de Laura Voica 26 Mai 2014
Tags:
Dedicam foarte mult timp si energie curateniei de primavara in casa noastra, dar ne ingrijim la fel de mult corpul nostru? In fiecare zi ne confruntam cu un nivel ridicat de substante chimice - din alimentele pe care le mancam pana la produsele de ingrijire personala, pe care le folosim in fiecare dimineata. Corpul elimina unele substante chimice prin intermediul sistemelor sale de detoxifiere, insa pentru ca traim intr-un mediu atat de poluat, aceste sisteme se pot impotmoli.
Ficatul este, fara indoiala, unul dintre cele mai importante organe din sistemul natural de detoxifiere a organismului. Pentru a preveni absorbtia substantelor nocive de catre tesuturi adipoase, ficatul transforma toxinele liposolubile in toxinesolubile in apa, pe care corpul nostru le poate elimina cu usurinta. Acesta este doar unul dintre rolurile pe care ficatul le are in corp. Ficatul are mai mult de 500 de functii, de la metabolizarea grasimilor la reglarea hormonilor, si in cazul in care petrece prea mult timp pentru a elimina toxinele, sanatatea ta poate avea de suferit.
Urmati aceste sfaturi pentru a sprijini ficatul si pentru a ajuta procesul natural de detoxifiere a organismului vostru:
Nu suprasolicita ficatul
Ficatul functioneaza destul de greu, fara a fi nevoie sa proceseze lucruri cum ar fi alcoolul si calmante pentru dureri, care sunt inutil de greu de digerat pentru acest organ vital. De fapt, luand doze mici si regulate de analgezice reprezinta una din cauzele aparitiei bolilor hepatice.
Bea multa apa cu lamaie
Apa este importanta pentru sistemul natural de detoxifiere; este una dintre metodele prin care corpul nostru elimina toxinele. Acidul citric din sucul de lamaie incurajeaza ficatului de a produce bila, care este un alt vehicul pe care corpul il foloseste pentru a elimina toxinele.
Ia suplimente hepatice
Curcuma, lapte de ciulini si papadia sunt cunoscute pentru a curata si proteja ficatul. Incercati 50 de miligrame de turmeric, 500 de miligrame de extract de papadie sau 500 de miligrame de armurariu zilnic.
Mananca legume crucifere
Broccoli, varza, rucola si alte legume crucifere sunt alimentele recomandate, atunci cand faci o cura de detoxifiere a ficatului. Asigurati-va ca mancati cel putin o portie pe zi.
Asigura-ti aportul de minerale
Mineralele sunt esentiale pentru procesul de detoxifiere a ficatului, deci asigurati- va ca mancati o multime de alimente bogate in minerale sau ca luati un supliment bun cu minerale. Mineralele importante pentru detoxifierea ficatului includ calciu, magneziu, potasiu, sodiu, cupru, fier, seleniu, zinc, mangan si altele.
Vitamina D se numara printre cele mai importante vitamine de care are nevoie corpul nostru. Aceasta are un rol deosebit in dezvoltarea si functionarea muschilor, absorbtia calciului in organism, formarea oaselor, a dintilor si mentinerea sanatatii lor. [detalii]
Poate ca si tu porti sau ai purtat pantofi de dama incomozi, deoarece se potrivesc perfect cu anumite tinute sau pentru ca, pur si simplu, adori designul lor. Chiar daca pare ceva banal, decizia de a purta incaltarile nepotrivite poate avea consecinte serioase, care te pot afecta si pe viitor! [detalii]
Diabetul nu este o afectiune pe care sa o ignori, pentru ca se poate agrava. Asa ca trebuie sa mananci mai sanatos si sa renunti la zahar, in principiu, dar exista si alte reguli. [detalii]
Zaharul este un produs utilizat in majoritatea produselor alimentare, fie ca sunt bomboane sau nu. Pe langa gustul dulce si starea buna pe care o declanseaza zaharul, iti poate provoca dependenta, dar si alte probleme de sanatate. [detalii]
Sarea in mancare este minunata. Contribuie la potentarea gustului pretaratelor si in plus, este necesara si organismului. Regleaza echilibrul fluid de celule si plasma. Din pacate insa, atunci cand este consumata in exces poate avea si efecte adverse. [detalii]