de Alege Sanatos 11 Iul 2015
Tags:
Suntem obisnuiti sa curatam coaja multor fructe si legume inainte de a le consuma, insa expertii in nutritie vin sa ne confirme ca, de cele mai multe ori, coaja contine mai multe vitamine si substante nutritive decat miezul in sine.
Daca vrei sa profiti la maxim de nutrientii existenti in legume si fructe, consuma urmatoarele alimente cu tot cu coaja. Nu uita sa speli foarte bine coaja inainte de consum.
Portocale
Oricat de ciudat ar parea, coaja portocalelor contine de doua ori mai multa vitamina C decat miezul fructului. Avand in vedere ca vitamina C este foarte importanta pentru sanatatea oaselor, a pielii si intarirea sistemului imunitar, nu te feri sa consumi inclusiv coaja acestui fruct. Pentru a-ti fi mai usor, poti da coaja pe razatoare si sa o adaugi la salate, iaurt, cereale sau prajituri.
Mere
Jumatate din continutul de fibre din mere se gaseste in coaja. Tot in coaja se gasesc si cantitati importante de vitamina A, C, K si chercitina, prin urmare este recomandat sa consumi merele cu tot cu coaja.
Banane
Poate parea cel putin bizar, insa coaja bananelor ar trebui si ea consumata. Contine mai multe fibre decat fructul in sine si este bogata in luteina, o substanta nutritiva care ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si imbunatatirea vederii. Alege banane foarte coapte deoarece coaja lor este mai usor de consumat. Coaja de banana poate fi si prajita, coapta sau fiarta.
Kiwi
Kiwi este un alt fruct bogat in vitamina C si flavonoizi care ar trebui consumat cu coaja cu tot. Majoritatea cantitatii de vitamina C se gaseste chiar in coaja acestui fruct. Spala bine fructul inainte de consum si indeparteaza puful cu ajutorul unui cutit.
Cartofi
Nu mai este niciun secret faptul ca ar trebui sa consumam cartofii cu coaja cu tot. Coaja cartofului contine cantitati importante de magneziu, potasiu, fier, calciu si vitaminele C si B6. Cartofii dulci ar trebui de asemenea consumat cu coaja deoarece acolo se afla multa vitamina A, care ajuta la imbunatatirea vederii si intarirea sistemului imunitar.
Castraveti
Coaja castravetilor contine multe substante nutritive, inclusiv vitamina K, potasiu si fibre dietetice, prin urmare nu ar trebui curatata niciodata.
Vinete
Culoarea intensa a vinetelor indica faptul ca acestea sunt bogate in nutrienti. Coaja vinetelor este bogata in antioxidanti si fibre, protejand celulele de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.
Sursa foto: pixabay.com
Castiga lupta cu bolile de inima!
Comanda lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos >>Spune-ne opinia ta despre
"Fructe si legume care ar trebui consumate cu tot cu coaja"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Zaharul de mesteacan. 3 beneficii pentru sanatate
Zaharul de mesteacan este cunoscut pentru faptul ca poate inlocui cu succes zaharul. [detalii]
TOP 3 alimente care mentin satietatea timp indelungat
Daca simti ca ai inceput sa mananci foarte mult, necontrolat, trebuie sa iei masuri in acest sens. Mancarea buna ne face cu ochiul, insa in acest fel vom pierde lupta cu kilogramele in plus. [detalii]
De ce sa introduci boabele de hrisca in alimentatie
Hrisca este o planta care produce seminte bune de consum. Acestea sunt bogate in proteine, fibre, minerale, dar si alti nutrienti esentiali pentru sanatate si de aceea este bine sa o introduci mai des in alimentatie. [detalii]
Beneficii aronia: fructe bogate in antioxidanti
Aronia, cunoscuta si sub numele de "aronia neagra" sau "aronia americana", are o bogata istorie. Aceste fructe unice, originare din America de Nord, sunt apreciate global pentru continutul lor de antioxidanti. Consumul regulat de aronia, sub forme variate, ofera beneficii semnificative. Acestea variaza de la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. [detalii]
Cum sa pregatesti o salata vegana ridicata in proteine
Daca ai devenit vegan de putin timp si nu stii cum sa mananci mai multe proteine, iti venim in ajutor si iti propunem o idee de salata delicioasa cu putine ingrediente, printre care si nautul. [detalii]