Descriere:
Siropul de agave este extras din agave, planta originara din Mexic. Aici se folosea la prepararea tequilei.
Are un indice glicemic scazut, de aceea este considerat un inlocuitor al zaharului, un indulcitor preferat de persoanele raw-vegan si de persoanele cu diabet.
Nectarul de agave este obtinut din amidonul existent in bulbul radacina al fructului.
Siropul de agave contine fructoza (aproximativ 90%) si glucoza (aproximativ 10%) in proportii variabile care difera de la producator la producator.
Siropul de agave contine aproximativ 300 de calorii la 100 de grame (60 de calorii la o lingura). Este de doua ori mai dulce decat zaharul si mierea.
Contine vitaminele B, C, D, E, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, seleniu si crom.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Este recomandat consumul moderat din cauza continutului de fructoza din sirop care poate duce la aparitia hiperinsulinemiei, a hipertrigliceridemiei, a intolerantei la glucoza si a sindromului metabolic. Bolnavii de diabet ar trebuie sa il consume cu atentie tocmai din cauza continutului de fructoza.
Atentie la tipul siropului. Chiar daca este mentionat ca este “natural” s-ar putea ca respectivul sirop sa fi trecut prin procese indelungate de rafinare chimica, care schimba structura enzimatica a siropului, transformandu-l astfel intr-o fructoza chimica artificiala. Fructoza rafinata este transformata in trigliceride, care sunt depozitate sub forma de grasime.
Multi producatori de sirop de agave folosesc agave de proasta calitate, unele fiind chiar toxice, din cauza productiei scazute de agava albastra.