Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta

Nota 9.4 / 10 din 585 voturi
Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Xlear

 

Descriere Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta

Guma de mestecat cu aroma de menta

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Nu numai ca are un gust extraordinar, dar guma de mestecat pe baza de xylitol poate reduce riscul de aparitie a cariilor dentare.
 
Multe studii clinice demonstreaza beneficiile oferite de guma de mestecat indulcita cu xylitol si consumata dupa mese sau dupa gustari. Xylitolul este un poliol sau un alcool de zahar care-l face un indulcitor excelent, deoarece are multe din proprietatile zaharului de masa dar cu beneficii adaugate. De aceea, guma cu xylitol ofera toate beneficiile indulcitorului. Astfel, nu numai ca are mai putine calorii si mai putin efect asupra glicemiei din sange comparativ cu zaharul, dar guma cu xylitol are avantajul de a inhiba crearea de acid in gura. Aceasta reduce la minimum daunele cauzate dintilor si le permite vindecarea intr-un ritm mai rapid. Xylitolul are un indice glicemic foarte scazut de numai 7, comparativ cu nivelul din zahar de 83.
 
Guma de mestecat Spry cu xylitol poate reduce riscul de aparitie a cariilor dentare, de aceea este recomandat sa o mestecati dupa fiecare masa sau gustare si veti obtine beneficii maxime. Produsele indulcite cu xylitol creaza un mediu antiacid nepropice dezvoltarii bacteriilor, acestea pur si simplu nu se pot lipi de dinti intr-un mediu bogat in xylitol.

Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.


 

Valori nutritionale per 100g

 

Ingrediente Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta

XYLITOL, BAZA DE GUMA, ULEI DE MENTA, Glicerina, GUMA ARABICA, LECITINA, CEARA DE ALBINE

 

Grad de risc produs


Atentie la urmatorul ingredient:

Baza de guma, ingredient cu risc mediu de dauna. Reprezinta un amestec de elastomeri, plastifianti, materiale de umplutura si rasina. Nu este nutritiv si nici digerabil. Mestecarea gumei pacaleste creierul, acesta primind semnale ca stomacul primeste mancare. El trimite semnale catre pancreas si alte organe implicate in digestie care elimina enzime, necesare pentru digerarea mancarii. Aceste enzime sunt epuizabile si, si astfel in timp se va ajunge la imbolnavire.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Memorator Gramatica Gimnaziu


Acest memorator este o brosura/carte de buzunar (format 9 x 13 cm), care concentreaza notiuni esentiale de gramatica conform noii programe scolare pentru limba si literatura romana clasele V-VIII.   Este, asadar, un produs tiparit de mici dimensiuni care prezinta informatie scolara sintetizata intr-un mod clar, logic, coerent si, mai...

Oferta Speciala
valabila 48h

Data analizei: 2015-05-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WOOD SUGAR ALCOHOL; XYLITE; EUTRIT; KANNIT; KLINIT; NEWTOL; XYLITE; XYLITE (SUGAR) ; XYLITON

Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Utilizare cosmetica:
  • alcool folosit pe post de inlocuitor de zahar in multe produse de igiena orala
  • ajuta la imbunatatirea barierei naturale a pielii
Utilizare alimentara:
  • indulcitor natural de origine vegetala
  • se gaseste im forma naturala in multe plante, fructe, legume, cereale sau scoarta unor copaci, de exemplu in mesteacan
  • este aproape la fel de dulce precum zaharul,  dar este mai putin caloric decat acesta, cu aproape 40%
  • este folosit pentru prepararea bauturilor calde si reci, dulciurilor, prajiturilor, a biscuitilor, deserturilor, pentru inghetate, lichioruri.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia European, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 967 - Xylitol.

Consumul excesiv poate avea efect laxativ.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • amestec de elastomeri, plastifianti, materiale de umplutura si rasina.
Nu este nutritiva, digerabila si este insolubila in apa.
 
Bazele pentru gumele de mestecat sunt diferite de cele pentru guma care “face baloane”. O baza de guma care “face baloane” este formulata cu capacitatea de a sufla bule, ea contine niveluri mai ridicate de elastomeri sau de polimeri cu greutate moleculara mai pentru acest scop. 
 
Guma care “face baloane” contine, de obicei, 15-20% baza de guma, in timp ce guma de mestecat contine 20-25% baza de guma si guma de mestecat fara zahar contine 25-30% baza de guma.
 
