AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucas Bites - Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi

Lucas Bites - Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Lucas Bites

 

Descriere Lucas Bites - Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi

Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi 

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 600 g. 

Alte informatii:
Acest produs contine 6 ingrediente dintre care 2 sunt considerate a fi sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

 

Informatii Lucas Bites - Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi


- Calorii (100g): 350 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0.9 g
- Sodiu (100g): 0.5 g
- Carbohidrati (100g): 70.3 g
- Zaharuri (100g): 22.3 g
- Proteine (100g): 11.2 g

 

Ingrediente Lucas Bites - Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi

Faina de grau, ZAHAR BRUN DIN TRESTIE DE ZAHAR, FOSFAT DE CALCIU, Difosfat disodic, Sare de mare, EXTRACT NATURAL DE VANILIE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zahar din trestie de zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, contine (per lingura) 15 calorii, 4 g de carbohidrati. Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

E341ii sau  Fosfat Monocalcic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant si stabilizator. Este un antioxidant natural mineral. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Fosfatii de calciu nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
 

450(i) sau difosfat disodic (difosfat de sodiu), ingredient cu risc mediu de dauna, este un acidifiant. Este o substanta care face posibila formarea si mentinerea unui amestec omogen intre doua sau mai multe faze nemiscibile. Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de fosfor este de pana la 70 mg/kg corp. Fosforul este un element important in cadrul metabolismului general, iar cantitatile mari pot produce tulburari.
 

Sare de mare, ingredient cu risc mediu de dauna, are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura. Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Data analizei: 2021-01-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
  • 100 de calorii
  • 0,5 g de grasimi
  • 21 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina de grau se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de faina de grau poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Zaharul brun reprezinta zaharul care nu a fost pe deplin rafinat (forma bruta a zaharului alb).

Zaharul brun este produs prin adaugarea de melasa de trestie zahar sau caramel si este mai putin caloric de zaharul alb. In acelasi timp, are un gust mai putin dulce.

Contine 97% zaharoza, 2% apa si 1% alte substante. 100 de grame de zahar brun  contine 377 kcal fata de 100 grame de zahar alb, rafinat (400 kcal).

Zaharul din trestie este recomandat din punct de vedere terapeutic in diete fara grasimi, fara sare, vegetariene, fara gluten, in diete regenerante si vitalizante.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar brun poate cauza:
  • Diabet
  • Obezitate
  • Probleme la nivelul dintilor
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL si a trigliceridelor)
  • Probleme de memorie
Exista si cazuri in care anumite persoane pot manifesta intoleranta fata de zaharuri.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

Sinonime: E341; ORTOFOSFAT DE CALCIU

Functii: regulator de aciditate, emulgator, sechestrant, umectant si stabilizator (de retinere a apei si de ingrosare)

 

Descriere:

  • aditiv alimentar
  • antioxidant natural mineral.
Se prezinta sub formele:
  • E 341(i) - Fosfat monocalcic
  • E 341(ii) - Fosfat dicalcic
  • E 341(iii) - Fosfat tricalcic.
Fosfatul monocalcic este o substanta folosita la spalarea instalatiilor dozatoarelor automate care livreaza bauturi de tip ceai, cafea instant, suc etc.
Fosfatul dicalcic se foloseste in cantitate de 1g/kg la gheata alimentara
Fosfatul tricalcic se adauga in cantitate de maxim 3g/kg in unele deserturi si in amestecuri de prafuri pentru deserturi.
 
Doza zilnica admisa pentru consumul uman cumulat de fosfor este de pana la 70 mg/kg corp.

In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E341. Face parte din categoria E-urilor suspecte.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cantitatile prea mari de fosfati pot cauza tulburari metabolice.
  • Fosfatii de calciu nu sunt permisi in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici


Citeste mai mult

Sinonime: PIROFOSFAT DE SODIU, PIROFOSFATI DE SODIU, DIFOSFAT DE SODIU

Functii: regulator de aciditate, emulsifiant, umectant, agent de crestere, stabiliator, agent de ingrosare.

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, difosfatul disodic se regaseste sub denumirea E 450 (i) si are urmatoarele functii: regulator de aciditate, emulsifiant, umectant, agent de crestere, stabiliator, agent de ingrosare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar in concentratiile sub denumirea E 450 – Difosfati.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de difosfati poate cauza:
  • demineralizarea oaselor
  • osteoporoza
  • dezechilibru la nivelul proceselor metabolice
  • probleme la nivel digestiv
Se recomanda un consum zilnic de pana la 70 mg/kg corp pentru toti fosfatii.


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
Sarea de mare are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica). Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonati de sodiu (E 500)
  • Carbonati de magneziu (E 504)
  • Clorura de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicati (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de sare de mare poate cauza:
  • Contaminare cu diversi compusi toxici (in cazul apei de mare contaminate)
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
US Department of Agriculture recomanda un consum zilnic de sare de 2300 mg (o lingurita), respectiv 1500 mg pentru persoanele cu tensiune arteriala mare sau diabet, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda un consum de 2000 mg / zi.


Citeste mai mult

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

  • Extractul natural de vanilie se obtine din fermentarea boabelor de pastaie si este de culoare maro-visinie.
  • Extractul obtinut se pastreaza in sticlute inchise la culoare deoarece lumina altereaza calitatea produsului, aroma si savoarea sa.
  • Se utilizeaza in produse de cofetarie, bomboane si ciocolata ca aromatizant
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, nu se cunosc efectele adverse ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lucas Bites - Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi"

10 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lucas Bites - Donut Mix Complete Mix de faina pentru gogosi"

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

de AlegeSanatos.ro 07 Iul 2015

Anumite alimente pe care le consumam ocazional sau chiar zilnic cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Alimentele procesate, snacks-urile, alimentele de tip fast-food, dulciurile si bauturile carbogazoase sunt doar cateva din alimentele care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta pentru o viata sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016