Sinonime: ZAHAROZA; PURIFIED SUCROSE; SACCHAROSE; SUGAR; BEET SUGAR; CANE SUGAR; CONFECTIONER'S SUGAR; GRANULATED SUGAR; NCI-C56597; ROCK CANDY; SACCHAROSE; SACCHARUM
Functii: Umectant, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
Utilizare cosmetica:
In cosmetice si produse de ingrijire personala, zaharoza este utilizata in formularrile a mai multor tipuri de produse, inclusiv produse de baie, sapunuri si detergenti, produse de corp, produse de curatare, creme depilatoare, produse de machiaj al ochilor, fonduri de ten, produse de ingrijire a parului, produse de igiena orala si de bronz.
Sucroza este zahar natural, la fel ca glucoza si fructoza. Contine acid glicolic care ajuta la exfolierea pielii si elimina acumularea de celule moarte ale pielii, restabilind echilibrul uleiurilor de pe suprafata pielii.
Actiuni:
- ofera produsului miros
- incetineste pierderea umiditatii unui produs in timpul utilizarii acestuia
Utilizare alimentara:
Sucroza este intalnita in special in sfecla de zahar si in trestia de zahar.
Prin hidroliza sub actiunea enzimelor digestive sau prin fierbere in mediu acid, zaharoza este convertita la un amestec de glucoza si fructoza in parti egale. Datorita faptului ca moleculele de monozaharide sunt mai mici, acest amestec, denumit zahar invertit, este frecvent utilizat la prepararea bomboanelor si inghetatei pentru a preveni formarea de cristale mari de zahar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
- Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct in produsele alimentare.
- Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.