Compozitia exacta a bazelor de mestecat este, de obicei, un secret comercial, dar in general este format din ingrediente din urmatoarele categorii:
  • Elastomeri
  • Rasine
  • Ceara
  • Grasimi
  • Emulsifianti
  • Antioxidanti
  • Materiale de umplutura (carbonat de calciu si talc)
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Mestecarea gumei pacaleste creierul, acesta primind semnale ca stomacul primeste mancare. El trimite semnale catre pancreas si alte organe implicate in digestie care elimina enzime, necesare pentru digerarea mancarii. Aceste enzime sunt epuizabile si, si astfel in timp se va ajunge la imbolnavire (sursa: financiarul.ro).


Citeste mai mult

Sinonime: MENTA BRANDY, MENTA BALSAM

 

Descriere:

Uleiul de menta este extras din Mentha piperita din familia Labiatae si este, de asemenea, cunoscut sub numele de menta brandy si menta balsam.
 
Ulei de menta este extras din plante intregi chiar inainte de inflorire. Uleiul se extrage prin distilare cu abur, din planta proaspata sau uscate partial avand randamentul de 0,1 - 1,5%.
 
Uleiul de menta este aplicat pe piele pentru:
  • tratarea durerilor de cap
  • tratarea durerilor musculare
  • tratarea durerilor de dinti, 
  • boli ale articulatiilor
  • prurit
  • eruptii cutanate alergice
  • infectii bacteriene si virale
Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de menta includ capacitatea sa de a trata spasmele provocate de:
  • indigestie
  • probleme respiratorii
  • dureri de cap
  • greata
  • febra
  • neplaceri ale stomacului si intestinelor
  • durere
  • diaree
Uleiul de menta este un tonic potrivit pentru cei care au un apetit alimentar scazut. 

Menta aromatizeaza bauturile si alimentele din compozitia carora face parte. 
Planta mai este folosita ca parfum pentru sapunuri si cosmetice.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Se va consulta medicul inainte de a folosi uleiul de menta in cazul urmatoarelor boli:
  • pirozis (boala de reflux gastroesofagian)
  • ulcer intestinal si al stomacului
  • boli hepatice
  • boli ale veziculei biliare
  • blocaje ale ductelor biliare. 
 
Formele lichide ale uleiului de menta pot contine zahar si alcool, astfel ca se recomanda prudenta in administrare in cazul persoanelor care sufera de:
  • diabet zaharat
  • dependenta de alcool
  • boli hepatice. 
 
Uleiul de menta este contraindicat copiilor mici, iar menta nu este deloc recomandata in sarcina si alaptare ori celor care urmeaza un tratament homeopat.
 
Produsul poate contine ingrediente active ce ar putea declansa reactii alergice.
 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Glicerolul este tratat ca un carbohidrat, indulcind diverse produse in industria alimentara (contine 4 calorii/g); el reprezinta un compus alcoolic ce apare in mod natural (poate fi de origine animala sau vegetala), dar care poate fi produs si sintetic.

Conform Codex Alimentarius, glicerina (sau glicerol) poate  fi folosita pe post de agent de umezire si ingrosare, fiind notatata cu E 422.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 422 - Glicerol.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de glicerina poate cauza:

  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, diaree)
  • Crestere in greutate
Consumul de glicerina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: ACACIA SENEGAL GUM, GUMA DE SALCAM, GUMA DE ACACIA

 

Descriere:


Guma arabica este o fibra solubila (prebiotic) ce provine din copacul Acacia si care nu contine gluten.

Conform Codex Alimentarius, guma arabica (de acacia) poate fi folosita pe post de emulsifiant, stabilizator, agent de ingrosare,  substanta transportatoare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 414 – Guma arabica (guma de acacia).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de guma acacia poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme pe timpul sarcinii
  • Cresterea nivelului colesterolului
  • Probleme la nivelul rinichilor si ficatului (atunci cand se utilizeaza intravenos)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de guma acacia nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.


Citeste mai mult

Functii: Agent de separare, agent de glazurare

 

Descriere:

Ceara naturala produsa din fagurii de miere.
 
agent natural de separare si glazurare, de origine animala.
 
Este un aditiv alimentar cu numarul E901. Face parte din categoria E-urilor inofensivi.
 
Ceara de albine nu se digera si este alcatuita din palmitat de miricil, acid cerotic, acid melisic, alcool cerilic, hidrocarburi alifatice.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de ceara de albine nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Poate provoca alergii persoanelor sensibile.

Nu este recomandata persoanelor cu alergie la miere de albine.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Spry - Guma de mestecat cu aroma de menta"

10 + 7 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016