Big Panda - Sana cu 3,6% grasime
Nota 6.8 / 10 din 606 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente considerate a fi sigure.
Pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar poate distruge si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere). Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
Bacteriile Bifidus constituie o baza importanta a sistemului de aparare: inhiba dezvoltarea microbilor care produc boli sau ajuta la prelucrarea substantelor alergizante din hrana si nu le lasa sa patrunda intregi in organism.
L. acidophilus este una dintre cele mai frecvent utilizate probiotice - microorganisme care sustin sanatatea organismului. Este o bacterie ce se regaseste in organismul uman si il protejeaza impotriva infectiilor, ajuta la descompunerea hranei, dar si la crearea lactazei (enzima care converteste lactoza in zahar simplu).
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
In general, pasteurizarea laptelui se face la o temperatura cuprinsa intre 62-71 grade Celsius. Procesul omoara germenii, dar distruge si alte bacterii si nutrienti benefici.
Laptele pasteurizat contine aproximativ aceleasi caracteristici nutritionale ca laptele integral (230 ml):
-
140 calorii
-
8 g de grasimi (dintre care 4,5 g saturate, 3,5 g nesaturate)
-
8 g de proteine
-
24 mg colesterol
-
383 IU vitamina A
In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa 01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol). Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte pasteurizat poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare
-
Boli la nivelul rinichilor
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de lapte pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: MICROORGANISME PROBIOTICE, BACTERIILE BIFIDUS
Descriere:
-
Culturile lactice selectionate sunt microorganisme antagoniste microorganismelor daunatoare din microflora de putrefactie din colon care initiaza procese proliferative (cancere).
-
Bacteriile de genul Bifidus au un efect de stimulare a sistemului imunitar marind rezistenta la boli.
-
Bifidobacteriile conlucreaza cu lacto-bacteriile accentuand efectul benefic al produselor lactate care contin aceste microorganisme in stare activa, vie, spre deosebire de produsele care au fost ulterior tratate termic (pasteurizate, sterilizate).
-
Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Citeste mai mult
Descriere:
Bacteriile Bifidus constituie o baza importanta a sistemului de aparare: inhiba dezvoltarea microbilor care produc boli sau ajuta la prelucrarea substantelor alergizante din hrana si nu le lasa sa patrunda intregi in organism.
Formulele de lapte pentru sugari care contin probiotice Bifidus asigura cresterea capacitatii protective a florei intestinale.
Probiotice Bifidus BL si-au dovedit beneficiile in numeroase studii clinice: stimuleaza sistemul imunitar; protejeaza bebelusul de infectii digestive.
Bacteriile Bifidus sunt primele microorganisme benefice care colonizeaza tubul digestiv al nou-nascutului. Datorita activitatii acestor microorganisme probiotice, microflora intestinala este benefica, promovand o stare de sanatate durabila.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de culturi Bifidus poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta la lactoza)
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de culturi Bifidus nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
-
Bacterie din familia Lactobacillus.
Bacterie ce se regaseste in organismul uman si il protejeaza impotriva infectiilor, ajuta la descompunerea hranei, dar si la crearea lactazei (enzima care converteste lactoza in zahar simplu).
L. acidophilus este una dintre cele mai frecvent utilizate probiotice - microorganisme care sustin sanatatea organismului.
Probioticele sunt diferite de prebiotice - zaharuri complexe care pot sprijini dezvoltarea bacteriilor "bune" in tractul intestinal. Cuvantul "antibiotic" inseamna ca un produs are atat un probiotic si un prebiotic.
L. acidophilus este frecvent utilizat in produsele alimentare, cum ar fi iaurtul si alte produse lactate, produse din soia fermentate.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Cu toate ca este considerat a fi sigur, cu putine efecte secundare, administrarea pe cale orala trebuie evitata de persoanele care au probleme intestinale sau ale sistemului imunitar.
Exista studii care au demonstrate ca unele specii de Lactobacillus, cum ar fi L. rhamnosus si L. casei, pot fi implicate in infectii: abcese, meningita si artrita septica.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.