AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zuzu - Fit Lapte cu cacao

Zuzu - Fit Lapte cu cacao
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Albalact

 

Descriere Zuzu - Fit Lapte cu cacao

Bautura proteica din lapte cu gust de ciocolata, cu indulcitori.

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 500 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 4 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente au risc de dauna mediu.
 
 

 

Informatii Zuzu - Fit Lapte cu cacao


- Calorii (100g): 51 kcal
- Sodiu (100g): 0.1 g
- Carbohidrati (100g): 5.2 g
- Fibre (100g): 0.6 g
- Zaharuri (100g): 4.8 g
- Proteine (100g): 6 g

 

Ingrediente Zuzu - Fit Lapte cu cacao

LAPTE DEGRESAT, LAPTE CONCENTRAT IN PROTEINE, CIOCOLATA, CELLULOSE, FOSFAT DE SODIU/ E339, SUCROSE (ZAHAROZA), Arome

Contine lapte de vaca degresat

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Arome, ingrediente cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: reactii alergice si ameteli.

E339 sau fosfat de sodiu, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de sare de topire. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice etc.
 

Data analizei: 2020-12-17


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Laptele degresat este laptele care trece printr-un procedeu ce separa grasimea. Rezultatul se obtine prin centrifugarea laptelui, grasimea ridicandu-se la suprafata si fiind eliminata.

100 de g de lapte degresat contine:

apa – 90 g;
proteine – 3,6 g;
lipide – 0,2 g;
colesterol – 2 mg;
glucide: 5,3 g;
calciu – 122 mg;
sodiu – 52 mg;
potasiu – 150 mg;
fosfor – 97 mg;
fier, zinc;
vitamine – D,B1, B2, B3;
acid folic - 5µ;
energie – 36 kcal.

Beneficii:
  • protejeaza de cancer de colon
  • previne osteoporoza
Laptele degresat este recomandat persoanelor care tin o cura de slabire.

Nu contine grasime si are foarte putin colesterol, dar pastreaza in acelasi timp toate celelalte substante nutritive.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte degresat poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de lapte degresat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata.
Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Ciocolata este un un produs alimentar obtinut dintr-un amestec de cacao, zahar, uneori lapte si arome specifice.
 
Tipuri de ciocolata:
alba - ciocolata produsa din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si alte arome. Nu contine cacao.
neagra - numita si ciocolata amaruie, este produs dintr-un amestec de cacao si unt de cacao cu zahar. Ea contine minimum 35% cacao.
cu lapte - contine, conform reglementarilor UE impuse, un minim de 25% substanta uscata de cacao si 12 % substanta solida de lapte.
 
Ciocolata contine o varietate de substante:
  • Zahar
  • Teobromina, alcaloidul principal in cacao si ciocolata, partial responsabil pentru efectul stimulator al ciocolatei
  • Triptofan, aminoacid
  • Fenetilamina, alcaloid
  • Cafeina, prezenta in cantitati mici
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul excesiv de ciocolata poate favoriza obezitatea si aparitia diabetului zaharat. 
  • Zaharul din ciocolata poate contribui la cresterea valorii glicemiei sanguine


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE, CELLULOSUM, E 460, ZELLSTOFF, ZELLULOSE, ZELLWOLLE, MIKROKRISTALLINE CELLULOSE

Functii: agent de vascozitate, ingrosare, matifiere si absorbtie

 

Descriere:

Celuloza este o substanta macromoleculara naturala din clasa glucidelor, fiind constituentul principal al membranelor celulelor vegetale.
 
  • celuloza se obtine in general din bumbac, lemn, stuf si paie.Cea mai pura varietate de celuloza se obtine din bumbac prin egrenarea(indepartarea semintelor) si apoi spalarea vatei din capsulele plantei de bumbac
  • are proprietati de reducere a valorii calorice a unor alimente daca in acestea se adauga celuloza cristalizata
  • celuloza si derivatii sai sunt folositi ca ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala ca produse de baie, par, piele, ochi, makeup facial si produse de barbierit.
  • nu este digerabil, nu este toxic și nu este un alergen
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) confirma siguranta acestui ingredient si aproba utilizarea lui in produsele cosmetice.


Citeste mai mult

Functii: Antioxidant, stabilizator, emulgator, sare de topire

 

Descriere:

Fosfatul de sodiu este un antioxidant natural mineral.
 
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca:
  • determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente
  • are actiune emulsionanta
  • are actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii
  • are actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii
  • reduce pierderea de suc celular
Face parte din categoria E-urilor suspecte.

Fosfatii de sodiu sunt:

E 339(i) - Fosfat monosodic
E 339(ii) - Fosfat disodic
E 339(iii) - Fosfat trisodic.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara: 
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestive
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ZAHAROZA; PURIFIED SUCROSE; SACCHAROSE; SUGAR; BEET SUGAR; CANE SUGAR; CONFECTIONER'S SUGAR; GRANULATED SUGAR; NCI-C56597; ROCK CANDY; SACCHAROSE; SACCHARUM

Functii: Umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Utilizare cosmetica:

In cosmetice si produse de ingrijire personala, zaharoza este utilizata in formularrile a mai multor tipuri de produse, inclusiv produse de baie, sapunuri si detergenti, produse de corp, produse de curatare, creme depilatoare, produse de machiaj al ochilor, fonduri de ten, produse de ingrijire a parului, produse de igiena orala si de bronz.

Actiuni:
  • ofera produsului miros
  • incetineste pierderea umiditatii unui produs in timpul utilizarii acestuia
Utilizare alimentara:

Sucroza este intalnita in special in sfecla de zahar si in trestia de zahar.
Prin hidroliza sub actiunea enzimelor digestive sau prin fierbere in mediu acid, zaharoza este convertita la un amestec de glucoza si fructoza in parti egale. Datorita faptului ca moleculele de monozaharide sunt mai mici, acest amestec, denumit zahar invertit, este frecvent utilizat la prepararea bomboanelor si inghetatei pentru a preveni formarea de cristale mari de zahar.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct in produsele alimentare.
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Zuzu - Fit Lapte cu cacao"

6 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Zuzu - Fit Lapte cu cacao"

Consumul de lactate- riscant sau ideal pentru sanatate ?

Consumul de lactate- riscant sau ideal pentru sanatate ?

de AlegeSanatos.ro 13 Feb 2020

Lactatele sunt produse cu care suntem obisnuiti de mici. Inca de cand suntem bebelusi parintii ne hranesc cu lapte si majoritatea consumam acest produs sau diferite alte lactate, pe tot parcursul vietii. Cu siguranta ai fi uimit daca ai afla ca laptele nu este un aliment prietenos cu stomacul tau. Este totusi consumul de lapte atat de daunator? [detalii]

Alimente care contin calciu

Alimente care contin calciu

de AlegeSanatos.ro 16 Ian 2020

Calciul este un mineral esential pentru sanatatea organismului nostru si sustine sistemul imunitar. In popor este foarte cunoscut faptul ca lactatele sunt principalele surse de calciu, insa ele nu sunt singurele alimente care ne pot oferi un aport optim al acestui mineral. [detalii]

Piramida alimentatiei sanatoase

Piramida alimentatiei sanatoase

de AlegeSanatos.ro 04 Iul 2019

Piramida alimentatiei sanatoase se bazeaza pe conceptul de echilibru intre cele 3 principii nutritive (proteine, zaharuri, grasimi), facand o delimitare clara intre alimentele ce pot fi consumate in cantitati mari fara a pune in pericol sanatatea, si alimentele ce trebuie evitate sau consumate in cantitati mici. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016