de AlegeSanatos.ro 29 Iul 2015
Tags:
Daca vrei sa arati impecabil, trebuie sa ai grija atat la produsele cosmetice pe care le folosesti, cat si la alimentele pe care le consumi zi de zi. Pielea, parul si unghiile au nevoie de elemente nutritive pentru a se mentine sanatoase. Din fericire, pot gasi aceste elemente nutritive in alimentele pe care le consumi zilnic.
Ce nutrienti ar trebui sa consumi pentru a avea un par stralucitor si unghii mai puternice?
Proteine
Unghiile si parul sunt alcatuite dintr-o proteina structurala puternica numita keratina. Din acest motiv, este foarte important sa includem suficiente proteine in alimentatia noastra.
Cele mai bune surse de proteine raman carnea de pui, carnea rosie, produsele lactate, nucile, cerealele integrale si soia.
Zinc
Zincul ajuta la functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar si joaca un rol important in formarea tesuturilor. Este important in mentinerea sanatatii podoabei capilare si a unghiilor. Lipsa de zinc in organism are efecte devastatoare asupra parului, conducand la caderea acestuia.
Cele mai bune surse de zinc raman nucile caju, fasolea verde, carnea de vita, soia, racii si stridiile.
Vitamina A
Vitamina A este importanta deoarece ajuta la secretia unei substante numite sebum, care mentine parul stralucitor si sanatos. In plus, vitamina A intareste sistemul imunitar si este benefica si pentru ochi.
Cele mai bune surse de vitamina A snt caisele broccoli, morcovii, galbenusurile de ou, mango, spanacul, cartofii dulci si pepenele galben.
Acizi grasi omega 3
Acizii grasi omega 3 mentin sanatatea scalpului si stralucirea parului. O deficienta de omega 3 are ca efect matreata si uscarea scalpului.
Alimentele bogate in acizi grasi omega 3 sunt ouale, somonul, uleiul de peste, semintele de in, spanacul, tonul, nucile si sardinele.
Biotina
Biotina sau vitamina H are rolul de a preveni subtierea parului si a intari unghiile fragile. O deficienta de biotina poate rezulta in asprirea firului de par si chiar caderea parului.
Alimente bogate in biotina: oua, linte, banane, fasole, somon, alune, conopida.
Sursa foto: Pixabay.com
Deși îngrijirea pielii iarna este o preocupare permanentă pentru femei, tot se mai pot strecura greșeli beauty în ritualul de zi cu zi. Temperaturile scăzute, umiditatea și vântul aspru al iernii nu se numără printre aliații frumuseții. Pielea se deshidratează, își pierde finețea și strălucirea și pot să apară iritații. Ca de obicei, pielea sensibilă este cea mai afectată și necesită un întreg arsenal pentru a face față tuturor provocărilor. [detalii]
In zilele noastre, pe piata se gasesc o varietate de produse de curatare, astfel ca alegerea unui sapun lichid pentru intreaga familie devine o adevarata provocare. Sa fie intens parfumat, sa hidrateze pielea, sa fie ambalat frumos sau sa contina anumite ingrediente si nutrienti. [detalii]
Rutina de ingrijire a tenului este extrem de importanta pentru sanatatea si aspectul fetei. Insa aceasta trebuie ”personalizata” atat in functie de anotimp, cat si de nevoile pielii. [detalii]
Orice mamica isi doreste ca puiul ei sa se bucure de tot ce este mai bun. De aceea, achizitionarea hainelor pentru bebelusi trebuie sa fie realizata cu atentie. Calitatea indoielnica a articolelor vestimentare le poate provoca micutilor multe neplaceri, asa ca este necesar sa nu alegi la intamplare piesele vestimentare. [detalii]
Uleiul de masline este folosit preponderent in bucatarie, pentru ca este mai sanatos decat celelalte tipuri de ulei, dar si pentru ca da un gust delicios preparatelor. Din fericire, este la fel de benefic si in tratamentele corporale. [detalii]