de Elena-Alina Constantinescu 18 Feb 2015
Tags:
Ceaiul verde are numeroase proprietati benefice pentru sanatate, iar studii recente cercetari au descoperit ca imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare. De asemenea, ceaiul poate fi util in prevenirea instalarii diabetului de tip I, scade riscul de infarct si protejeaza impotriva cancerului si a bolilor cardiovasculare.
Ceaiul verde contine polifenoli, substante cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante si pentru actiunile lor benefice contra diabetului, obezitatii si cancerului.
Cald sau rece, ceaiul verde este o bautura la indemana in orice moment al zilei. Este un aliat al sanatatii, sustinand apararea naturala a organismului. Teanina din ceaiul verde induce in organism o stare de de bine, de revitalizare.
Sa nu uitam ca aceasta bautura uimitoare este benefica sanatatii cardiovasculare: contribuie la fluidizarea sangelui si permite arterelor sa se relaxeze.
Cercetari recente au descoperit ca ceaiul verde imbunatateste anumite proprietati cognitive, mai ales memoria, fiind de ajutor in tratarea dementei si a altor tulburari psihice. Specialistii de la Universitatea din Basel, Elvetia, spun ca extractele de ceai verde stimuleaza conexiunile creierului, imbunantatind astfel memoria.
Mai mult decat atat, aceasta bautura este utila pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburari psihiatrice, precum si in cadrul unor terapii de recuperare.
Voluntarii au primit o bautura pe baza de ceai verde inainte de a rezolva câteva exercitii de evaluare a functiilor memoriei. Monitorizand activitatea cerebrala cu ajutorul scanarii RMN, oamenii de stiinta au observat o conexiune crescuta intre cortexul parietal si cel frontal al creierului.
"Descoperirea noastra sugereaza ca ceaiul verde ar putea creste plasticitatea sinaptica pe termen scurt a creierului", a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului.
Sursa: Mediafax
Foto: www.freegreatpicture.com
Consumul de fructe trebuie sa fie regulat pentru o viata sanatoasa si un organism puternic. [detalii]
Mugurii de pin sunt semintele pinului si multi dintre ei sunt comestibili, chiar recomandati de doctori. [detalii]
Indiferent ca vorbim despre haine, bijuterii, machiaje, ustensile, scule sau orice alte obiecte, majoritatea dintre noi tindem sa le tinem o lunga perioada in casa, chiar daca nu ne mai sunt folositoare. [detalii]
Iarna vine cu schimbari pe toate planurile, cu atat mai mult in privinta alimentatiei. Este important sa avem grija la produsele pe care le folosim, astfel incat sa avem o digestie optima. [detalii]
Jobul este o activitate solicitanta si necesita o mare parte din timpul personal. Drept urmare, s-ar putea sa nu mai existe suficient loc in agenda pentru mersul la sala. Totusi, poti face miscare fizica si de acasa. [detalii]