de Elena-Alina Constantinescu 03 Aug 2017
Tags:
Organismul are nevoie de apa pentru buna desfasurare a proceselor metabolice. Stim ca este recomandat sa consumam cel putin 2 litri de apa pe zi, insa este important ca aceasta cantitate necesara sa fie impartita pe tot parcursul zilei. Atunci cand cumparati ape minerale naturale si ape de izvor trebuie sa acordati o atentie deosebita asupra modului de prezentare a ambalajului si asupra etanseitatii recipientelor.
De asemenea, potrivit specialistilor InfoCons, iata si alte lucruri carora trebuie sa le acordati importanta:
1. Atentie la aspectul produselor in ceea ce priveste prezenta suspensiilor care pot proveni de la nerespectarea temperaturilor de depozitare/expunere.
2. Este recomandat sa cititi cu atentie inscrisurile de pe etichete si cumparati numai acel produs care corespunde preferintelor si necesitatilor dumneavoastra.
3. Tineti seama de gradul de mineralizare (inscris pe eticheta, in cazul apelor minerale naturale sub forma reziduului sec total), in special atunci cand exista restrictii medicale sau suferiti de anumite boli;
4. Termenii „minerala” si „carbogazoasa” nu trebuie confundati; in general, apele minerale naturale au un continut de saruri minerale diferit de cel al apei potabile din retea. Trebuie sa mai stiti ca apa minerala nu este neaparat si carbogazoasa, existand si ape minerale necarbogazoase;
5. Apele cu continut de dioxid de carbon au un pH mai mic (aciditate sporita);
6. Apele cu un continut de fluor mai mare de 1,5 mg/l nu sunt recomandate consumului regulat al sugarilor si copiilor sub 7 ani;
7. Numai apa necarbogazoasa (plata) si cu o mineralizare de maximum 500 mg/l („oligominerala” sau „slab mineralizata”) poate fi folosita la prepararea hranei sugarilor;
8. Spre deosebire de apa minerala plata, cea cu bule este consumata in cantitati mai mici deoarece din cauza acidului poate cauza arsuri/balonari gastrice, ori afectiuni ale rinichilor (datorita continutului mai mare de minerale).
9. In sezonul cald, organismul nostru transpira mai mult si prin sudoratie se pierd multe minerale, iar consumul de apa minerala compenseaza aceste pierderi.
10. Datorita acidului, setea este potolita mai repede comparativ cu apa minerala plata.
Consumul de fructe trebuie sa fie regulat pentru o viata sanatoasa si un organism puternic. [detalii]
Mugurii de pin sunt semintele pinului si multi dintre ei sunt comestibili, chiar recomandati de doctori. [detalii]
Indiferent ca vorbim despre haine, bijuterii, machiaje, ustensile, scule sau orice alte obiecte, majoritatea dintre noi tindem sa le tinem o lunga perioada in casa, chiar daca nu ne mai sunt folositoare. [detalii]
Iarna vine cu schimbari pe toate planurile, cu atat mai mult in privinta alimentatiei. Este important sa avem grija la produsele pe care le folosim, astfel incat sa avem o digestie optima. [detalii]
Jobul este o activitate solicitanta si necesita o mare parte din timpul personal. Drept urmare, s-ar putea sa nu mai existe suficient loc in agenda pentru mersul la sala. Totusi, poti face miscare fizica si de acasa. [detalii]