Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Descriere:
Zaharul brun reprezinta zaharul care nu a fost pe deplin rafinat (forma bruta a zaharului alb).
Zaharul brun este produs prin adaugarea de melasa de trestie zahar sau caramel si este mai putin caloric de zaharul alb. In acelasi timp, are un gust mai putin dulce.
Contine 97% zaharoza, 2% apa si 1% alte substante. 100 de grame de zahar brun contine 377 kcal fata de 100 grame de zahar alb, rafinat (400 kcal).
Zaharul din trestie este recomandat din punct de vedere terapeutic in diete fara grasimi, fara sare, vegetariene, fara gluten, in diete regenerante si vitalizante.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul excesiv de zahar brun poate cauza:
Diabet
Obezitate
Probleme la nivelul dintilor
Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL si a trigliceridelor)
Probleme de memorie
Exista si cazuri in care anumite persoane pot manifesta intoleranta fata de zaharuri.
World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.
National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.
United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.