Remedii naturale pentru eliminarea micozelor
de Andreea Pestisan 23 Mai 2015
Tags: micoze otet de mere usturoi ghimbir ingrijirea pielii
Micozele pot aparea in aproape toate partile corpului, dar cel mai adesea se gasesc in jurul unghiilor, pe picioare sau in locuri unde exista mai multa caldura si umiditate, de exemplu in zona axilei. Pentru a combate si a preveni recidiva micozelor, exista solutii naturale, fara efecte secundare, care sunt la indemana oricui.
Uleiul esential de arbore de ceai (Malaleuca alternifolia) se obtine din frunzele plantei si este unul dintre cele mai utilizate uleiuri. Se foloseste extern si este cunoscut pentru rolurile sale antiseptic, ce ne ajuta in lupta contra patologiilor pielii, si antiviral, deoarece distruge bacteriile din aer. Poate fi folosit si pentru congestiile sinusale. Pentru micoza unghiilor este indicata aplicarea unei picaturi direct pe zona afectata, insa pentru persoanele cu o sensibilitate mai mare se recomanda diluarea cu un ulei neiritant: ulei de migdale sau de cocos.
Otetul de mere are multiple intrebuintari: reda stralucirea si vitalitatea parului, este un accelerator al metabolismului si ajuta in lupta cu kilogramele. Datorita efectului sau antifungic, poate fi utilizat pentru toate tipurile de probleme ale pielii, intrucat echilibreaza pH-ul natural al pielii. Se aplica local, pe zona afectata, cu ajutorul unui tifon.
Usturoiul este un aliment cu multiple proprietati curative (previne bolile cardiovasculare, amelioreaza circulatia, intareste imunitatea) si este un remediu natural, eficace in tratamentele folosite, intr-un timp foarte scurt. Alicina, substanta cu puternic efect antibiotic, eliberata prin pisarea usturoiului, elimina in mod eficace micozele. Se prepara un amestec in ulei de masline: se zdrobesc 5 catei de usturoi, se acopera cu ulei de masline si se lasa la macerat o saptamana. Se filtreaza si se aplica local de doua ori pe zi.
Ghimbirul este un adevarat miracol pentru sanatatea organismului. Bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, acesta ofera vitalitate, calmeaza inflamatiile gatului, favorizeaza secretia bilei si este un adevarat aliat in lupta cu kilogramele. In tratarea diverselor tipuri de micoze se recomanda folosirea uleiului esential de ghimbir. Se poate folosi si decoctul obtinut din radacina proaspata. Acesta se aplica in comprese de 2-3 ori pe zi .
Atentie! Sfaturile oferite in acest articol nu inlocuiesc consultul, diagnosticul si tratamentul medicului.
Sursa foto: gettyimages.com
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 01 Mar 2021
Parul este intotdeauna vulnerabil la factorii de mediu care ii pot diminua frumusetea naturala. De asemenea, produsele cosmetice care contin chimicale sau coafarea agresiva pot face ca podoaba ta capilara sa fie fragila, lipsita de stralucire si elasticitate. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 24 Feb 2021
Pielea, cel mai mare organ al corpului, este influentata de felul in care o ingrijesti, zi de zi. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 00 00 0000
Zona ochilor este una dintre cele mai sensibile de pe tot corpul si cea mai usor predispusa la aparitia ridurilor premature. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 26 Ian 2021
Ne vopsim parul, ne coafam cu diverse produse de styling, aplicam cele mai recomandate balsamuri si masti – toate acestea, pentru a avea cel mai moale si stralucitor par. Si, totusi, acordam atat de multa atentie firului de par si atat de putina scalpului, in conditiile in care un par sanatos creste dintr-un scalp sanatos. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 17 Dec 2020
Deși îngrijirea pielii iarna este o preocupare permanentă pentru femei, tot se mai pot strecura greșeli beauty în ritualul de zi cu zi. Temperaturile scăzute, umiditatea și vântul aspru al iernii nu se numără printre aliații frumuseții. Pielea se deshidratează, își pierde finețea și strălucirea și pot să apară iritații. Ca de obicei, pielea sensibilă este cea mai afectată și necesită un întreg arsenal pentru a face față tuturor provocărilor.
[detalii]
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Top cele mai citite articole din site