RiceUP - Rondele din orez cu chia si quinoa
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Acest produs contine 5 ingrediente dintre care 4 sunt considerate a fi sigure, iar 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Desi este necesara pentru sanatate, consumul de sare trebuie sa fie echilibrat, deoarece excesul poate duce la probleme cardiovasculare.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Orezul brun reprezinta forma integrala a acestei cereale, fiind mai sanatoasa prin comparatie cu orezul alb si mai nutritiva.
Este bogat in fibre, antioxidanti, vitamine si minerale:
- contine 1,6 g fibre per 100 de grame
- contine vitaminele din complexul B, cum ar fi tiamina (B1), niacina (B3), piridoxina (B6) dar si minerale: magneziu, seleniu, fosfor, mangan si zinc.
Taratele de orez brun (invelisul bobului) prezinta proprietati antioxidante si antiinflamatorii.
Din punct de vedere caloric, contine acelasi numar de calorii precum orezul alb (130 kcal/100 g produs gatit), fiind bogat in carbohidrati (29 g/100 g produs gatit).
Nu contine gluten. fiind potrivit pentru pacientii cu boala celiaca care prezinta intoleranta la gluten.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Persoanele cu diabet trebuie sa consume acest ingredient cu moderatie.
De asemenea, specialistii sustin ca orezul brun contine mai mult arsenic decat cel alb, care este un metal toxic. In acelasi timp, orezul brun contine acid fitic, care poate sa scada absorbtia fierului si zincului, cauzand in timp deficiente de minerale.
Consumat in cantitati moderate, orezul integral nu prezinta riscuri din aceste puncte de vedere.
Citeste mai mult
Descriere:
Orezul negru imperial este o varietate de orez integral, bogat in antioxidanti, fibre si proteine.
Are o culoare inchisa datorita continutului ridicat de antociani, compusi antioxidanti prezenti si in afine.
De asmenea, are o aroma usoara de nuca si o textura elastica dupa gatire.
Se foloseste in diverse preparate, de la garnituri la deserturi.
Beneficiile consumului de orez negru imperial:
- ajuta la combaterea stresului oxidativ si reduce riscul de boli cronice datorita continutului de antioxidanti
- contribuie la reducerea inflamatiei si la scaderea colesterolului rau (LDL).
- datorita continutului ridicat de fibre, sustine sanatatea intestinala si previne constipatia.
- regleaza nivelul zaharului in sange, deoarece are un indice glicemic mai scazut comparativ cu orezul alb, fiind potrivit pentru diabetici.
- contribuie la senzatia de satietate, datorita continutului de fibre si proteine
Valorile nutritionale ale orezului negru imperial (per 100 g gatit) sunt aproximative:
- Calorii: 150 kcal
- Proteine: 5 g
- Grasimi: 1.5 g
- Carbohidrati: 33 g
- Fibre: 2-3 g
- Zaharuri: <1 g
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de orez negru imperial este in general sigur insa poate provoca balonare sau disconfort digestiv daca este consumat in exces.
Citeste mai mult
Descriere:
Semintele de chia au un continut ridicat de proteine​​,cu actiune enzimatica (contributia la digestia alimentelor).
Seminte de Salvia hispanica contin de obicei 20% proteine, 34% ulei, 25% fibre dietetice (mai ales solubile cu greutate moleculara mare), aminoacizi si niveluri semnificative de antioxidanti (acid clorogenic si cafeic, miricetina, quercetin, si flavonolii kaempferol).
Uleiul este foarte bogat in omega-3, 6 si 9 acizi grasi esentiali - aceleasi grasimi omega 3 care se gasesc in peste de ocean si oua. Un gram de ulei din seminte de chia contine mai multi acizi grasi omega-3 decat semintele de in sau uleiul de peste. Nu se rancezeste precum aceste uleiuri.
Seminte Chia nu contin gluten sau urme de sodiu.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de chia poate provoca balonare, dureri de burta, scaun alterat .
Sunt contraindicate hipotensivilor deoarece scad tensiunea arteriala.
Femeile insarcinate sau cele care alapteaza ar trebuie sa consulte un medic inainte de a consuma chia.
Citeste mai mult
Descriere:
Quinoa este o planta, semintele careia sunt comestibile, fiind asemanatoare cu cerealele. Acestea sunt bogate in fibre, proteine si contin toti aminoacizii esentiali.
Pe piata suntb disponibile urmatoarele tipuri de quinoa: quinoa alba, quinoa rosie si quinoa neagra.
Proprietati quinoa:
- reduce inflamatia
- sustine digestia
- regleaza nivelul de zahar din sange
Quinoa nu contine gluten, spre urmare este potrivita pentru persoanele intolerabile la gluten sau cele care sufera de boala celiaca.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Unele persoane pot prezenta reactii alergice in urma consumului de quinoa.
Citeste mai mult
Descriere:
Sarea de mare are aceleasi proprietati ca sarea de masa, fiind obtinuta insa prin evaporarea apei de mare sau ocean. Aceasta contine intre 400 - 590 mg de sodiu per sfert de lingura.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria
12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa
12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa
12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica). Aditivi pe care ii poate contine:
- Carbonat de calciu – gmp
- Silicat de calciu – gmp
- Ferocianuri - 14 mg/kg
- Carbonat de magneziu - gmp
- Oxid de magneziu – gmp
- Silicat sintetic de magneziu – gmp
- Fosfati - 8800 mg/kg
- Polisorbati - 10 mg/kg
- Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
- Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
- Carbonat de calciu (E 170)
- Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
- Ferocianuri (E 535-538)
- Carbonati de sodiu (E 500)
- Carbonati de magneziu (E 504)
- Clorura de magneziu (E 511) - numai sare de mare
- Oxid de magneziu (E 530)
- Dioxid de siliciu – silicati (E 551-559)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de sare de mare poate cauza:
- Contaminare cu diversi compusi toxici (in cazul apei de mare contaminate)
- Hipertensiune arteriala
- Pietre la rinichi
- Boli cardiovasculare
- Osteoporoza
- Probleme la nivelul tiroidei
US Department of Agriculture recomanda un consum zilnic de sare de 2300 mg (o lingurita), respectiv 1500 mg pentru persoanele cu tensiune arteriala mare sau diabet, in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda un consum de 2000 mg / zi.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.