Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hame - Ton maruntit in suc propriu

Nota 8.8 / 10 din 370 voturi
Hame - Ton maruntit in suc propriu
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Hame

 

Descriere Hame - Ton maruntit in suc propriu

Ton maruntit in suc propriu

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Ton maruntit, eviscerat. Pescuit in mare.

Cantitate: 130 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 3 ingrediente dintre care 2 sunt considerate a fi sigure, iar 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.

 


Valori nutritionale per 100g

 

Ingrediente Hame - Ton maruntit in suc propriu

TON, Apa, SARE

 

Grad de risc produs

 

Se discuta intens in privinta continutului mare de mercur din peste, daunator pentru om. Intr-adevar, tonul poate acumula mercur in carnea sa. 

 

Potrivit Food and Drug Administration (FDA), majoritatea oamenilor nu sunt afectati de nivelul de mercur din peste si din fructele de mare. Totusi, persoanele sensibile (femeile insarcinate si copiii) ar trebui sa consume o cantitate limitata de peste pe saptamana, aproximativ 170 de grame.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste rezolvate la Limba si Literatura Romana pentru concursuri scolare si olimpiade - clasa a IV-a


Ce contine aceasta culegere? Care este modul concret in care il ajuta pe copilul dvs.? Lucrarea contine in total 30 de teste cu peste 500 de exercitii pentru clasa a IV-a tip concursurilor si olimpiadelor scolare de limba si literatura romana. Testele respecta intocmai materia studiata la clasa.  Culegerea reprezinta un suport excelent,...

Oferta Speciala
valabila 48h
 

Atentie la urmatorul ingredient:
 

sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.


Data analizei: 2015-09-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • tonul este o specie de peste rapitor din familia Scombridae, ordinul Perciformes si se gaseste cu preponderenta in Oceanele Atlantic, Pacific si Indian.
Contine o cantitate importanta de proteine care sustin sanatatea muchilor.

De asemenea, in ton regasim si acizi grasi Omega-3 EPA (acidul eicosapentaenoic) si DHA (acidul docosahexanoic) care au proprietati anti-cancer (mai ales cancer la san), dar in acelasi timp protejeaza plamanii, creierul, articulatiile si sistemul ardiovascular.
Tot acizii omega-3 sunt responsabili de reactivitatea organismului la insulin ceea ce previne obezitatea.
 
Pe langa cele enumerate, in ton regasim si: 
  • seleniu (antioxidant ce ce imbunatateste sistemul imunitar), 
  • vitaminele B si B9 (acid folic) – (mentin celulele rosii intr-o conditie buna si ofera energie).
Consumul de ton ajuta la prevenirea atacului de cord si poate reduce probabilitatea de a-l avea cu 30%.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Se discuta intens in privinta continutului mare de mercur din peste, daunator pentru om. Intr-adevar, tonul poate acumula mercur in carnea sa. 
Potrivit Food and Drug Administration (FDA), majoritatea oamenilor nu sunt afectati de nivelul de mercur din peste si din fructele de mare. Totusi, persoanele sensibile (femeile insarcinate si copiii) ar trebui sa consume o cantitate limitata de peste pe saptamana, aproximativ 170 de grame.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire

 

Descriere:

Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.

Tipuri de sare:
 
  • sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
  • sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
  • sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
  • sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
 
  • potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
  • conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
  • agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
  • controleaza fermentatia:  regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
  • agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.

Beneficiile consumului moderat de sare:
 
  • regleaza echilibrul hidric
  • ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
  • sustine contractia musculara 
  • ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.

Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

Recomandari de consum general:
 
  • adulti: 5 g/zi
  • copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
  • sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Hame - Ton maruntit in suc propriu"

2 + 7 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

La ce sa fim atenti cand cumparam peste si produse din peste

La ce sa fim atenti cand cumparam peste si produse din peste

de Alege Sanatos

Specialistii ANPC ne recomanda sa fim foarte atenti cand cumparam peste, preparate preambalate sau conserve. Iata cateva informatii care vin in sprijinul unei alegeri corecte pentru sanatatea noastra. [detalii]

Mare atentie la conservele de peste in sos tomat! Ce au descoperit specialistii

Mare atentie la conservele de peste in sos tomat! Ce au descoperit specialistii

de Alege Sanatos

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) a analizat informatiile de pe etichetele a 33 de conserve de macrou in sos de tomate si a identificat urmatorii aditivi alimentari: [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.