AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

de Laura Voica 23 Oct 2017

Tags: kaki vitamina A fructe tranzit intestinal carbohidrati fibre


Beneficiile nutritionale ale fructului kaki

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem. Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri.

Din ce in ce mai multe supermarketuri aduc fructe exotice printre care se numara si fructul kaki sau Persimmon (fructul zeilor). Acest fruct delicios este importat in special din Israel, China, Brazilia si Japonia putand fi consumat ca atare, uscat, pregatit la cuptor sau sub forma de gem.

Gustul inconfundabil si textura acestuia seamana atat cu piersica cat si cu pepenele galben, fiind un fruct care se culege toamna si care creste intr-un copac inalt de aproximativ 10 metri. Trebuie sa incercati fructul kaki atat pentru gustul deosebit cat si datorita faptului ca acesta contine foarte multe substante nutritive benefice pentru organism.

Fructul Kaki stimuleaza imunitatea organismului

Fructul oriental Persimmon este o sursa excelenta de substante cu proprietati antioxidante motiv pentru care se recomanda consumul acestuia pentru a intari sistemele de aparare ale organismului. Fructul kaki contine o cantitate importanta de vitamina A. Daca se consuma 100g din acest fruct aveti parte de o treime din doza zilnica recomandata de vitamina A.

De asemenea trebuie adaugat faptul ca proprietatile antioxidante ale acestui fruct oriental vin si din continutul important de vitaminele C si E (alte doua vitamine cu rol antioxidant). Insa pentru a beneficia cat mai mult de vitaminele acestui fruct se recomanda consumarea acestuia cu tot cu coaja.

Una dintre cele mai temute afectiune ale zilelor noastre este cancerul, aparitia acestuia fiind legata de scaderea capacitatii de functionare a sistemului imunitar. Este demonstrat faptul ca persoanele care consuma zilnic fructul kaki sunt protejate impotriva acestei maladii mortale. O alta substanta implicata in stimularea directa a celulelor implicate in apararea organismului este licopenul. Fructul kaki contine si acest antioxidant cu rol antitumoral fiind astfel considerat un aliment care protejeaza impotriva cancerului de prostata, de plaman, de stomac si de intestin gros.

Diuretic si energizant intr-un singur fruct

Fructul kaki contine in cantitate mare potasiu, mineral responsabil de eliminarea excesului de apa din organism. Pe de alta parte, acest fruct fiind sarac in sodiu dar cu un nivel inalt al continutului de potasiu, se poate afirma ca acesta poseda proprietati diuretice fiind de un real folos in cazul celor care se lupta cu valori crescute ale tensiunii arteriale. In ceea ce priveste valoarea calorica trebuie mentionat faptul ca fructul kaki contine la 100 g aproximativ 70 de calorii iar dintre acestea marea majoritate sunt constituite din zaharuri complexe care contribuie la nivelul de energie furnizat organismului.

Cu alte cuvinte decat sa faceti exces de cafea sau bauturi energizante mai bine mancati un fruct kaki. De asemenea acest fruct este excelent pentru sportivi deoarece le procura o cantitate suficienta de zaharuri pentru a putea face fata efortului fizic.

Fructul kaki-sursa importanta de fibre

Fibrele sunt o categorie de carbohidrati ce provin din alimentele de origine vegetala si care ajuta in principal la stimularea digestiei, reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea cancerului de colon. Fructul kaki este si o sursa excelenta de fibre in special daca este consumat cu tot cu coaja. Tot datorita continutului ridicat in fibre solubile acest fruct este implicat in mod direct in scaderea nivelului de grasimi din sange si implicit in reglarea colesterolului sanguin. Cu cat acest nivel se mentine in limitele normale cu atat sansele de aparitie a afectiunilor cardiace sunt mai mici.



Dr. Alin Popescu
Medic primar medicina sportiva




Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

10 + 6 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Emilia Sirlincan @ 10 Dec 2019
"Foarte bine ca ne putem informa.Sunt importante pentru mine informatiile primite .Aveam nevoie sa cunosc bneficiile acestui fruct.Mulțumesc!"
pirvu niculae @ 02 Dec 2018
"Da , este un articol interesant , sper sa contina informatia 100% corecta. Sa fim sanatosi."
Cristi Pieleanu @ 20 Oct 2015
"Este printre putinele fructe ce au si daruiesc 100 sanatate si placerea de a se consuma zi de zi fara sa te saturi. Traiasca natura."

Spune-ne opinia ta despre
"Beneficiile nutritionale ale fructului kaki"

Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:

 Fructe specifice zonei mediteraneene pe care trebuie sa le consumi mai des

Fructe specifice zonei mediteraneene pe care trebuie sa le consumi mai des

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Fructele specifice zonei mediteraneene sunt extrem de sanatoase si trebuie introduse mai des in meniul zilnic, datorita nutrintilor pe care ii contin. Dintre cele mai specifice amintim citricele, despre care vom discuta in continuare, pe langa alte tipuri de fructe. [detalii]

Legatura dintre alimentatie si sanatatea creierului

Legatura dintre alimentatie si sanatatea creierului

de AlegeSanatos.ro 27 Oct 2020

Din pacate, nu invatam suficiente moduri prin care sa ne protejam sanatatea fizica si psihica. Suntem responsabili sa ne mentinem mintea in forma, acordand o atentie sporita conditiei noastre fizice. [detalii]

  Retete simple si rapide de supe pentru pranz

Retete simple si rapide de supe pentru pranz

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Esti mereu pe fuga? Simti ca nu ai timp niciodata sa iti gatesti si preferi sa comanzi? Iti venim in ajutor cu cateva retete delicioas si foarte usor de preparat la tine acasa. [detalii]

  Ce mananca oamenii sanatosi la cina

Ce mananca oamenii sanatosi la cina

de AlegeSanatos.ro 00 00 0000

Cina, la fel ca celelalte mese si gustari zilnice, este foarte importanta si trebuie sa fie cat mai variata, insa nu foarte grea. De obicei, trebuie luata inainte cu cel putin 3-4 ore inainte sa te culci, pentru ca digestia ta sa se faca in mod corespunzator. [detalii]

Top 5 alimente delicioase care NU ingrasa

Top 5 alimente delicioase care NU ingrasa

de AlegeSanatos.ro 22 Oct 2020

Visul oricarei persoane este sa manance cat mai mult fara sa puna kilograme in plus. Din fericire, exista astfel de alimente, usoare si foarte gustoase, care nu ingrasa! [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016