de Elena-Alina Constantinescu 24 Iul 2017
Tags:
Potrivit unui comunicat al Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative, mai mult de 17 milioane de accidente vasculare cerebrale apar la nivel global in fiecare an, una din sase persoane suferind un accident vascular cerebral in timpul vietii. Cu mai mult de 6 milioane de decese anual, accidentul vascular cerebral este principala cauza a decesului la scara globala.
Multi dintre cei 26 milioane de supravietuitori ai accidentului vascular cerebral din intreaga lume traiesc cu dizabilitati semnificative. 90% din accidente vasculare cerebrale sunt legate de 10 factori de risc care demonstreaza potentialul imens de prevenire la nivel de populatie si individual: tensiune arteriala, fibrilatie atriala, obezitate, diabet si colesterol, lipsa exercitiu fizic, obezitate, dieta cu aport sare, fumat, poluare aer etc.
Este deja un fapt bine stiut ca dieta sanatoasa este fundamentul unei sanatati bune si mai ales al prevenirii problemelor cardiace, care apar initial ca urmare a dietei dezechilibrate, bogate in grasimi, stresului si sedentarismului.
Nutritionistii considera ca putem reduce foarte mult riscul de a ne confrunta cu boli de inima daca avem grija sa includem in dieta cereale integrale, orez brun, avocado, fasole si legume verzi, nuci, alune, peste, citrice deoarece aceste alimente pot imbogati semnificativ aportul substantelor nutritive, aducand dietei o serie de fitonutrienti esentiali cu rol in protectia inimii.
Pe langa aceste alimente, specialistii au demostrat ca exista o legatura directa intre consumul de ciocolata neagra si riscul scazut de infarct. Ciocolata neagra, prin continutul ridicat de flavonoizi, reduce presiunea sangvina, coagularea si inflamatiile.
De asemenea, vinul rosu contine o substanta cu reale efecte cardioprotectoare, numita resveratrol. Desi este benefic pentru sanatate, specialistii ne spun sa nu consumam mai mult de 1 pahar de vin rosu pe zi.
Nu in ultimul rand, ceaiul nu este recomandat doar pentru gustul delicios, ci si pentru continutul ridicat de nutrienti.
Toate aceste alimente contin fitonutrienti cu rol esential in prevenirea lezarii tesuturilor vitale organismului, iar pentru mai multe alimente sanatoase va invitam sa vizitati site-ul Sanatateafemeilor.ro
Foto: pexels.com
Odata intrate intr-un nou an, foarte multe persoane decid sa isi imbunatateasca dieta. Este, de altfel, una dintre rezolutiile cele mai comune de inceput de an. O dieta echilibrata te ajuta sa iti mentii sanatatea la cote ridicate, sa ai energie, sa nu mai fii atat de stresat si sa combati diversele boli de sezon. [detalii]
Detoxifierea nu este o cura de slabire, desi efectul imediat poate fi o reducere a numarului de kilograme. Detoxifierea organismului este o perioada in care ii permitem sa se reseteze, este procesul natural prin care se elimina si neutralizeaza toxinele din organism. Detoxifierea nu este nici cura de slabire, nici stil de viata, nici tratament pentru diversele probleme gastrointestinale (constipatie, colesterol) [detalii]
Alimentatia este, fara doar si poate, destul de importanta si trebuie sa avem grija atunci cand alegem mesele de zi cu zi. Ei bine, aceeasi atentie sau chiar mai mare trebuie acordata si procedeelor prin care trec ingredientele. Acestea fac cu adevarat diferenta! [detalii]
Alimentele pe care le consumi au un impact semnificativ asupra sanatatii, dar si a starii tale de bine. Desi o alimentatie echilibrata si sanatoasa poate fi usor de pus la punct, risti sa te pierzi prin tot soiul de informatii. [detalii]
Tocmai ai terminat de dezosat un piept de pui sau o bucata de carne de vita, insa ai ramas fara piper? De obicei acest condiment este foarte utilizat in domeniul culinar, insa are mai multi inlocuitori. [detalii]