de Elena-Alina Constantinescu 16 Dec 2016
Tags:
Alaturi de menta, tei, galbenele si sunatoare, musetelul se numara printre cele mai populare plante medicinale. A folosit inca din Antichitate contra nevralgiilor si a reumatismului.
Este important de stiut ca musetelul este extrem de eficient in tratarea depresiei. Este cunoscut faptul ca relaxeaza si calmeaza sistemul nervos si poate fi de asemenea benefic persoanelor care sufera de insomnie. Reduce stresul si calmeaza starile anxioase, precum si atacurile de panica.
Infuzia de musetel se prepara din una-doua lingurite de flori peste care se toarna 250 ml apa clocotita. Se acopera 10 minute dupa care se strecoara si se consuma indulcit cu miere.
Musetelul este foarte apreciat pentru tratarea afectiunilor digestive, precum digestia lenesa, constipatia, balonarea, diareea si flatulenta. Flavonoidele din compozita lui au actiune antispastica si antiinflamatorie.
De asemenea, ajuta in lupta febrelor, nevralgiilor, colicilor, crampelor menstruale.
Este un bun remediu pentru calmarea durerilor de gat, musculare, articulare, de ligamente si tendoane, de dinti si gingii.
Prin proprietatile calmante si antiinflamatorii, este util in tratamentul dermatitelor, eczemelor, urticariei, mancarimilor, iritatiilor, alergiilor, petelor rosii, infectiilor si acneei.
Mai mult, gratie proprietatilor diuretice si dezinfectante, este benefic si vindecator in afectiunile urinare, ajuta in cazuri de cistita, boli infectioase.
In plus, potrivit fitoterapeutilor, ceaiul de musetel este benefic pentru persoanele care sufera de diabet de tipul 2, avand proprietatea de a reduce nivelul de glucoza din sange. Imbunatateste circulatia sangelui si protejeaza impotriva bolilor cardiace.
Foto: pixabay.com
Rinichii sunt organe pereche fara de care nu am putea supravietui. Acestia filtreaza sangele de toxine si echilibreaza lichidele si mineralele din organism. De aceea rinichii sunt extrem de importanti! [detalii]
Atunci cand tranzitul intestinal este mai lent si dificil inseamna ca suferi de constipatie. [detalii]
Pentru a-ti pastra dintii curati si sanatosi trebuie sa te speli regulat si corespunzator, dar si sa mergi, din cand in cand, la un control de rutina. [detalii]
Indiferent de locul in care ne aflam, fie acasa, pe strada sau la birou, trebuie sa acordam o atentie deosebita unui subiect ce continua sa fie cap de afis de peste un an: dezinfectarea corecta. Contrar asteptarilor, riscul imbolnavirii cu Sars-Cov-2 este intr-o continua crestere si de aceea, grija pentru igiena personala si a locurilor in care ne desfasuram activitatea ar trebui sa devina o prioritate pentru fiecare dintre noi. [detalii]
Desi in „bucataria” romaneasca semintele de in nu sunt foarte des folosite in mancare, trebuie sa incercam sa le introducem mai des in meniul zilnic, pentru ca sunt extrem de sanatoase! [detalii]