mg/kg
-
Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 80 mg/kg
-
Extract din coaja de strugure - 100 mg/kg
-
Hidroxibenzoati, para- - 1000 mg/kg
-
Indigotina (carmin indigo) - 200 mg/kg
-
Neotam - 33 mg/kg
-
Polidimetilsiloxan - 50 mg/kg
-
Polisorbati - 3000 mg/kg
-
Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 5000 mg/kg
-
Riboflavine - 300 mg/kg
-
Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu - 200 mg/kg
-
Steviol glicozid - 165 mg/kg
-
Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 400 mg/kg
-
Sucrogliceride - 5000 mg/kg
-
Sulfiti - 300 mg/kg
-
Galben sunset FCF - 50 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de pasta de rosii poate cauza:
-
Reactii alergice si intoleranta
-
Sindromul colonului iritabil
-
Arsuri la stomac
Consumul de pasta de rosii nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.