de Elena-Alina Constantinescu 16 Dec 2016
Tags:
Alaturi de menta, tei, galbenele si sunatoare, musetelul se numara printre cele mai populare plante medicinale. A folosit inca din Antichitate contra nevralgiilor si a reumatismului.
Este important de stiut ca musetelul este extrem de eficient in tratarea depresiei. Este cunoscut faptul ca relaxeaza si calmeaza sistemul nervos si poate fi de asemenea benefic persoanelor care sufera de insomnie. Reduce stresul si calmeaza starile anxioase, precum si atacurile de panica.
Infuzia de musetel se prepara din una-doua lingurite de flori peste care se toarna 250 ml apa clocotita. Se acopera 10 minute dupa care se strecoara si se consuma indulcit cu miere.
Musetelul este foarte apreciat pentru tratarea afectiunilor digestive, precum digestia lenesa, constipatia, balonarea, diareea si flatulenta. Flavonoidele din compozita lui au actiune antispastica si antiinflamatorie.
De asemenea, ajuta in lupta febrelor, nevralgiilor, colicilor, crampelor menstruale.
Este un bun remediu pentru calmarea durerilor de gat, musculare, articulare, de ligamente si tendoane, de dinti si gingii.
Prin proprietatile calmante si antiinflamatorii, este util in tratamentul dermatitelor, eczemelor, urticariei, mancarimilor, iritatiilor, alergiilor, petelor rosii, infectiilor si acneei.
Mai mult, gratie proprietatilor diuretice si dezinfectante, este benefic si vindecator in afectiunile urinare, ajuta in cazuri de cistita, boli infectioase.
In plus, potrivit fitoterapeutilor, ceaiul de musetel este benefic pentru persoanele care sufera de diabet de tipul 2, avand proprietatea de a reduce nivelul de glucoza din sange. Imbunatateste circulatia sangelui si protejeaza impotriva bolilor cardiace.
Foto: pixabay.com
Spune-ne opinia ta despre
"Ce proprietati are ceaiul de musetel si pentru ce afectiuni este recomandat"
Spune-ne opinia ta despre
"Ce proprietati are ceaiul de musetel si pentru ce afectiuni este recomandat"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
6 lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre vitamina B12
Vitamina B12 este o vitamina necesara pentru functionarea optima a organismului nostru si contribuie la formarea celulelor rosii din sange (eritrocite), la functionarea nervilor si la mentinerea functiei cognitive. [detalii]
Cum sa ameliorezi in mod natural infectiile urinare
Studiile arata ca peste 50% din femei s-au confruntat, cel putin o data in viata, cu o infectie urinara. Aceasta afectiune nu este neaparat grava, insa nu trebuie nici neglijata, pentru ca poate recidiva sau se poate agrava. [detalii]
Alimente benefice persoanelor care sufera de indigestie
Atunci cand mananci prea iute, prajit sau foarte gras, s-ar putea sa te confrunti cu indigestie. Aceasta afectiune este destul de comuna si nu trebuie sa te ingrijorezi. Schimba-ti usor alimentatia si in scurt timp te vei simti mai bine. [detalii]
3 sfaturi prin care iti poti regenera ficatul
Ficatul este un organ extrem de important pentru functionarea optima a organismului nostru. Din pacate insa acesta absoarbe toate toxinele din corp atunci cand filtreaza sangele si uneori se poate imbolnavi. [detalii]
Factori care predispun la decompensarea tiroidei
Intrebarile care staruie in minte fiecaruia dintre noi sunt: putem sa evitam aparitia bolilor de tiroida? Si daca da, in ce fel? [detalii]