Zuzu - Fit Lapte cu cacao
Nota 8.7 / 10 din 453 voturi Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Descriere:
Laptele degresat este laptele care trece printr-un procedeu ce separa grasimea. Rezultatul se obtine prin centrifugarea laptelui, grasimea ridicandu-se la suprafata si fiind eliminata.
100 de g de lapte degresat contine:
apa – 90 g;
proteine – 3,6 g;
lipide – 0,2 g;
colesterol – 2 mg;
glucide: 5,3 g;
calciu – 122 mg;
sodiu – 52 mg;
potasiu – 150 mg;
fosfor – 97 mg;
fier, zinc;
vitamine – D,B1, B2, B3;
acid folic - 5µ;
energie – 36 kcal.
Beneficii:
-
protejeaza de cancer de colon
-
previne osteoporoza
Laptele degresat este recomandat persoanelor care tin o cura de slabire.
Nu contine grasime si are foarte putin colesterol, dar pastreaza in acelasi timp toate celelalte substante nutritive.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de lapte degresat poate cauza:
Consumul de lapte degresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata.
Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.
Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
-
Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
-
Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de proteine din lapte poate cauza:
-
Reactii alergice (intoleranta)
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Descriere:
Ciocolata este un un produs alimentar obtinut dintr-un amestec de cacao, zahar, uneori lapte si arome specifice.
Tipuri de ciocolata:
alba - ciocolata produsa din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si alte arome. Nu contine cacao.
neagra - numita si ciocolata amaruie, este produs dintr-un amestec de cacao si unt de cacao cu zahar. Ea contine minimum 35% cacao.
cu lapte - contine, conform reglementarilor UE impuse, un minim de 25% substanta uscata de cacao si 12 % substanta solida de lapte.
Ciocolata contine o varietate de substante:
-
Zahar
-
Teobromina, alcaloidul principal in cacao si ciocolata, partial responsabil pentru efectul stimulator al ciocolatei
-
Triptofan, aminoacid
-
Fenetilamina, alcaloid
-
Cafeina, prezenta in cantitati mici
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Consumul excesiv de ciocolata poate favoriza obezitatea si aparitia diabetului zaharat.
-
Zaharul din ciocolata poate contribui la cresterea valorii glicemiei sanguine
Citeste mai mult
Sinonime: CELLULOSE, CELLULOSUM, E 460, ZELLSTOFF, ZELLULOSE, ZELLWOLLE, MIKROKRISTALLINE CELLULOSE
Functii: agent de vascozitate, ingrosare, matifiere si absorbtie
Descriere:
Celuloza este o substanta macromoleculara naturala din clasa glucidelor, fiind constituentul principal al membranelor celulelor vegetale.
-
celuloza se obtine in general din bumbac, lemn, stuf si paie.Cea mai pura varietate de celuloza se obtine din bumbac prin egrenarea(indepartarea semintelor) si apoi spalarea vatei din capsulele plantei de bumbac
-
are proprietati de reducere a valorii calorice a unor alimente daca in acestea se adauga celuloza cristalizata
-
celuloza si derivatii sai sunt folositi ca ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala ca produse de baie, par, piele, ochi, makeup facial si produse de barbierit.
-
nu este digerabil, nu este toxic și nu este un alergen
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
Siguranta/Rating ingredient:
Cosmetic Ingredient Review (CIR) confirma siguranta acestui ingredient si aproba utilizarea lui in produsele cosmetice.
Citeste mai mult
Functii: Antioxidant, stabilizator, emulgator, sare de topire
Descriere:
Fosfatul de sodiu este un antioxidant natural mineral.
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca:
-
determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente
-
are actiune emulsionanta
-
are actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii
-
are actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii
-
reduce pierderea de suc celular
Face parte din categoria E-urilor suspecte.
Fosfatii de sodiu sunt:
E 339(i) - Fosfat monosodic
E 339(ii) - Fosfat disodic
E 339(iii) - Fosfat trisodic.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
-
alergiile
-
dereglarile hormonale
-
tulburarile hepatice
-
bolile intestinale si ale ficatului
-
tulburarile hepato-biliare
-
tulburari ale tubului digestive
-
tulburarile nervoase
-
cresterea nivelului de colesterol.
Citeste mai mult
Sinonime: ZAHAROZA; PURIFIED SUCROSE; SACCHAROSE; SUGAR; BEET SUGAR; CANE SUGAR; CONFECTIONER'S SUGAR; GRANULATED SUGAR; NCI-C56597; ROCK CANDY; SACCHAROSE; SACCHARUM
Functii: Umectant, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
Utilizare cosmetica:
In cosmetice si produse de ingrijire personala, zaharoza este utilizata in formularrile a mai multor tipuri de produse, inclusiv produse de baie, sapunuri si detergenti, produse de corp, produse de curatare, creme depilatoare, produse de machiaj al ochilor, fonduri de ten, produse de ingrijire a parului, produse de igiena orala si de bronz.
Sucroza este zahar natural, la fel ca glucoza si fructoza. Contine acid glicolic care ajuta la exfolierea pielii si elimina acumularea de celule moarte ale pielii, restabilind echilibrul uleiurilor de pe suprafata pielii.
Actiuni:
- ofera produsului miros
- incetineste pierderea umiditatii unui produs in timpul utilizarii acestuia
Utilizare alimentara:
Sucroza este intalnita in special in sfecla de zahar si in trestia de zahar.
Prin hidroliza sub actiunea enzimelor digestive sau prin fierbere in mediu acid, zaharoza este convertita la un amestec de glucoza si fructoza in parti egale. Datorita faptului ca moleculele de monozaharide sunt mai mici, acest amestec, denumit zahar invertit, este frecvent utilizat la prepararea bomboanelor si inghetatei pentru a preveni formarea de cristale mari de zahar.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
- Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct in produsele alimentare.
- Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Descriere:
Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele:
-
“care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
-
compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.
Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.
Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.
Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.
Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.
Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
-
Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
-
Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
-
Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
-
Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
-
Extracte de rozmarin
-
Guma Karaya
-
Konjac
-
Polisorbati
-
Beta-ciclodextrina
-
Dioxid de siliciu
-
Dimetil polisiloxan
-
Ceara de albine
-
Trietil citrat
-
Diacetat de gliceril (diacetina)
-
Triacetat de glicerina (triacetina)
-
Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
-
Alcool benzilic
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de arome poate cauza:
-
Inrautatirea astmului
-
Reactii alergice
-
Cancer
-
Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.